Veteránka Dateová v Acapulku otočila zápas v náročných podmínkách

25. 2. 2014, 11:40
Aktuality 3
WTA ACAPULCO - První den na turnaji žen v Acapulku se představily tři nasazené hráčky a hned dvě z nich už ze soutěže vypadly. Slovenka Rybáriková nestačila na Tomljanovičovou, Švýcarka Vögeleová pak neudržela vedení proti japonské veteránce Kimiko Dateové-Krummové. Ta se nevzdávala, přestože jí tamní podmínky vůbec nevyhovovaly.
Kimiko Dateová-Krummová

Ani ve 43 letech nechybí Kimiko Dateové-Krummové obrovská vůle a bojovnost. V Acapulku, kde se letos podnik WTA International koná poprvé na tvrdém povrchu, dokázala v úvodním kole otočit zápas proti sedmé nasazené Stefanii Vögeleové. Japonská veteránka se Švýcarkou prohrávala 3-6 a 2-4, přesto si vynutila třetí set, v němž smazala dokonce manko 1-4 a nakonec zvítězila po dvou a půl hodinách boje 3-6 7-6 6-4.

"Dnes to byl opravdu hodně těžký zápas. Nebylo to jen o délce zápasu, ale i o obrovské vlhkosti. Mám ráda, když není úplně suchý vzduch, ale tohle už bylo vážně příliš," komentovala zkušená Japonka náročné podmínky mexického podnebí.

"Stefanie je těžká soupeřka. Má dobrý servis a nikdy se nevzdává. Když vedla, tak to nebylo vůbec snadné, ale snažila jsem se bojovat až do konce a jsem moc ráda, že jsem nakonec zvítězila," řekla Dateová, jež v Mexiku hraje poprvé v kariéře.

"Spousta hráček mi o tomto turnaji říkala, že je nejlepší na okruhu WTA. Ale až do loňska se tu hrálo vždy na antuce, což není můj oblíbený povrch," vysvětlovala Dateová, jež si jedno z tří grandslamových semifinále zahrála v roce 1995 na Roland Garros.

"Letos se tu kurty změnily a hraje se na tvrdém povrchu, tak jsem tady. Ale i tak je to tu pro mě náročné, kvůli vysoké vlhkosti jsou kurty pomalé," dodala bývalá světová čtyřka. "Ale pořád lepší, než antuka!"

Čtvrtá nasazená Magdaléna Rybáriková v Acapulku podlehla hladce 1-6 3-6 Chorvatce Alje Tomljanovičové a prohrála tak už šestý z osmi letošní zápasů.

- WTA INTERNATIONAL ACAPULCO -
(Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů)
pondělní výsledky (24. 02. 2014)
Dvouhra - 1. kolo:
Tomljanovičová (Chorv.) - Rybáriková (4-SR) 6-1 6-3
Jovanovská (6-Srb.) - Blacková (USA) 6-4 7-5
Dateová-Krummová (Jap.) - Vögeleová (7-Švýc.) 3-6 7-6(5) 6-4
Erakovicová (N. Zél.) - Sánchezová (Mex.) 6-2 6-2
McHaleová (USA) - Mladenovicová (Fr.) 6-4 6-2
Čtyřhra - 1. kolo:
Foretzová-Gaconová/Hrdinová (Fr./ČR) - Garciaová/Kalašnikovová (4-Fr./Gruz.) 6-3 4-6 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tento zápas nebyl nikde k vidění a výsledek mě bohužel nepotěšil. Těžko to můžu nějak hodnotit, ale Kiki neměla v celém zápase žádný brejkbol. To se potom těžko vyhrává... Bohužel, Kiki letos kromě cenného vítězství nad Simonou Halep zatím neuhrála skoro nic. Jenom dvě vydřené výhry nad Španělkami (jedna z toho v kvalifikaci) a pak se dá ještě zmínit 2. kolo v Hobartu, kde Kiki prohrála proti Sam Stosur až z mečbolu... Ale jinak jsou ty výsledky bohužel podobné, jako byly ke konci loňské sezony. Je to škoda, protože třeba proti McHale, Meusburger nebo Čepelové (nic proti nim) by Kiki nemusela prohrávat. Její výsledky v singlu a deblu (včetně mixu) nabízejí dost velký kontrast...
http://www.tenisportal.cz/hrac/mladenovic/

Jinak mě pobavilo jméno soupeřky, proti které hrála Bojana Jovanovski... Jestli tahle holka (ročník 1998) bude jednou úspěšná, tak se asi můžeme těšit na hodně zábavné titulky. :D
http://www.livesport.cz/zapas/ruzWOjNo/#prehled-zapasu
Reagovat
Karl
Kimičko je prostě boží. Vemte si, jak hraje Fran dnes ve svých třiceti třech a Kimi, která je o deset let starší. V Pattayi hrála tři tříseťáky + debla a stejně to skvěle zvládala a dokázala vyhrávat. :-)) Je to bohyně a moc jí fandím.
Reagovat
smazaný uživatel
hraje zkušeně a není to klišé. Nedivím se, že poráží o generaci mladší tenistky, které do toho umí jen řezat a v hlavě mají stolici ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist