Veselý: Hrát s Nadalem by bylo něco neuvěřitelného

6. 7. 2018, 08:29
Aktuality 49
Jako lev si zařval tenista Jiří Veselý po proměněném mečbolu a postupu do třetího kola Wimbledonu. Jako by tím definitivně zahnal nedávnou krizi. Dál je ale pokorný, hledí především na další zápas na londýnské trávě, ale byl by hodně rád, kdyby si vybojoval duel s Rafaelem Nadalem.
Profily hráčů
Jiří Veselý; © Twitter ČT Sport

Výhra nad světovou jedenáctkou Diegem Schwartzmanem z Argentiny je pro Veselého nejlepším okamžikem v sezoně. Před zápasem ale věřil, že má proti antukáři a ve Wimbledonu turnajové čtrnáctce šanci uspět. "Kde jinde ho porazit než na trávě. On je nejnepříjemnější na antuce, ale na trávě s mým podáním získám hodně přímých bodů a i víc využiju můj plochý bekhend, který po ní sjíždí," řekl Veselý.

Svá slova podpořil na kurtu sedmnácti esy a vítězný ryk se z jeho úst ozval po výsledku 6-3 6-4 7-6. "Byla to úleva, samozřejmě," usmál se Veselý, který tie-break vyhrál 7-3. "Už se mi párkrát stalo, že jsem letos prohrál z mečbolu. S takovým hráčem musí člověk hrát až do posledního míčku," doplnil.

V první polovině utkání se hodně tlačil a zakončoval na síti. Útočným stylem servis-volej zakončil třeba druhý set. Snažil se tak naplnit rady kouče Theodora Devotyho. "Už jen, jak jsem velký, tak pokryju velkou část kurtu. Poslední dobou jsem voleje trošku zlepšil a servis jde nahoru s hlavou," řekl čtyřiadvacetiletý tenista.

Mnoho diváků v hledišti poukazovalo na výškový rozdíl mezi hráči. Veselý měří 198 centimetrů a je o 30 centimetrů vyšší než Schwartzman. "Diego je nejmenší na okruhu. Na jednu stranu je to nepříjemný, protože člověk si říká, že s takovým hráčem přeci neprohraje. Ale všichni známe jeho kvality, vždyť je jedenáctý na světě. Klobouk dolů před jeho hrou, kam to se svou výškou dotáhl," řekl Veselý.

První část roku Veselému nevyšla. V Paříži nahlas uvažoval, jestli sezonu nezabalit, ale na trávě se vzchopil. Došel do semifinále v Antalyi a nyní je ve třetím kole na grandslamu.

"Krizička je trošku zažehnaná, ale nerad to říkám, ono se to může zase rychle otočit. Zvlášť u mě. Já mám poslední léta jak na houpačce. Musím být pokorný, jít krok za krokem. I v dalším zápase mám ale reálnou šanci postoupit," řekl.

Kdyby v sobotu zvládl duel třetího kola, v kterém ho čeká Ital Fabio Fognini (h2h 0-3), mohl by na velkém kurtu hrát s Nadalem. "To by byla neskutečná věc," zasnil se Veselý a doplnil: "Ale to je ještě daleko. Oba Italové hrají na trávě dobře. Ale já myslím, že teď už si můžu turnaj užívat a jít do toho naplno."

Komentáře

49
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
gigin
co s tím Zverevem zítra? Nic no, nějak to dáme.
Reagovat
tito
Proč ne? Hraje dobře a na křižovatce už nestojí :-) Jsem rád, že ti dělá radost.
Reagovat
gigin
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka, co Sasovi dovolí jeho milost a všemocný Lord Gulbis. Třeba se mu zase zachtelo hrát, kdo ví.
Reagovat
Ondra979
tak Roger nakonec celkem v pohode, hlavne at se dari dal. S optimismem kolem Rafy bych byl opatrny, z toho, co jsem videl, me moc neoslnil. Na dosavadni soupere to zatim muselo stacit a melo by i zitra. Uvidime co nas obavany postrach favoritu Jirka, servis mu zatim celkem chodi tak by to nemuselo byt bez sance, hlavne to zitra nevypusit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger to má zatím celkem v pohodě a jak se tak dívám na prozatímní výkony Miloše, tak by RF do finále neměl pustit ani svůj servis.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger mě vždycky baví tím jeho přístupem ke hře :D Mě přijde, ze on si řekne - No nic teď ho brejknu a pak to dopodavam a bum :D
Reagovat
Kozoroh
Ty to je Samprasova taktika - zničehonic zvýšit returnový nápor. Roger ji ke stáru přijal za svou.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, to bol celý Sampras. Plus z 0:40, troma esami na zhodu. Sem tam z druheho servisu.

Inak Samprasa aj pamatas kozička?...

Ci len z wiki?...
Reagovat
spaniel
A ty jen z livescore na teletextu nejspis.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno. Teletext vzdy písal, Sampras eso z druhého.
Reagovat
smazaný uživatel
Forehandovi chybí článek o Rogerovi, a tak se musí navážet do Kozoroha...
Reagovat
smazaný uživatel
Práve naopak, ty si mi tu už len chýbal..:)
Reagovat
Pe3k
Jj, Federer dohrál a hned tu přišel plivat jed.
Reagovat
steve79
Roger už vyučuje.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Struffa 6:3 a 2:3, v tom případě možná i Nadal vyučoval Kukušu když to takhle budeme brát :).
Reagovat
steve79
Za 1 hodinu a 8 minut vede 2:0 na sety.
Reagovat
ipko
to určite by bola pre Nadala česť hrať s takým veľkým hráčom ako je Jirka..
Reagovat
letityfanousek
ten je na trávě dost dobrej. A Jirka by měl šanci, pokud na sebe narazí. Bum Bum a je to
Reagovat
smazaný uživatel
Jediný problém Nadala na trávě je ten, ze si na nej věří úplně každý, což ma oproti antuce velkou nevýhodu.
Reagovat
Marduch
Neprehanej..
Reagovat
darek.vrana
Letos má výhodu, že nemá žádné ranaře, to je pro něj ideální los.
Reagovat
smazaný uživatel
A preco si na neho na tráve veria?..

No preto, ze jeho tenisová sila je oproti antuke tak 30%...

Vcerajsi zápas som si pozrel z HL a Rafa nehral dobre, daleko nedojde..
Reagovat
Mayo
Tiež sa mi jeho predvedena hra nepáčila.
Reagovat
Rafaeoli25
Pořád se rozehrává, vždyť i loni na USO mu to trvalo, no a pokud se dostane do čf, bude to jako vždy už o něčem jiném, i díky pak už i vyschlému a rozbitému povrchu, podmínky mu tam letos extrémně hrajou do karet, bude to dobré..:)
Reagovat
Mayo
Stále nerozumiem aké podmienky mu tam hrajú do karát. Veď som videl včera aké problémy má s tým nižším svižnejším odskokom. Ledva to vyberie krátkym oblucikom a často ani to. Nemá času. Čo sa mi páčilo bol agresívnejší return obzvlášť po druhom servise. To je ale asi všetko.
Reagovat
Rafaeoli25
Já mluvím o podmínkách ve druhém týdnu, kdy bude tráva uschlá a rozbitá a to se stane vzhledem k počasí jaké tam letos je a bude, v čf už to budou úplně jiný zápasy, pro Nadala je důležitý přežít první ty den a i of, pak už jsou jeho šance velmi dobrý.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak vzpomeň si i na roky kdy se mu tam stabilně dařilo, jak ho tam v prvním týdnu mleli hráči jako Haase a Petzschner, to byly podle tebe výkony, který nasvědčovaly titulu? Asi těžko, ale šlo prostě o první týden, kdy tam měl problémy vždycky.
Reagovat
tito
Nehrál dobře je možná trochu silný výraz. Já ten zápas viděl a s hrou, vyjma podání, jsem byl vcelku spokojený. A mile mne překvapila škála úderů a variant, které předvedl. Navíc když chtěl, tak si vzal. Ale to podání je hrůza. Jeden gem odpodával s přehledem, druhý pálil do půli sítě, úspěšnost prvního servisu velmi nekonzistentní. S takovou nemůže hráče, držící si spolehlivě své podání, na trávě porazit. Do teď to stačilo, ale k výraznějšímu úspěchu na turnaji jsem skeptický.
Reagovat
Rafaeoli25
Věří každý? Jo to bylo vidět v prvních dvou kolech, strachy ani nedutal jak si ho Sela a Kukuškin dávali :).
Reagovat
smazaný uživatel
Jaké by podle tebe byly výsledky s totožnými hrací na antuce? Kolik by oba dohromady dali gamu? 6?
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já reagoval na nesmyslný komentáře, že si tam na něj věří každý, hráči jako Sela a Kukuškin asi těžko, věřit si na něj může Kyrgios nebo DelPo, ale určitě ne jen tak někdo, nevím proč takový nerespekt vůči němu, je to zapotřebí?
Reagovat
smazaný uživatel
Já naopak Rafu velmi respektuji. Ale na trávě se s nim hraje trosku lépe a proto cítí šanci i jiní hrací. :)
Reagovat
Rafaeoli25
Ne tak je jasné, že na trávě je to jiné, to jistě, po těch smutných posledních letech, jen proto ale říkat, že si na něj věří kdekdo je prostě nesmysl, mohou si na něj věřit skvělí servismeni jako Kyrgios, DelPo, trochu možná i Anderson, Muller a Isner nebo Brown, pokud by ale Nadal hrál špatně v jeho případě, ale rozhodně si na něj i tak nevěří ani na trávě velká většina tenistů, tak by to mělo být zhodnoceno :).
Reagovat
Mayo
Ako inak každého snom si je zahrať proti El Matadorovi (:
Reagovat
Krisboy
Tak samozřejmě, taky bych si s ním pinknul, proč to nepřiznat?
Reagovat
Pe3k
To bude ff match. Mentální titan vs wta mentál. Veselka tu má obrovskou podporu, hlavně z ironického pohledu a kdyby Nadala porazil, čemuž dávám tak 2% to by byl ultimátní trapas, i když těch si Nadal ve Wimbledonu už pár zažil...
Reagovat
panzer.dragon
Ono to bude zajímavý ať vyhraje jirkoň nebo Fognini.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Fofa hrál včera hodně dobře, byl schopný kontrovat agresivitě Superbola a myslím si, že Jirku smázne ve třech nebo ve čtyřech. Jirka hrál včera lépe než s Mayerem, ale opět to bylo 50:50, kde Jirka vyhrál díky lepší hlavě. To je pro mě velký překvapení zrovna u něj. Na druhou stranu, Fofa má všechny údery kromě servisu lepší.
Reagovat
Rafaeoli25
No Veselý by se wta mentálem asi dal nazvat, ale mně je ho spíš líto, nezaslouží si posměch. Proti mentálnímu titánovi mu to ale nevyjde, resp.Fognini ho do souboje s ním asi nepustí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě mají oba před sebou dva zápasy. Takže bych byl opatrný, protože můžou vyhucet oba dva.
Reagovat
Pe3k
Dva jo? No to nevím, asi neumíš do dvou napočítat. Podle mě jeden, ale tak to už je vysoká matematika...
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěl jsem napsat *oba dva zapasy* . Preklep. Autokorekce mluví někdy za mě.
Reagovat
Pe3k
Jasný.
Reagovat
smazaný uživatel
Pointa každopádně zůstává stejná. Pokud Jirka zopakuje svou dosavadní formu tak ani proti Rafovi nebude bez šance.
Reagovat
Pe3k
Suhlas, i když u J1rky si nemůžeš být ničím jistý a i ten zápas s Founou je dost špatně odhadnutelný.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak je psáno i výše. Pokud Rafa udělá dvě kola, tak bude z travy srac*a a bude to jiná, ale uvidíme. Za finále fedal by byl rad snad každý. Ale Rafa tam podle mě proste nedojde. Když pět, nebo šest let neudělal dobrý výsledek, tak nevěřím, ze o šest let starší to udělá. S jeho hrou to proste není reálné ač mu i celkem držím palce.
Reagovat
Rafaeoli25
Proč by bylo nereálné vyřadit Del Potra na kterého si věří a pak v sf, kdy už bude mít sebevědomí na rozdávání i Djokera nebo Kyrgáče? Nadal jak získá pevnou půdu pod nohama tak už jí obvykle neztrácí, to snad ví každý.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist