Veselý na challengeru v Pau prohrál semifinálovou bitvu s Janowiczem

29. 2. 2020, 19:42
Aktuality 15
CHALLENGER PAU - Jiří Veselý v semifinále halového challengeru ve francouzském Pau podlehl po dvou a půl hodinách boje Jerzymu Janowiczovi, když v rozhodujícím tie-breaku neudržel vedení 5-2. Polák, jenž hraje teprve třetí turnaj po více než dvouleté pauze, si o titul zahraje s Lotyšem Gulbisem.
Jiří Veselý

Jiří Veselý, který začátkem února vyhrál turnaj ATP 250 v indickém Pune a vrátil se do Top 100, tento týden plnil roli nasazené jedničky na challengeru ve francouzském Pau. 

Šestadvacetiletý Čech se dostal přes tři domácí soupeře - Mathiase Bourgueho, Constanta Lestienneho a Harolda Mayota - do semifinále, v němž dnes prohrál bitvu s Polákem Jerzym Janowiczem.

Veselý za celý zápas přišel jen jednou o podání, ale sám nezaznamenal dokonce ani jeden brejk. Přesto se v závěru souboje s bývalou světovou čtrnáctkou ocitl šestkrát dva míčky od vítězství. ale k mečbolu se nedostal a po dvou a půl hodinách boje prohrál 4-6 7-6 6-7.

Devětadvacetiletý Polák Janowicz hraje na teprve třetím turnaji po více než dvouleté pauze zaviněné operací kolena a z osmi zápasů si připsal už sedmou výhru, z toho třetí proti českému soupeři. V Pau porazil také Zdeňka Koláře, před měsícem v Rennes zdolal Tomáše Macháče.

O 7. challengerový titul si bývalý wimbledonský semifinalista Janowicz, který nikdy nevyhrál podnik ATP, zahraje s bývalou světovou desítkou Ernestsem Gulbisem (h2h 2-4). Lotyšský tenista v semifinále zdolal rovněž ve třech setech Rusa Tejmuraze Gabašviliho.

Gulbis může vyhrát challenger popáté v kariéře a poprvé od roku 2007. Od té doby získal šest titulů z turnajů ATP.

• CHALLENGER PAU •
Francie, tv. povrch / hala, 92.040 eur
sobotní výsledky (29. 02. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Janowicz (Pol.) - Veselý (ČR) 6-4 6-7(6) 7-6(7)
Gulbis (Lot.) - Gabašvili (Rus.) 6-3 6-7(4) 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
gigin
sojku mám v lóži, potlačí nás ještě někdo? Nenásilně prosím...
Reagovat
sojka1
setik doma..... to pude..... :-)
Reagovat
gigin
Dali jsme to, sojči! Díky za obrovský support!
Reagovat
gigin
https://twitter.com/AentschyR/status/1234150951252103171?s=19
Reagovat
Krisboy
Jsem to tušil, taky mi to dneska moc nešlo. Nevadí, výsledky na MM turnajích nejsou tak důležité. Blíží ae sunshine double, tam se bude lámat chléb.
Reagovat
gigin
zítra musí prostě. Nevidím žádné indicie, že by to nedal. Pojď ty chlapče NÁŠ (můj a sojky)!
Reagovat
sojka1
potvrzuji, Ernestska jsem si v naprosto netendencnim giginove testu uplne svobodne vybrala pro spolecny zivot na pustem ostrove! Varianta b) Djokovic, nejschudnejsi c) nebo by ses radeji utopila, zcela chybela.... :-)))
Ale jako, fandit proti tomu hysterakovi bude hracka. Navic za Juru, vecna skoda zaverecneho TB!
Reagovat
gigin
:DDD
Reagovat
gigin
Tady akorát pozor na to, že JJ trénuje Bresnik. Ale i tak věřím, že i tohle Génius dá.
Reagovat
sojka1
to ani nevim, JJ absolutne nesleduju, ale tak zase.... neco tam samozrejme je, ale Dom to teda neni, vzdyt je na hlavu....
Reagovat
gigin
Právě tady má Gulbis obrovskou výhodu. My máme hlavu cajk :DDD no uvidíme. Myslím ale, teď vážně, že by to mělo být v pohodě.
Reagovat
sojka1
uplne vazne? Nevidela jsem ted hrat ani jednoho... :-)
Reagovat
gigin
Však to já vím. Nechci po tobě predikci. Jen podporu ;)
Reagovat
sojka1
;-)
Reagovat
FulnekUltras
Do Wimblu pořád dost času všechno vyladit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist