Veselý si čtvrtfinále v Tokiu nezahraje, prohrál se Simonem

7. 10. 2015, 07:46
Aktuality 91
Jiří Veselý neuspěl v dnešním souboji o čtvrtfinále turnaje v Tokiu. Český tenista v utkání druhého kola nestačil na světovou desítku Francouze Simona, se kterým v prvním vzájemném duelu prohrál 0-2 na sety.
Jiří Veselý

Jiří Veselý si ve druhém kole zahrál už na čtvrtém turnaji ATP v řadě, v Tokiu však na čtvrtfinále z minulého týdne z Šen-čenu nenavázal. Český tenista nedokázal překvapit světovou desítku a nasazenou trojku Gillese Simona, kterému v prvním vzájemném střetnutí podlehl ve dvou setech.

Dvaadvacetiletý Veselý v úvodu zápasu prohrál tři ze čtyř servisů. Dvakrát dokázal zareagovat rebrejkem, za stavu 3-4 to ale zopakovat nedokázal, byť měl čtyři brejkboly. V deváté hře odvrátil při svém podání dva setboly, ale v následném gamu se mu vrátit do hry o první set nepodařilo.

Druhou sadu už měl pod kontrolou třicetiletý Francouz. Po svém servisu ztratil jen čtyři míčky, získal posledních pět her zápasu a nakonec za hodinu a čtvrt zvítězil 6-4 6-2.

Čtyřicátý hráč světa Veselý je do konce sezony přihlášen už jen na turnaj ve Vídni, kde se bude hrát v týdnu od 19. října. 

Simon si o postup o zopakování loňského semifinále zahraje s Gillesem Müllerem, s nímž vede ve vzájemné bilanci 2-1. Poprvé Lucemburčana porazil před rokem právě v Tokiu, podruhé pak před dvěma týdny v Métách cestou do finále. Müller dnes vyhrál i třetí vzájemný zápas s Francouzem Jeremym Chardym, kterého zdolal po odvrácení všech sedmi brejkbolů 7-6 7-6.

Wawrinka oplatil Itovi loňské vyřazení
Ve čtvrtfinále jsou v Tokiu po dnešku také dva největší favorité turnaje. Přemožitel Radka Štěpánka Stan Wawrinka se na výhru pořádně nadřel v souboji s domácím Tatsumou Item, kterému měl po loňské porážce co vracet.

Dnešní zápas odstartoval lépe Švýcar, který si dlouho kontroloval podání a díky brejku v šesté hře získal úvodní set pro sebe. Ve druhé sadě Ito favorita pořádně potrápil; od stavu 2-2 získal čtyři hry po sobě a poslal zápas do rozhodující sady. V jejím úvodu se Wawrinka zkoncentroval a díky dvěma brejkům se dostal do vedení 4-0, ani tehdy se ale Japonec nevzdal a zápas ještě zdramatizoval. Za stavu 5-4 nejvýše nasazený hráč turnaje nevyužil tři mečboly, čtvrtou příležitost už však proměnil a za hodinu a tři čtvrtě Ita porazil 6-3 2-6 a 6-4.

"Určitě to nebyl můj nejlepší zápas," konstatoval po svém vítězství Wawrinka. "Jsem rád, že jsem postoupil. Moc se mi nedařilo najít správný rytmus, ale nejdůležitější je, že jsem se dostal do čtvrtfinále," dodal.

Snazší práci měl se svým dnešním soupeřem druhý nasazený Kei Nišikori. V úvodním setu jeho souboje se Samem Querreym diváci neviděli žádný brejkbol, a tak se muselo rozhodnout ve zkrácené hře, kterou favorit získal poměrem 7-3. Zatímco Querrey se k brejkbolu nedostal ani ve druhé sadě, Nišikori mu ve čtvrté hře konečně prolomil servis a dalším brejkem za stavu 5-3 zápas ukončil.

"Hrát proti tak dobře servírujícímu hráči je vždycky souboj nervů," uvedl obhájce titulu. "Klíčový byl tie-break prvního setu. Po něm jsem se trochu zklidnil a myslím, že jsem pak hrál docela slušně," dodal.

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 1.397.250 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Čilič (6-Chorv.) - Young (USA) 7:5, 5:7, 6:4
Sousa (Portug.) - F. López (7-Šp.) 6:4, 4:6, 6:1
Dvouhra - 2. kolo:
Simon (3-Fr.) - Veselý (ČR) 6:4, 6:2
Wawrinka (1-Švýc.) - Ito (Jap.) 6:3, 2:6, 6:4
Nišikori (2-Jap.) - Querrey (USA) 7:6 (7:3), 6:3
Müller (Luc.) - Chardy (Fr.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:5)
Čtyřhra - 1. kolo:
Peya/Soares (4-Rak./Braz.) - Ram/Štěpánek (USA/ČR) 6:7 (2:7), 6:4, 10:4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

91
Přidat komentář
gigin
Paráda Nicku!! Princeznu vymlátit ve dvou!! Come on!!
Reagovat
Lunej..
Ty mu fandíš? Já myslela, že jsem tady jediná.
Reagovat
gigin
Ano. Vše jsem přehodnotil, pečlivě zvážil, odpustil mu a začal fandit :)))
Reagovat
Lunej..
takže já taky vše přehodnotila, pečlivě zvážila a odpustila ti :D tak aspoň nejsem sama, líbí se mi hodně jeho švihový FH a vůbec styl jeho hry.
Reagovat
gigin
A navíc ho tu každý nemá rád a to je voda na můj mlýn :DD To samé Jerzyk Janovičů. Taky ho tlačím. Prostě tenisty, které tu nemají moc rádi. Je mi jich líto :)))
Reagovat
Lunej..
Jerzy mi taky nevadil, ale už ho nesleduju. Vím, že Nick byl veřejností odsouzen, kromě pokuty nesmí hrát DC, tak to snad stačí ne? :) Dost lidí umí jen odsuzovat a nic jinýho. Marina tu taky nemusí kvůli dopingu, to je taky můj kůň, tak bychom mohli založit nějaký další klub zoufalců ne? :D:D A Gulba mi taky neva.
Reagovat
gigin
Jerzyk teď leží v nemocnici. Asi půjde na operaci. Nějak vazy, koleno, nebo co. Jo můžem, ještě bych tam přidal Troického, Bušičku, zbytek nechám na tobě :DD

Ten Nick mohl hrát, ale Australané ho tam nepostavili sami. Nějaký oficiální zákaz neměl.
Reagovat
Lunej..
Komentátor říkal, že mu dali jasně najevo, že ho v DC nechtějí, tak nevím, co je na tom pravdy.

Já bych tam ještě přidala Karličku a Lukáše co? Souhlas? Zatím by to stačilo, zase abychom neskončili v blázinci my dva :D
Reagovat
gigin
Ano, nepostavili ho na poslední duel s Británií a zdůvodnili to, že se musí nějak dát dokupy. Jakože v hlavě.

No Karlička je tu náhodou celkem populární. A Rosol? Tak to se asi nedohodnem. Tím pádem myšlenka našeho uskupení přišla vniveč :)))
Reagovat
Lunej..
tak o Gulbovi taky říkají, že je namyšlenej a namachrovanej ne? A já ho akceptuju. :D Tak si říkal, že je ti jich líto tak co děláš u Lukáše ofuky? :)
Reagovat
gigin
Ne, já s Rosolem nechci mít nic společného, promiň.
Reagovat
Lunej..
ok, o nic nejde, stejně tu jen plkáme.
Reagovat
gigin
Jasné v poho :)
Reagovat
darek.vrana
A Rosolovi taky?
Reagovat
darek.vrana
Sorry, nedočetl jsem celé vlákno:)
Reagovat
Kozoroh
Já věděl, že jednou budeš fandit Gyrosovi :-)
Reagovat
gigin
:DDD

Měls pravdu...
Reagovat
marta
Jirka je už přihlášený jen na turnaj do Vídně?A co Paříž ?
Reagovat
Fandina
Tady jí má napsanou, Vienna, Basel, Paris
http://tennisbios.com/view/player-schedules-atp
Reagovat
Fandina
Lukáš potvrdil brejk. A tak moc se nevyhazuje. Tak to je super.
Reagovat
Fandina
5:5 bohužel Lukáš nedosevíroval set.
Reagovat
Fandina
teď si to Lukáš zazdi v TB, nalitý volej místo do prázdného kurtu do sítě a je to 2:4
Reagovat
Lunej..
Sakra Davide, titul už máš, nech nám taky něco !! :)
Reagovat
Lunej..
Hm, Lukáš mu to dost usnadňuje, DF, asi je rozhodnuto, bohužel. Tak nevím, komu v tom smogu budu fandit dál.
Reagovat
smazaný uživatel
- to je jasná dvojka, ne?
Reagovat
Lunej..
třeba překvapíš, i když... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna jsem to chtěl napsat. Lukáš ho umlátí!
Reagovat
smazaný uživatel
No vlastně...Ferrera asi ne :)...i když, kdo ví?
Reagovat
Lunej..
Jestli spíš Lukáš neumlátí sám sebe :D
Reagovat
kada.tom
No, tak jako titul z pondělka dobrej, ale minimálně Cuevase porait měl ...
Reagovat
Lina
Tomáš sice nepůsobil na kurtu herně dobře. Dnes by pravděpodobně nevyhrál, ale mám pocit, že v posledních dvou hrách byly ty chyby schválně, aby urychlil konec.
Reagovat
tommr
jj po tý neuvěřitelný minele na síti za stavu 4:4 40:40 se na to Tomáš úplně vybod ... :(
Reagovat
Lina
Zahraje někdy šílené chyby, ale právě už i tuhle bych zařadila mezi ty, kdy to zabalil, protože tak velkou by snad nemohl, za normální situace dát. Bylo by stejně zbytečné to protahovat, když měl navíc problém i se smogem. Raději zregenerovat a připravit se na další turnaj.
Reagovat
Lunej..
Asi sám cítil, že na to už nemá. Málokdo z fandů umí občas pochopit, že ty přelety nejsou žádná sláva, nemluvím jen o Tomášovi a že jsou hráči unavení. Končí sezona, je to vidět i na holkách, jak padají jak hrušky.
Reagovat
EllNino
Čekal jsem to, ne že ne ...po tom dešťovými přeháňkami neustále přerušovaném týdnu, kdy musel hrát finále až v pondělí, se mu ani nedivím ...škoda, ale tak hlavně, že vyhrál ten Shenzhen a konečně má letos titul
Reagovat
tommr
pro mě je to docela zklamání, protože jsem naopak věřil, že by ho ten vydřenej titul ze Shenzhenu moh nakopnout. Bohužel pravej opak je pravdou ... :(
Dneska se rozhodlo už na začátku kdy Tomáš promarnil velkou šanci na brejk a pak už to bylo jen o tom kdy ztratí svůj servis ... :(
Reagovat
Lunej..
promiň tommre, ale i šutr je proti tobě vrchol empatie a chápání :)
Reagovat
miledus
Paráda Berdych!!!!
Reagovat
EllNino
hm to byla minela a vzápětí další na síti ...dneska to nevypadá
Reagovat
Lunej..
Ani se nedivím, přelet ze Shenzenu a navíc ten smog tam musí být hrozný, to vidím v telce, jak mám zašedlý obraz. Zažila jsem ho v Thajsku a to nevím, jestli je v Číně ještě horší. Tomáš evidentně nebyl v pohodě, co se dá dělat. Tak rychle zregenerovat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tome nes...teda nepárej se s ním a rozstřílej ho jako v neděli Robreda!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, nějak jsem to zakřikl. Adios, Tome...
Reagovat
Fandina
Berďa první set prohrál, ale doufám, že to ještě otočí, i když se mi dneska zdá proti Shenzhenu pomaleji reagující. Berďo pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
a ja doufam ze se z tebe stane normalni clovek
Reagovat
Fandina
spíš se starej o to, aby ses tu nenavážel/a do druhých, slušelo by ti to
Reagovat
Lina
V příspěvku z 9.01h, jsemm si přečetla, že se má psát k věci. Nějak si odporuješ.
Reagovat
Herbert_Hoover
Koukám, že asi vypekla mnoho sázkařů a obecně fanoušků tenisu svou ač v průběhu zápasu s komplikacemi, tak co do výsledku jasnou výhrou nad Falconi. :)
Reagovat
Fandina
Berďa Cuevas v Pekingu 2:1.
Reagovat
smazaný uživatel
to už, čertužel, neplatí...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Štěpec nepřekvapil včera, Jirka nepřekvapil dnes...kdo nepřekvapí zítra?
Reagovat
Herbert_Hoover
Ze Zhang :)))
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
presne taksmeto aj vsetci cakali, hrozna hra......
Reagovat
Herbert_Hoover
Lepší než Gomboš :D
Reagovat
smazaný uživatel
a aj lepsia ako L.Hiotishoka (tento tenista neni ani v rebricku) - co to ma spolocne s mojim príspevkom? Nic a co to ma spolocne s Gombosom? tiez nic... Ked nenapises nieco k veci tak zostan tichucko sediet pri tvojom PC a hraj sa s tym malim co mas...
Reagovat
Herbert_Hoover
Že by ses měl v prvé řadě starat o vaše tragické tenisty než o Veselého, který je oproti 90% SVK tenistů pan hráč :)))
Reagovat
smazaný uživatel
si velmi hlupy trulo, velmi velmi sprosty ....asi ani nevies ako velmi si hlupy
Reagovat
George_Renel
A ty jsi lhářka prolhaná, protože jeho hru jsi nemohla vidět.
Reagovat
Herbert_Hoover
Běž si léčit komplexy jinde a nedělej ostudu normálním Slovákům :)
Reagovat
slacker
To je nejaka slovenska fandina?
Reagovat
Fandina
To spíš slacker, ten se permanentně naváží do druhých.

A jinak mám dojem, že nejde o to, jestli pisatel/ka je Slovák nebo Čech. Celkově to bylo nevhodné a útočné.
Reagovat
slacker
tohle neni muj styl ale tvuj
Reagovat
Fandina
na druhé tu útočíš ty, tvůj problém, tvoje vizitka
Reagovat
slacker
ale uplne jinym stylem, , tenhle styl pripomina tvuj
Reagovat
smazaný uživatel
ahojte ako sa vam dari ?
Reagovat
smazaný uživatel
Kujva nehádejte se mi tady!
Reagovat
Fandina
jsi negativista a navážíš se do druhých lidí, na tebe nikdo nemá
Reagovat
smazaný uživatel
ahoj ako sa ti dari ?
Reagovat
EllNino
dejte pokoj už, to váš to furt tak baví ? tady je tenisovej portál a ne psychologická poradna
Reagovat
smazaný uživatel
Radši je nech, nebo se začnou hádat, kdo si začal :-)
Reagovat
Fandina
To ani není nutné, útočit začal slacker.
Reagovat
Lina
Někdy to vypadá spíš na mateřskou školu. :)
Reagovat
EllNino
jo přesně ...na jedný straně umíněná Fandina a rejpal slacker na druhý ...
ješitnost Fandiny už mě alezačíná srát :)
Reagovat
Fandina
ješitná? Tak to tu ještě nebylo.
Reagovat
EllNino
no neboj, další nudlovku s tebou psát nebudu, muj názor a nic s im neuděláš, čau
Reagovat
smazaný uživatel
Ješitná? Taky si nemyslím. Spíš z vás všech má prdel
Reagovat
Fandina
Ani ne. Legrace z druhých se nevyplácí.
Reagovat
Lina
Tak proč se na to nevykašleš? Musíš přece vědět, že se v tom vyžívá. Spíš má on z Tebe srandu. No nic, už Ti to tu psalo víc lidí a nějak je to zbytečné. Odpovídat, že Tě napadá Slacker, Roger a přidávají se další, když čtou Tvé reakce, je blbost, protože by je to logicky přestalo bavit a to musíš přece vědět. Takže buď jsi masochistka nebo Tě to baví, anebo fakt ješitná.
Reagovat
Fandina
To, že odpovídám někomu, když o mně píše nesmysly a uráží mě přece není projev ješitnosti. Nechci, aby o mně psali nesmysly. To je důvod proč odpovídám. Ale chápu, že tady je to zbytečné někomu vysvětlovat. Napsala jsem to x krát, proč reaaguji, zbytečně.
Reagovat
Lunej..
Fandina je masochistka, protože kdyby na mě někdo reagoval jako na ni, tak tu nebudu vést dlouhosáhlé debaty o lejnu. :) Ok, tím končím vaření :)
Reagovat
Fandina
:-)))))))))
Reagovat
Lina
Lunej tak nějak.

Nikdo Tě tu Fandino nezná, tak ať si píší nesmysly a ne jim dopřávat svou hodinku slávy, na kterou čekají jak vosa na bonbon. Navíc Slacker nepsává nic rozumného. Promiň Fandino nechápu. Víc k tomu už psát nebudu.
Reagovat
Fandina
V pohodě. Já jsem hodné stvoření, když mi tu někdo nadává, tak se mu snažím vysvětlit, jak se věci mají.
Reagovat
Lina
Chápu, že Tě to štve, jenže nějaké vysvětlování stále dokola, je evidentně zbytečné. Výsledkem je pouze, že jiim nesmyslně nahráváš a lidi to tady otravuje.
Reagovat
slacker
Muzes tu svoji empatii taky rozsirit a chapat co zase stve nas?
Reagovat
Fandina
Když se chováš jako agresor, nečekej, že s tebou budou lidi soucítit. Naopak.
Reagovat
Lina
Empatie s tím nemá nic společného, neznám vás. Určitě bych s váma dokázala diskutovat, pokud by to bylo rozumně, ale s tím jak jedete po Fandině nesouhlasím. Nesouhlasím ani s Fandinou, což je z mých příspěvků snad jasné. Jenže celkem často, když Fandina napíše komentář, který se vás netýká, navezete se do ní. Je teda pravda, že i ona si umí rýpnout. Někdo by se nato měl konečně vykašlat. Navíc Fandina není jediná, s kým se tady nemusíš. Možná jsi v soukromí fajn, ale tady to tak podle mě prostě nevypadá.
Reagovat
Herbert_Hoover
Často čtu od Slováků narážky na český sport obecně napříč internetem. :) Sami nemají být moc na co hrdí, tak se radují, když naši sportovci vyhoří. Ale jasně, jsou i rozumní. :)
Reagovat
smazaný uživatel
boze ty si hlupe zvieratko
Reagovat
Cico93
Tak a presne to isté sa deje aj v opačnom garde. Inak nato aká sme malá krajina, tak máme byť načo hrdí.
Reagovat
FulnekUltras
Naprostý souhlas - dokonce v poměru 2:1 ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist