Veselý si poprvé zahraje ve Wimbledonu, dostal divokou kartu

15. 6. 2014, 15:40
Aktuality 13
Jiří Veselý dostal na žádost svého trenéra a daviscupového kapitána Jaroslava Navrátila divokou kartu pro Wimbledon. Na trávě v All England Clubu si dvacetiletý talent českého tenisu zahraje mezi dospělými poprvé.
Profily hráčů
Jiří Veselý (© pragueopen.cz)

Veselý je letos prakticky celý rok v elitní stovce žebříčku ATP, což by mu na přímou účast ve Wimbledonu stačilo, jenže na tři týdny z ní od 5. do 19. května vypadl. Bylo to přesně v období, kdy byla uzávěrka přihlášek do Wimbledonu, a proto tenistovi hrozilo, že by o hlavní soutěž musel usilovat v kvalifikaci v Roehamptonu. 

"Při turnaji v Prostějově jsem proto zavolal Andrewu Jarrettovi, což je můj kamarád, s kterým jsem hrával, vysvětlil mu situaci a poprosil ho, jestli by byla nějaká šance," řekl ČTK Navrátil. V pátek po zasedání rady turnaje hlavní rozhodčí Wimbledonu Jarrett zavolal. "Říkal, že nebudou čekat a kartu mu dávají. Je to fantastické a je to úleva, Jirka si může oddechnout a kvalitně se připravit," řekl Navrátil. 

"Strašně moc si toho vážím. Dám si pár dnů volno, potom se začnu připravovat na trávě a věřím, že dojdu o kolečko nebo možná ještě dál než třeba v Paříži," řekl Veselý v rozhovoru v České televizi po prohraném finále antukového challengeru Prague Open s Lukášem Rosolem.

Ve Wimbledonu si Veselý zahrál finále čtyřhry v juniorce, jinak se mu na trávě zatím příliš nedařilo. "Tráva pro něj byla v porovnání s antukou a betony nejhorším povrchem, ale to bylo před třemi lety, teď je jiným hráčem. Základ je dobře servírovat a s hrou a sebevědomím, které teď má, může zahrát slušně," věří Navrátil. 

Na divokou kartu bude hrát Wimbledon i Kristýna Plíšková. Vítězka juniorky z All England Clubu v roce 2010 si vybojovala start na londýnském grandslamu díky vítězství na turnaji ITF na trávě v Nottinghamu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Pesek12
Bude hrát Jirka ještě nějaký turnaj na trávě před Wimbledonem? Lukáš je na tom lépe.
Reagovat
PetaM
Nebude :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vo co že Jirka v prvním kole vyfasuje Djokoviče!
Reagovat
EllNino
no tak to by mě třeba vubec nevadilo :D
Reagovat
PetaM
Já bych bral radši Rafaela.
Reagovat
avos
Rafu by uklidil :D
Reagovat
J.M.
Přesně ten mě taky napadl. Jirka by měl velkou šanci zařadit se mezi travnaté legendy.
Reagovat
Roger_Federer
Tak Rafu by si do prvniho kola Wimbledonu pral kazdy kdo na trave trochu umi... velka sance na uspech.;)
Reagovat
Davor1
Osobne by som bol rád opäť za Browna, Rafa asi nie, ale určite by to bol super zápas :-)
Reagovat
Fandina
zpráva a mám radost, že Jirka bude hrát v hlavní soutěži. A samozřejmě přeji dobrý los a výhry. Pojď Veselko pojď pojď pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
"věřím, že dojdu o kolečko nebo možná ještě dál než třeba v Paříži"

To jako do třetího nebo možná ještě dál? No tak to by byl úspěch jako hrom. Věřit je hezké, ale počkal bych si na los :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jinak teda gratulka k WC. Myslím, že je ve správných rukách.
Reagovat
tommr
jj Jirka si tu WC opravdu zaslouží. Bylo by hodně zvláštní kdyby jako 66.hráč světa musel hrát kvalifikaci ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist