Vinciová je po týdnu znovu ve finále, Wozniacká poprvé v sezoně

20. 7. 2014, 08:50
Aktuality 10
WTA ISTANBUL - Roberta Vinciová si po nevydařené první polovině sezony zahraje podruhé během dvou týdnů ve finále. Dostala se do něj v Istanbulu, kde vyzve nasazenou Caroline Wozniackou. Dánka si o titul zahraje letos dokonce poprvé.
Roberta Vinciová

Roberta Vinciová během prvních šesti měsíců letošní sezony odehrála 16 turnajů, ale jen dvakrát vyhrála dva zápasy po sobě a hned jedenáctkrát nezvládla své úvodní vystoupení. S krajankou Sarou Erraniovou ale vyhrály Australian Open, byly ve finále Roland Garros a ve Wimbledonu zkompletovaly kariérní grandslam.

Od té chvíle se Vinciové daří už i ve dvouhře, ve které byla v loňské sezoně jedenáctou hráčkou světa, ale letos klesla na 24. místo. Od Wimbledonu jednatřicetileté Italka vyhrála osm z devíti zápasů, týden po finále na antuce v Bukurešti si zahraje o titul i na tvrdém povrchu v Istanbulu, kde ještě neztratila set.

V semifinále si Vinciová poradila po setech 6-4 6-2 s šestnáctiletou Chorvatkou Anou Konjuhovou, která se takhle daleko dostala na podniku WTA poprvé v kariéře. Italka své o 14 let mladší soupeřce oplatila porážku z letošního Aucklandu.

"S dnenším vátězstvím jsem moc spokojená. Pomohly mi zkušenosti, ale hrála jsem chytře a lépe jsem se přizpůsobila podmínkám, protože dnes opravdu hodně foukalo," řekla Vinciová. "Jsem moc ráda, že si tady v Istanbulu zahraju finále," dodala.

"Neměla jsem dobrý vstup do zápas, navíc ona hrála úžasně," komentovala Konjuhová. "Ale s celým týdnem tady v Istanbulu jsme spokojená. Vezmu si teď pár dnů volna a pak se půjdu připravovat na US Open Series," dodala talentovaná Chorvatka.

Vinciová bude v neděli usilovat o vylepšení výborné finálové bilance 9-2 proti bývalé světové jedničce Caroline Wozniacké. Dánská tenistka porazila 6-2 6-3 Francouzku Kristinu Mladenovicovou a postoupila už do 35. finále, v nichž má bilanci 21-13. Naposledy však o titul hrála loni na podzim v Lucemburku.

S Vinciovou čtyřiadvacetiletá Dánka vyhrála jen jeden ze tří vzájemných duelů, letos Italce podlehla na antuce v Madridu. "Zítra to bude velký boj. Obě máme spoustu zkušeností, budu muset být hodně agresivní," řekla Wozniacká.

- WTA INTERNATIONAL ISTANBUL -
(Turecko, tv. povrch, 250.000 dolarů)
sobotní výsledky (19. 07. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Wozniacká (1-Dán.) - Mladenovicová (Fr.) 6-2 6-3
Vinciová (2-It.) - Konjuhová (Chorv.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Michaelus
Tak si Caroline zase zahraje aspoň v té Sofii no :DDDDD
Reagovat
Titan
Velká gratulace Karolajn za vítězství na turnaji kategorie "letní výprodej", pardon, International...
Jistě jí to vzpruží tak, že se za pár let dostane do finále kategorie Premier...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
22. titul, ty joudo! :D
Reagovat
Titan
Loňský sněhy...:-))
Spíše před-před-loňský...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mám obrovskou radost! :) Takhle jednoznačné finále jsem rozhodně nečekal. Caro předvedla skvělý výkon od začátku až do konce. Zvládla klíčové momenty v obou setech, což je hlavní důvod, proč je ten výsledek takový.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad se jí zadaří i na amerických betonech :)
Reagovat
smazaný uživatel
S takovým tenisem má určitě šanci. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To má. Já to teda přál Bobině, ale Caro vyhrála zaslouženě.
Robča ale poslední dva týdny předvádí konečně dobré výkony :)
Reagovat
smazaný uživatel
Čert vem směšnej Istanbul. Na tyhle turnaje 4. kategorie už ani nekoukám. Hlavně aby její skoropřítel Mekilroj konečně na dnešním Oupnu po dlouhé pauze urval mejdžr. Kamón!
Určitě mu dál fandíš, i když tě nedávno opuštěním dánské princezny naštval :-) Prostě na poslední chvíli tam hodil záchrannou brzdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zatím to vypadá, že Caro zvolila na nepříliš oblíbenou soupeřku dobrou taktiku. Robertě neúčinkují její slajzy a na síti toho zatím taky moc neuhrála... Caro hraje aktivně, je schopná vyhrávat kratší i delší výměny. Kromě pár vyhozených míčků při brejkbolech nebo shodě jí zatím nemůžu nic vytknout. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist