Veselý válí na turnajích Futures, včetně čtyřhry letos vyhrál všech 18 zápasů

26. 1. 2013, 21:47
Aktuality 10
Jiří Veselý má v úvodu sezony velmi dobrou formu. Devatenáctiletý český tenista ovládl i druhý turnaj Futures v izraelském Eilatu, kde navíc s krajanem Romanem Jebavým triumfoval dvakrát i v čtyřhře.
Jiří Veselý

Jiří Veselý začal novou sezonu sérií dvou turnajů Futures v izraelském Eilatu a se svými výkony může být nadmíru spokojený. Bývalý nejlepší junior světa a vítěz chlapecké juniorky Australian Open odehrál 10 utkání ve dvouhře a s krajanem Romanem Jebavým 8 zápasů ve čtyřhře a za celé dva týdny nepoznal hořkost porážky. 

Devatenáctiletý rodák z Příbrami byl pokaždé nasazenou jedničkou, což však sakvělé výsledky nesnižuje. Tento týden si v semifinále poradil i s krajany Michalem Konečným a Adamem Pavláskem, v dnešním finále pak porazil hladce 6-2 6-4 Ira Jamese McGeeho.

Veselému už začínají být turnaje nejnižší kategire na profesionální úrovni malé. Z posledních jedenácti startů na podnicích Futures totiž jen jednou chyběl v semifinále. Dnes hrál celkově podeváté ve finále a získal v něm už osmý titul.

Ve světovém žebříčku se díky vítězství posune někam k 250. místu, čímž by měl vylepšit své maximum. A jelikož až do léta neobhajuje téměř žádné body, dá se u talentovaného českého tenisty očekávat postupný vzestup a začlenění do prestižnějších challengerových turnajů.

Příští týden už Veselý v Eilatu startovat nebude, neboť je v nominaci českého daviscupového týmu na 1. kolo ve Švýcarsku, kde společně s Tomášem Berdychem, Radkem Štěpánkem a Lukášem Rosolem vykročí za obhajobou loňského triumfu.

- FUTURES EILAT 2 -
(Izrael, tv. povrch, 10.000 dolarů)
finálové výsledky (26. 01. 2013)

Dvouhra - finále:
Veselý (1-ČR) - McGee (Ir.) 6-2 6-4

Čtyřhra - finále:
Jebavý/Veselý (1-ČR) - Fago/Grassi (It.) 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Fandina
tak držím palce a jen tak dál, pokračovat ve šňůře a letos do stovky ... jen tak dál!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Super!
Tak uvidime jak jsi Jirka povede na challenger. Po DC leti do USA a bude hrat dalsi futures turnaje s dotaci 15 000$. Pry chce hrat aji jeden nebo dva challengery v USA.
Reagovat
letityfanousek
Gratuluji, jde mu to dobře. Myslím si, že po zranění se musí trochu rozehrát na těhle turnajích. Věřím, že se letos ukáže ve stovce!
Reagovat
smazaný uživatel
V jeho věku už měl Rafa tituly z Gran slamů.Ať už táhne na pořádné turnaje a neobjíždí suterény.
Reagovat
VlS
V jeho věku byl Tomáš ve dvacítce
Reagovat
darek.vrana
Ve stovce Tomáš byl, ale ve dvacítce byl až před 21. rokem.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne, ze hraje a posiluje si sebevedomi, ale vetsi konkurence je nutna. Zase uz takovy mladicek neni, tak at ukaze co v nem je a hlavne to chce konstantnejsi vyhry. Jen tak dale, potrebujeme mlade schopne hrace jako soli.
Reagovat
Labi
sice netuším jaké jsou kritéria prostar v challengerech ale určitě by tam měl hrát ...asi by to ze začátku nedopadalo až tak slavně ale lepší soupeři by pro něj byli obrovská škola ...jestli teda by chtěl v tenisové kariéře mířit vysoko tak by měl chtít sám jít co nejdřív nahoru
Reagovat
smazaný uživatel
Kritérium je jednoduchý a to postavení na žebříčku!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Veselý zvykne štartovať pravidelne na českých a slovenských challengeroch, videl som ho ešte pred dvoma rokmi ako dostal kanára od Dancevica v Bratislave, ale odvtedy musel uraziť kus cesty.
Fandím mu, šikovný ľavák - bude mať čo ponúknuť o pár rokov, tomu verte. Možno aj náhrada za Berdycha.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist