Veselý je na US Open ve finále juniorské soutěže!

11. 9. 2011, 01:26
Aktuality 0
US OPEN junioři - Jiří Veselý si na US Open zahraje o druhý grandslamový titul v juniorské kategorii. Talentovaný český tenista postoupil bez ztráty setu do finále a může navázat na triumf z úvodu sezony, kdy zvítězil na Australian Open.
Jiří Veselý

Jiří Veselý v lednu vyhrál Australian Open a stal se juniorskou světovou jedničkou. Na antuce v Paříži a trávě v Londýně se mu tolik nedařilo, US Open se však koná opět na rychlém povrchu a osmnáctiletý rodák z Příbrami znovu válí. Stejně jako v Melbourne ještě neztratil ani set a po dnešní výhře 6-4 6-2 nad Britem Kylem Edmundem postoupil do finále.

O titul si talent českého tenisu zahraje na svém posledním grandslamu juniorů v neděli znovu proti soupeři z Velké Británie Oliveru Goldingovi, který si poradil s krajanem Georgem Morganem.

Veselý, který v týdnu před US Open ovládl kvalitně obsazenou generálku v kanadském Repentigny, tak vyhrál už 11 zápasů v řadě a neprohrál v nich jediný set. S příštím soupeřem Goldingem se zná dobře, letos spolu hráli ve wimbledonském finále deblistů. 

Veselý v New Yorku mohl zopakovat 'double' z Australian Open, na kurtech ve Flushing Meadows ale ve čtyřhře skončil v semifinále. Se Slovákem Filipem Horanským v sobotu nejprve postoupili ze čtvrtfinále, v následném souboji o finále už ale neuspěli. 

Želízko v ohni měl český tenis do včerejška i v soutěži juniorek. Talentovaná Jessica Malečková také postoupila do semifinále čtyřhry, když společně s Běloruskou Sasnovičovou porazily 6-3 6-4 Američanky Crawfordouvou s Harrisonovou. Proti dalšímu domácímu páru už ale v boji o finále prohráli.

- GRANDSLAM US OPEN JUNIOŘI -
(USA / New York, tv. povrch, 23.700.000 dolarů)
sobotní výsledky (10. 09. 2011)

Chlapci - dvouhra - semifinále:
Veselý (1-ČR) - Edmund (Brit.) 6-4 6-2
Golging (13-Brit.) - Morgan (10-Brit.) 6-0 7-6(2)

Chlapci - čtyřhra - čtvrtfinále:
Veselý/Horanský (1-ČR/SR) - Dellien/Hidalgo (6-Bol./Ekv.) 6-4 6-4

Chlapci - čtyřhra - semifinále:
Kern/Lenz (Něm.) - Veselý/Horanský 6-3 6-4  

Dívky - čtyřhra - čtvrtfinále:
Malečková/Sasnovičová (8-ČR/Běl.) - Crawfordová/Harrisonová (USA) 6-3 6-4

Dívky - čtyřhra - semifinále:
Andrewsová/Townsendová (USA) - Malečková/Sasnovičová (8-ČR/Běl.) 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist