VIDEO: Neuvěřitelná chyba umpirového rozhodčího v Basileji. Tohle ani nebylo těsné

22. 10., 16:59
Video dne 27
Těžko uvěřitelná chyba zkušeného umpirového sudího Arnauda Gabase v utkání mezi Tomásem Martínem Etcheverrym (25) a Benem Sheltonem (22) na pětistovce v basilejské hale jen nahrává těm, co žádají zavedení videa v tenise. Na incident navíc došlo za velmi důležitého stavu.
Arnaud Gabas je zkušeným umpirovým rozhodčím (© Joly Victor/ABACA / Abaca Press / Profimedia)

Řada tenistů, fanoušků i novinářů volá po zavedení videa v tenise. A po rozhodnutí umpirového sudího Arnaude Gabase v utkání prvního kola v Basileji mezi Tomásem Martínem Etcheverrym a Benem Sheltonem mají další argument do sbírky.

Francouzský rozhodčí vyrobil v průběhu šestého gamu pořádnou nevynucenou chybu. Shelton totiž zahrál return do autu a Gabas si myslel, že míč před dopadem na zem trefil nohu argentinského outsidera. Ten se marně dožadoval změny názoru z umpiru. "Bohužel nemáme k dispozici techniku. Je to moje rozhodnutí, musíme pokračovat ve hře," řekl Gabas zklamanému Etcheverrymu.

Incident se stal ve velmi důležitém momentě. Etcheverry za stavu 2:3 prohrával 15:30 na servisu a místo srovnání na 30:30 měl Shelton dva brejkboly. Američan nakonec soupeři podání sebral a o několik desítek minut později dokráčel k vítězství 6:3, 6:4. Argentinec přesto podal Gabasovi po skončení zápasu ruku. "Je neuvěřitelné, že ještě nemáme video. Takové věci se nemohou stávat," napsal Argentinec po utkání na sociální sítě.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
TenisJeNejzkorumpovanejsiSport
Tenis je nejzkorumpovanejsi sport na světě. Hrají ho labilové, kteří dopují a ATP i WTA je kryjí. Tenis je ostuda a ztráta času. A tenisoví fanoušci jsou sekta a fanatici. Tenis = nejzkorumpovanejsi a nejvíc mafianský sport na světě!
Reagovat
paddy
Do tuhého sněhu z bílků lehce zamícháme tlučený prosátý cukr, neloupané strouhané mandle a tlučenou vanilku. Pudingovou formu vymažeme syrovým máslem, vysypeme krupičkovou moukou, těsto do ní upravíme a v páře vaříme 1/2 hodiny. Vařený puding vyklopíme a podáváme k němu malinovou šťávu.
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
GaelM
Reagovat
com
smile teda ty ses kuchtik.. Jak kdyz varil pejsek s kocickou
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
Rozhodčí může mít jiný pohled, ale nedělá chyby.
Reagovat
Krisboy
Jdeš pozdě, Rosenbaume!

Vo fous!

Reagovat
com
tady se nekdo o vikendu dival na Obecnou skolu
Reagovat
Krisboy
Nevím, jestli to byl víkend. Už jsem to neviděl dobrých dvacet let, nemůžu si pamatovat, co bylo za den.
Reagovat
Krisboy
Jdeš pozdě, Rosenbaume!

Vo fous!

Reagovat
Nola
LOL, takze telefonista profitoval z chyby upira, vobec ma to neprekvapuje, dodnes nezabudnem na skoro polmetrovy aut na antuke medzi Goffinom a Nadalom, kedy Goffin viedol a po tomto rozhodnuti prehral snad aj gate co mal na sebe
Reagovat
Patik
Tomu ver Goffin vtedy v pohode drtil Nadala a po tom oute uplne vypustil zápas..škoda vtedy by vklude vyhral.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale zas upír mohl zadara na Real
Reagovat
muster
možná i do VIPky s chlebíčkama a krevetama
Reagovat
muster
nj čekat fair play u Sheltona, to je sci-fi ...Goffin mě vždy štval tím, že nevyužil naplno svůj talent a potenciál... měl na víc
Reagovat
Mantra
Já bych naopak řekl, že to byl jeden úlet.
Vzal asi 30 zápasů v kuse, tím se dostal nahoru a pak už jen pozvolna........
Reagovat
NereknuHele
Co dostal tenisákem do ksichtu od polorusáka vidi houno..
Reagovat
Krisboy
To je on? Tím by se to vysvětlovalo.
Reagovat
Jan
Pamatuji DC Velká Británie - Slovensko, kdy míček Brita dopadl na lajnovou čáru v deblovém koridoru a umpire to odsouhlasil jako dobrý míč a bod pro Brita.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Asi viděl dvojmo a myslel, že hrajou debla.
Reagovat
aligo
Od dob, co je na hodně turnajích elektro na všechny lajny, tak rozhodčí stojí za hov_no Nejen ti čároví, ale i ti hlavní...
Reagovat
aligo
Video bez videa
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tak to bylo rychlý :D tady asi úřaduje ATP :D uvidíme, jak dlouho vydrží tohle.
Reagovat
aligo
Reagovat
Nola
ono tu bolo ine video? vsak nakoniec ma ten nick pravdu, ze tenis je naskorumpovanejsi sport
Reagovat
Blondie
Reagovat
muster
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist