Vesninová měla Wozniackou 'na lopatě', finále si ale nezahraje

11. 4. 2010, 11:15
Aktuality 30
WTA PONTE VEDRA BEACH - Favoritka turnaje v Ponte Vedra Beach Caroline Wozniacká měla v semifinále namále. Duel s Ruskou Vesninovou dokázala obrátit až na poslední chvíli a zůstala ve hře o obhájení loňského triumfu. Zabránit ji v tom může už jen nenasazená Běloruska Govorcovová.
Jelena Vesninová

Jelena Vesninová se stejně jako před rokem utkala o finále s Caroline Wozniackou. Letos však během tří zápasů ztratila pouhých třináct gamů a do zápasu se světovou dvojkou nastoupila odpočatá a plná sebedůvěry. 

Také tentokrát začala souboj lépe Vesninová, když hladce vyhrála první set. I ve druhém byla neustále o krok napřed, jenže v tie-breaku neuspěla. Wozniacká si pak v rozhodujícím dějství vytvořila klíčový náskok. Když podávala na vítězství v zápase, posedmé ztratila svůj servis, ale duel ukončila při dalším gamu na returnu.

"Už jsem myslela, že končím. Ale řekla jsem si 'bojuj a dělej co umíš'," vysvětlovala Wozniacká. "Nebyl to to můj den, ale vyhrála jsem a to je hlavní," dodala loňská šampionka.

Třiadvacetiletou Rusku mrzelo, že ve druhém setu za stavu 5-3 nezůstala u své hry. "Začala jsem hrát hrozně pasivně, čekala jsem, že Caroline bude dělat chyby. Jenže je to velká bojovnice, byla jako zeď."

Devatenáctiletá Wozniacká se o první letošní titul utká s o dva roky starší Olgou Govorcovovou. Nenasazená Běloruska, jež v úvodním kole vyřadila turnajovou dvojku Alonu Bondarenkovou a další dvě soupeřky smetla rozdílem třídy, si v semifinále poradila i s třetí nasazenou Dominikou Cibulkovou.

Govorcovová, jež na Floridě hraje bez svého kouče Eddieho Jakese, si ve třetím finále zahraje o premiérový triumf. "Někdy je lepší být na turnaji sama," uznala běloruská tenistka. 

Dvacetiletá Cibulková, jež se znovu nedočká premiérového triumfu, hrála se zatejpovaným pravým tříslem a uvedla, že příští týden v Charlestonu hrát nebude.

- WTA INTERNATIONAL PONTE VEDRA BEACH (USA - Florida, zel. antuka, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (10. 04. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Wozniacká (1-Dán.) - Vesninová (4-Rus.) 1-6 7-6(4) 6-4
Govorcovová (Běl.) - Cibulková (3-SR) 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
carolyn
Takže nezklamal :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No hlavně že jsi spokojena s těmi jeho pravidelnými nenávistnými "komentáři". Jeho rusačky jsou poněkud v háji a z Wozniacki už mu tečou nervy.
Reagovat
carolyn
ani ne, mě nijak WTA nezajímá, takže je mi to vcelku jedno. Taky nemám čas prokousávat se diskuzí dozadu, nebyla jsem tu když to psal. Aspon ale skoro jediný napíše něco k zápasu a názor jak to vidí. Ale spíš nejsem spokojená s tvou pravidelnou kritikou, proč už konečně nanapíšeš něco k tenisu, jak už tě skott vybízel? Možná tobě ze skotta taky teče, ale něco jinýho :-P
Reagovat
smazaný uživatel
hezky řečeno! :-)
Reagovat
skott
:-D sice to nema cenu reagovat, ale dovolil jsem si teda vybrat nejake Brozovo ¨mile¨ komentare a osloveni tenistu/ek tenistek...
Stepanek - koni rypak, opicak
Serena - Vopicak
Williamsky - cerne bratrstvo
Nadal - nevyholeny Apac, zadkorejpal
Dementieva - Zirafa
Vaidsiova - koza
Henin - osklivka, plocha, se smesnou ksiltovkou, des, hruza, trapnost
Jankovic - kobyli ksicht
Amanmuradova - krizenec ityho a terminatora
Schiavone - tady ani nelze vybrat jen jednu ci dve urazky, protoze jich na jeji adresu pouzil prilis mnoho...:)
Reagovat
carolyn
Ale ted už má mazánka rád :-P
Reagovat
smazaný uživatel
No Carolyn ? taková hodná holka a taková dračice si ))))))
Reagovat
carolyn
vapeteeee ..........
Reagovat
skott
ja vim, prej si zvyknul na jeho prerotovany udery:))) a to dokonce v dobe, kdy kvuli zraneni vubec nehral:-O
Reagovat
carolyn
ano na to si vzpomínám :-D
a taky jsem pořád nezapoměla na tu básen pro Dinu, to už se asi neuskuteční, chudák Dina, sliby se maj plnit.....aspon o vánocích :-P
Reagovat
skott
Tak to se bohuzel asi nikdy nedockas.Pry mu vlastne ani nikdy Dinara nebyla sympaticka:(
Reagovat
carolyn
ne nikdy, má kozy menší než její bratr přece
Reagovat
carolyn
hele skotte, když už nepíše nic k zápasům a tebe za to psuje, mohl by nám aspon vysvětlit jak to měl s tou Dinarou :-)
Reagovat
skott
Mel by, nejak rychle ho prestala bavit, jako vsechny dalsi Rusky:-)
Reagovat
carolyn
tak rychle ho opustila vášen pro ni, jak rychle ho začal zajímat "apač" :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Koťák se včera v diskuzi hezky projevil. Vzpamatuj se, je to jenom sport.
Přát tenistce "kez by ses smazila v pekle wozniacki zas.ana" je ubohost, milánku. Jak on ji nesnáší! Buď si dej od tenisu pauzu, nebo se jdi léčit. Poslední dobou si pár "odborníků" přes tenis nemůže odpustit vyblít na její adresu nějakou tu hovadinu.
Kecy fanoušků o tom, jak si jejich oblíbenec zasloužil vyhrát nebo nezasloužil prohrát, jsou úžasné. Takových mnohem důležitějších utkání už bylo, třeba když někdo byl jeden míč od titulu na grandslamu a nakonec prohrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Peklo je krásné taky bych se tam chtěl jednou smažit , i když asi se tam už smažím !
Reagovat
skott
Miluju tyhle pozapasove komentare souperek, ktere nikdy nerikaji, jak si Wozniacki vyhrala zapas svoji aktivitou nebo umenim, ale vzdycky jsou ve stylu ¨byla jako zed¨ ¨ona vam vsechno vrati zpatky¨...proste pejsek, ktery je stastny, kdyz mu hodite klacik a ona muze aportovat, nejlepe pak s uuuuuzasne sladouckym usmevem na rtech..:/
Vesny je mi moc lito, tohle si nezaslouzi, semifinale je mozna vic nez sama cekala, ale vypadnout dva roky po sobe stejnym zpusobem musi byt frustrujici.Snad se z toho rychle oklepe.
Reagovat
smazaný uživatel
I když jsem zápas neviděl, připomíná mi to tradiční průběh třísetových zápasůl Dánky. Tedy, soupeřka přichází na kurt s tím, že do ní trénér, otec nebo lavička nahustili, že nemůže přistoupit na hru Dánky a že i když jí to není až tak vlastní, že musí v tomto utkání upravit herní styl a hrát trochu odlišnej tenis. Holka to v prvním setu dodržuje a ono se daří, celkem snadno vyhrává, dostává se tak zápas do poloviny druhýho setu, kde už dlouhý výměny, občas i kopce od Caroline a pod. udělaly své a ona začíná vypadávat z rytmu, není už u míče tak ideálně postavená jako na začátku, následuje pokles psychiky a koncentrace tak typický pro ženský tenis a nastupuje vítězná vlna vracení Caroline. Ta obvykle trvá do poloviny třetího setu, kdy už si zoufalá soupeřka uvědomí, že takhle opravdu nemá šanci a navíc už nemá co ztratit a pokusí se navázet na herní styl na začátku zápasu, i za cenu toho, že se vyhodí, že prostě víc kazí. Navíc, zápas už se prodloužil dávno přes 2 hodiny, únava je znát a tak jsou ty konce těchto zápasů otevřené, ale zatím většinou ve prospěch Wozniacki, která je na tyhle maratóny zvyklá a umí v nich ,a hlavně v těch koncovkách, líp chodit.

Až se její soupeřky naučí na ní hrát, tak začne mít velký problémy a navíc se k tomu bude v budoucnu přidávat tělesná opotřebovanost, ona nemá plán B, respektive takhle, ona hraje plán B už teď, ona nemá A. A pokud neobohatí herní styl, tak podle mě za 2 roky nejpozději půjde dolu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jéžiš doktore, až za 2 roky? Podle tvého předchozího elaborátu bych čekal, že z Top 20 určitě vypadne už letos.
Reagovat
smazaný uživatel
Broži,
tak taky někdy napiš elaborát, pls. Já bych byl tak rád, kdybych se dozvěděl, jak to vidíš s tim tenisem. Zatím jsem jenom vytušil, že se ti líbí Wozniacki, ale nechce se mi věřit, že by to bylo jako všechno nebo jo?
Reagovat
carolyn
A zbožnoval Dinaru, dokud se jí dařilo, pak jí vynadal a byl konec jejich "vztahu" :-)
Reagovat
skott
To si popsal naprosto presne, jak jeji podobne trisetaky, nebo obraty obecne, probihaji.Vcerejsi semi jsem taky nevidel, ale podle ohlasu a livka, ktere jsem sledoval, mi to je jasne.Konecne i nedavne utkani proti MaKiri melo totozny prubeh.Problem ale neni ani tak v tom, ze by ostatni holky nevedely, jak s Wozniacki hrat, jako to, ze uz to zrejme maji v hlave, ten strach z vitezstvi nad ni.Neco podobneho fungovalo pred dvema lety s Jankovic.Souperky, prestoze ji prehravaly, misty treba i drtive, nebyly schopne utkani ukoncit.Destrukce bohuzel je a bude vzdy jednodussi nez kreativita a touha vyhrat svym umenim.S tou telesnou opotrebovanosti uvidime behem par let, ale jde spis o to, ze si zvysuje moznost nejakeho urazu, protoze jinak urcite neni na vrcholu svych sil v 19 letech.To se muze projevit az po nekolika nabitych sezonach jako kdysi v pripade Kim Clijsters.
Reagovat
skott
Jinak panu Brozovi jsem nedavno psal to same.Dokonce jsem mu nabizel, ze nic rikat nebudu a necham ho prispivat samotneho nejakymi zajimavymi postrehy, komentari zapasu apod. No, samozrejme to dopadlo tak, ze se tady nekolik dni jako vzdy neukazal a delal, ze to nevidel dokud jsem opet neco nenapsal ja:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já už se v těch diskutujících moc neorientuju. Jinak s Wozniacki uvidíme, jak dlouho vydrží. Všiml jsem si totiž, že ne že by vyloženě ztloustla, to nechci říct, ale váží určité o pár kilo víc něž dřív, poněkud zbytněla ;), tak uvidíme, jak odpoví tělo na nekonečný výměny. Ale úraz riskuje tou četností zápasů taky, to je jasná věc.
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiši Wozniacki si přibere do své sbírky další titul z International.. :D už se těším na její vystoupení v Charlestonu! Vsadim se že neprojde ani do semifinále!:D
Reagovat
smazaný uživatel
Odborníku, napiš nám zase nějakou hlášku o tom, jak Wozniacki objíždí turnaje International. Kolik jich ještě objede, co myslíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim si ze do roka jich stihne jeste kolem 20! Az vyhraje neco velkyho teprv potom mozna zmlknu a nebudu se o ni zajimat! Jestli ona se stane NO.1 na což se i těším, protože se těším co řekne zase Serena za vtip jako si říkala o Dinarce ktera byla furt lepsi jednickou nez kdyby ji byla Wozniacki..
Reagovat
smazaný uživatel
ale pohled je na ní hezkej, to se musí nechat
Reagovat
smazaný uživatel
Caroline super sice vydřený ale zasloužený tak ted ještě zničíš tu Bělorusku a je to doma Caroline !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist