Viďmanová ve studijním volnu válí. Během dvou týdnů v Srbsku vyhrála 18 zápasů a slaví druhý double

21. 7., 12:55
Aktuality 7
ITF KURŠUMLIJSKA BANJA - Darja Viďmanová (21) si prázdniny na univerzitě v americké Georgii zpestřuje krátkým a především úspěšným návratem na tenisový okruh. Česká tenistka v uplynulých dvou týdnech dvakrát ovládla antukový turnaj ITF W15 v srbské Kuršumlijské Banje, když vyhrála všech 18 zápasů a dobyla soutěže ve dvouhře i ve čtyřhře.
Darja Viďmanová (© Instagram Dashavidmanova)

Darja Viďmanová je rodačkou z Moskvy, jež v pěti letech získala české občanství. Tenisové fanoušky na sebe upozornila poprvé v roce 2020 během koronavirové pauzy, kdy jako sedmnáctiletá teenagerka zaznamenala na domácích rychle uspořádaných antukových akcích proti krajankám skalpy Kateřiny Siniakové či Brendy Fruhvirtové a v Liberci vyhrála Svijany Open. V Prostějově si zahrála finále proti Barboře Krejčíkové.

Na přechod z juniorek mezi ženy se ale necítila být dostatečně připravená a vydala se studovat do Spojených států amerických. Nicméně na tenis v zámoří nezanevřela a své dovednosti dál úspěšně posouvá v univerzitní soutěži za tým Georgie, ve které se na profesionální tenis velmi dobře připravili i tenisté současné širší světové špičky Danielle Collinsová, Emma Navarrová, Cameron Norrie, Ben Shelton či Francisco Cerúndolo.

A zdá se, že také také Viďmanová v USA získává cenné zkušenosti. Aktuální studijní volno na univerzitě se rozhodla vyplnit starty na turnajích ITF, na kterých byla jejím maximem dvě finále. A není na nich pouze do počtu. Po dvou červnových akcích na tvrdém povrchu v Dominikánské republice, kde si zahrála finále a čtvrtfinále, v uplynulých dvou týdnech dominovala na antukovém podniku ITF W15 v srbské Kuršumlijské Banje.

Jednadvacetiletá Češka v lázeňském městečku, ve kterém žije jen kolem stovky stálých obyvatel, vyhrála všech 18 zápasů během 12 dnů - 10 ve dvouhře a 8 ve čtyřhře. V singlu tak získala své první dvě trofeje mezi ženami, v deblu po boku Lotyšky Kamilly Bartoneové postupně přidala druhý a třetí triumf.

Zatímco první tři finálové zápasy ve dvouhře Viďmanová prohrála, nyní v něm uspěla dvakrát během osmi dní. Dnes si poradila 6:2, 7:5 s ruskou teenagerkou Kristinou Sidorovovou a dokonala svůj druhý double. Ve čtyřhře slavila už v sobotu.

Příští týden se Viďmanová v Kuršumlijské Banje pokus zkompletovat hattrick.

Výsledky na turnaji ITF W15 v Kuršumlijské Banje

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Sinuhet1
vypada sympaticky, ale clanek o vyhre na W15 ve 21 ? To Brenda vyhrala v 15ti
Reagovat
wymwsze
Brenda W15 nikdy nehrála a W25 vyhrála ve 14.
Reagovat
Sinuhet1
Dokonce, uz jsem to pozapomel, diky za upresneni
Reagovat
lars
Na nekolik let prerusila tenis. karieru ( mozna z duvodu studia). A v tomto roce ji asi obnovuje, a taky nema ranking, aby mohla hrat lepsi turnaje.
1. W15 vyhrala v 2020
Reagovat
ladinec
Nechápu studovat v ssa? Kde je škola na nízké úrovni
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ty toho nechápeš víc
Vystudovat v cizině a zároveň mít k dispozici špičkové tenisové tréninkové centrum... Holt asi nic pro tebe.
Reagovat
A211
Gratulace k vítězství v turnaji jen tak dál a přidávat i ve škole.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist