Veselý je v Indii po obratu ve čtvrtfinále. Forejtek ve Francii dohrál

10. 2. 2022, 12:52
Aktuality 5
ATP CHALLENGER TOUR - Jiří Veselý na challengeru v Bengalúru po obratu přehrál domácího Prajneše Gunneswarana a v Indii druhým týdnem po sobě prošel do čtvrtfinále. Ve francouzském Cherbourgu ve druhém kole skončil Jonáš Forejtek.
Profily hráčů
Jiří Veselý

Jiří Veselý v pondělí po dvou letech vypadl z elitní stovky žebříčku ATP, ztratil post české jedničky a na právě probíhajícím challengeru v indickém Bengalúru by potřeboval ideálně získat titul, aby se přiblížil návratu do nejvyššího patra světového hodnocení.

Nejvýše nasazený, který před týdnem na podniku ATP ve zhruba tisíc kilometrů vzdáleném Puné vypadl ve čtvrtfinále a neobhájil předloňský triumf, musel do rozhodující sady s kvalifikantem Antoinem Bellierem ze Švýcarska i Prajnešem Gunneswaranem.

Proti domácímu tenistovi v úvodním dějství dvakrát ztratil servis, další zaváhání však nepřipustil. Ve druhém setu odvrátil všechny tři brejkboly, v rozhodujícím už dominoval a po necelých dvou hodinách prošel do další fáze.

O první semifinále od loňského října bude bojovat s Enzem Couacaudem. S nasazeným Francouzem se střetne poprvé.

V hale ve francouzském Cherbourgu ve druhém kole skončila cesta Jonáše Forejtka. 20letý Čech v něm nestačil na domácího 111. hráče světa Pierrea-Huguese Herberta, jemuž podlehl 3-6 4-6.

Forejtek se letos představil na třech challengerech a teprve v Cherbourgu se dostal do hlavní soutěže. V té si připsal vítězný obrat proti Slováku Filipu Horanskému, další výhru už ale nepřidal-

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
FulnekUltras
tam bych se taky rád ještě nějakou dobu zdržel... smile
Reagovat
sojka1
Reagovat
elsky
Viděl jsem jen pár posledních gamů, byly herně vynikající!
Reagovat
smazaný uživatel
Petra jede jako vítrsmile
Reagovat
GaelM
... domů. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist