Veselý v Čennaí skončil ve druhém kole na raketě Haidera-Maurera

7. 1. 2015, 20:11
Aktuality 3
ATP ČENNAÍ - Jiří Veselý skončil na turnaji v indické Čennaí stejně jako loni ve druhém kole. Dnes jednadvacetiletý rodák z Příbrami nestačil na Rakušana Andrease Haidera-Maurera, kterému podlehl ve třech setech.
Jiří Veselý

Jiří Veselý si v prvním kole poradil s indickým outsiderem, v druhém kole už však nestačil na Rakušana Andrease Haidera-Maurera, který je ve světovém žebříčku jen čtrnáct míst za ním.

V prvním setu dominovali hráči na podání. První brejkbol a zároveň i setbol nabídnul až za stavu 5-6 Veselý, důležitou výměnu však vyhrál a po zvládnutém tie-breaku se ujal vedení. To ale jednadvacetiletý český tenista po dvou ztracených servisech neudržel a rozhodnout muselo třetí dějství.

V jeho úvod Veselý získal sedm fiftýnů a vedl 1-0 a 40-0, ovšem žádný ze tří brejkbolů nevyužil, v pátém gamu přišel čistou hrou o servis a nakonec s o šest let starším Rakušanem prohrál 7-6 4-6 4-6.

Haider-Maurer vyrovnal vzájemnou bilanci na 2-2, když vyhrál i druhý souboj  na okruhu ATP. Naopak Veselému se zase dařilo v duelech na challengerech.

65. hráč světa Veselý tak v Čennaí skončil stejně jako před rokem ve druhém kole. Nyní se přesune do Austrálie, kde za 12 dní vypukne Australian Open. Na žádném dalším přípravném turnaji před prvním grandslamem sezony by už příbramský rodák neměl startovat neměl.

Úspěšně dnes do nové sezony vstoupil Stan Wawrinka. V indické Čennaí švýcarský obhájce titulu porazil 6-1 6-4 osmnáctiletého Chorvata Bornu Čoriče a postoupil do čtvrtfinále. V něm nasazenou jedničku vyzve Lucemburčan Gilles Muller.

- ATP 250 ČENNAÍ -
(Indie, tv. povrch, 458.400 dolarů)
středeční výsledky (07. 01. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Haider-Maurer (Rak.) - Veselý (ČR) 6-7(3) 6-4 6-4
Wawrinka (1-Švýc.) - Čorič (Chorv.) 6-1 6-4
Goffin (4-Belg.) - Berankis (Lit.) 6-0 4-6 7-6(1)
Müller (8-Luc.) - Ymer (Švéd.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Davor1
Som rád za Wawrinku, že dnes sa na Coriča poriadne pripravil a uštedril mu lekciu z tenisu, ktorá mladému len prospeje. Pred zápasom som mal značné obavy, Corič je hráč, ktorý vráti skoro všetko a vtedy má Stan často tendenciu vyhadzovať sa. Našťastie to zvládol, ukazuje, že Chenai mu náramne sedí a snáď to tam obháji. V ďalšom kole Muller, toho musí poraziť a potom ťažký zápas s Goffinom. V prípadnom finále očakávam Bautistu, takže nič jednoduché, ale verím Stanovi, začiatky sezóny má v posledných rokoch výborné, tak snáď to opäť potvrdí a spraví si chuť pred AO :-))
Reagovat
Fandina
Ze začátku tu bylo hodně vyrovnané. Škoda, že to takhle dopadlo. Doufám, že příště bude lepší zase Jirka a držím palce na AO!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Poslední půl rok.. fjůha..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist