Veselý prohrál s Darcisem a na challengeru v Monsu skončil v semifinále

4. 10. 2014, 22:17
Aktuality 4
CHALLENGER MONS - Jiří Veselý skončil na challengeru v Monsu stejně jako před týdnem ve francouzském Orléansu v semifinále. Českému tenistovi v Belgii po třech úspěšně zvládnutých třísetových bitvách došly síly a dnes už nestačil na domácího Steva Darcise.
Jiří Veselý

Jiří Veselý se letos začal prosazovat na turnajích ATP, i nadále ale čas od času sbírá zkušenosti na challengerech. Po nepříliš povedeném létu si na jednom z nich zahrál minulý týden ve francouzském Orléansu, kde vypadl v semifinále s pozdějším šampionem Ukrajincem Stachovským.

Stejný výsledek uhrál i tento týden na dalším halovém challengeru v belgickém Monsu. Český tenista odehrál tři třísetové bitvy s Francouze Vincentem Millotem, Bělorusem Uladzimirem Ignatikem a Belgičanem Rubenem Bemelmansem, po kterých mu došla energie.

V dnešním semifinále jednadvacetiletý svěřenec Jaroslava Navrátila a jeho syna Michala nenašel dostatek sil proti velmi dobře hrajícímu Stevu Darcisovi, který je vinou půlroční absence aktuálně až 355. hráčem světa. Veselý si za celý zápas nevypracoval jediný brejkbol, sám v každém setu přišel jednou o své podání a nakonec s o devět let zkušenějším Belgičanem prohrál dvakrát 4-6.

"Dnes to bohužel nevyšlo... Nehrál jsem moc dobře, ale musím uznat soupeřovu kvalitu. Hrál opravdu skvele," napsal svým fanouškům na facebooku 78. hráč světa Veselý, který už letos vyhrál domácí antukový challenger v Prostějově.

Třicetiletý Darcis, jenž byl před šesti lety 44. hráčem žebříčku ATP, se ve finále utká s talentovaným krajanem a nasazenou jedničkou Davidem Goffinem.

Třiadvacetiletý Belgičan dnes zdolal ve třech setech Turka Marsela Ilhana a od Wimbledonu tak vyhrál už 38 ze 40 zápasů. Díky tomu útočí už na šestý titul během tří měsíců - v předchozích týdnech si odvezl tři trofeje z challengerů v Scheveningenu, Poznani a Tampere a další dvě z podniků ATP v Kitzbühelu a Métách.

V pondělí Goffin nakoukne poprvé v kariéře do Top 30 světového pořadí, nehledě na výsledek finále mu bude patřit 27. místo. Darcis si už nyní zajistil posun o více než sto pozic, případný titul by ho vyhoupl téměř do druhé svetové stovky.

- CHALLENGER MONS -
(Belgie, tv. povrch / hala, 106.500 eur)
sobotní výsledky (04. 10. 2014)
• Dvouhra - finále •
Darcis (Belg.) - Veselý (3-ČR) 6-4 6-4
Goffin (1-Belg.) - Ilhan (Tur.) 7-5 4-6 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Roger_Federer
to je dost byda, posledni dobou, placani se na challengerech a vyrovnane zapasy z hraci mimo top 100..ti ubiraji moc sil..
Reagovat
Fandina
Není sám, kdo hraje na challengerech. Hrají tam i jiní výš postavení hráči. Pokud bude vyhrávat, tak jedině dobře. Přibudou body i sebevědomí. Zase tolik challengerů nehraje.
Reagovat
Fandina
Jirko škoda, ale Darcis byl prostě lepší. Tak doufám, že příště to bude lepší. A moc držím palce Veselko ... pojď pojď pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist