Vítěz Wimbledonu si letos odveze 2 miliony liber

26. 4. 2016, 14:58
Aktuality 39
Odměny pro tenisty ve Wimbledonu stoupnou oproti loňskému ročníku o pět procent. Oznámili to pořadatelé grandslamového turnaje, na němž vítězové mužské a ženské dvouhry dostanou shodně dva miliony liber. Loni Novak Djokovič a Serena Williamsová inkasovali 1,88 milionu.

Organizátoři londýnského grandslamu na trávě dnes oznámili, že celková dotace turnaje bude 28,1 milionu liber (980 milionů korun). Za posledních pět let se celkové prize money zvýšilo o 92 procent.

Odměny každoročně zvyšují všechny grandslamy. Před dvěma týdny zaokrouhlili také na dva miliony, ale eur, částku pro vítěze pořadatelé antukového French Open.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

39
Přidat komentář
darek.vrana
A není to málo, Antone Pavloviči?
Reagovat
Frick
půlku dostane Alžběta.

Ono se držet v 90 letech súcí, to něco stojí.
Reagovat
Krisboy
No to si Jirka pěkně polepší, jen co je pravda.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu trend zvyšování odměn. Proč by měli tenistům, kteří jsou už tak nemravně přeplacení, zvyšovat odměny? Co by se stalo kdyby jim nepřidali? Přestali by snad hrát? Nebo by na Wimbledon nepřijeli? To sotva. Chudáčci si musí platit hotely, trenéry a letenky a nikdo z nás si neumí představit kolik peněz to stojí.
Reagovat
PetaM
Jde o to, že ty odměny se zvyšují hlavně v prvních kolech. Jasně, že přidáno dostane každý. Ale jde hlavně o to, aby ti, co vypadli v prvním kole, dostali hodně peněz, protože ti většinou potřebují největší finanční vzpruhu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za upřesnění. Myslel jsem že to tak nějak bude. Mluvil o tom Sergiy Stakhovsky. Nicméně bych to udělal tak, že pokud prohraješ v prvním kole, zaplatíme ti letenku, hotel. Ale nic víc. Mě by taky nikdo neplatil v práci za to, že tam sice budu, ale svou práci neudělám. Možná by to byla pro ty tenisty motivace se více zlepšovat. Než přijet, shrábnout startovné jako prase, prohrát a odjet. Je to jen můj názor. Trošku mě to rozčiluje když se podívám kolem sebe. ATP by mohlo udělat okénko do života tenisty/tenistky, který prohrává první kola a tak nějak se ne a ne prosadit. Zajímalo by mne to:-D
Reagovat
misa
Na grandslamech hraje světová elita. Ty tam nevzali jen tak za zásluhy.
Reagovat
a.magerova
"Možná by to byla pro ty tenisty motivace se více zlepšovat."

Motivace sice jo, ale stejně.... v prvním kole zákonitě musí půlka tenistů prohrát i když se snaží sebevíc.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda:D Ale dostat 1,1 milionu za to, že jsem prohrál mi prostě přijde moc.
Reagovat
George_Renel
Na druhou stranu se musíš propracovat mezi v ten moment nejlepších 128 na světě a to taky něco stojí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten hráč předtím léta dřel na to, aby se na ten turnaj pro 128 vyvolených dostal a ten milion mohl shrábnout. Když vezmeš hráče, který se celou kariéru motá kolem 100. místa a dáš na jednu stranu náklady na jeho kariéru od dětství a na druhou stranu výnosy, tak bude v plusu možná jen díky těm "darům" za prohrané 1. kolo GS.
Reagovat
Tornes
Ty prachy nedostaneš za to, že jsi prohrál, ale za to, že patříš mezi stovku nejlepších hráčů ve sportu, který hrají statisíce lidí po celém světě.
Reagovat
smazaný uživatel
Něco na tom bude. Ale i tak jsou přeplacení. Alespoň u tohohle mě nechte prosím :-D
Reagovat
smazaný uživatel
ak chces znizit mieru preplacania tak na to nepozeraj
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, zatím ho snížím jen ženám. Tam ho snižuji už dlouho;-)
Reagovat
Jabadu
Buď v něčem nejlepší na světě a pak uznám, že tvá stížnost je oprávněná.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, ale kritizovat můžu a nemusím k tomu být nejlepší na světě. To by kritizovalo opravdu jen pár lidí.
Reagovat
Tornes
Ten stý hráč na světě? Ten není přeplacený ani náhodou. Jeho plat je v porovnání se stým hráčem na světě v podobně populárních sportech jako je tenis směšný.

Kolik má stý hokejista? Dvě-tři mega USD ročně a žádné další náklady. Kolik má tenista? Thiemo de Bakker, který byl 40. hráčem na světě a dlouhodobě se pohybuje ve druhé půlce stovky má za celou svou skoro desetiletou kariéru vyděláno 1,6 M USD. Momentálně stý hráč světa Robert má za celou svou patnáctiletou kariéru vyděláno 1,5 M USD.

Dva hráči pohybující se kolem stovky žebříku vydělají za celou svou kariéru zhruba tolik, kolik zcela průměrný hráč NHL za rok. A to vůbec nemluvím o tom, že tenisový život je samozřejmě se vším cestováním a hotely mnohem dražší než ten hokejový. A už vůbec nemluvím o tom, že hokej je celosvětově mnohem méně populární, než tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobré argumenty, uznávám.
Reagovat
smazaný uživatel
A když nad tím teď přemýšlím, tak musím uznat, že tenisté, kteří jsou zranění nemají žádné příjmy (vyjma sponzorů) narozdíl například od hokejistů a fotbalistů, kteří plat dostávají i když leští lavičku nebo jsou na marodce.
Reagovat
rod_laver
Nevím, co tě na tom konkrétně rozčiluje. Stát se stým na světě není žádný med, krom toho je to svobodná volba povolání. Tenisti za tvůj podělaný život a tvou, evidentně špatnou, profesní volbu nemůžou.

Naštěstí o tom, co je moc, a co není moc, nerozhoduješ ty. Takových rovnostářů slibujících sociální rovnost a solidaritu z cizích peněz je však bohužel plná dnešní Evropa.
Reagovat
smazaný uživatel
Konkrétně mě na tom rozčiluje trend každoročního zvyšování a předhánění se jednotlivých GS, kdo dá víc.
A prosím, nehodnoť můj život z mé přezdívky nebo jednoho názoru. Nevíš o mě a o mém životu nic.
Reagovat
Tornes
A ještě jedna věc - práce tenisty není vyhrát. Tenista je bavič, jeho prací je pobavit lidi. Což zvládne už tím, že zápas odehraje. Na výsledku v tomto případě absolutně nezáleží - leda tak na hře (a ve skutečnosti ani na ní až tolik ne). Na výsledku záleží pouze to, jestli bude mít možnost svou zábavní šou provozovat i nadále v dalších kolech.
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu, co tím myslíš, ale práce tenisty je trošku i vyhrát. Pokud by nevyhrával, tak tenis, nikdy nebude mít jako svou práci/zdroj obživy. Určitě jim nejde jen o šou, ale berou to i jako svou obživu, takže chtějí vyhrát. Pokud by tenista nevyhrával, tak se plácá na vesnickém kurtu dodnes a nikdo mu za šou nebude platit. Leda on zaplatí za hodinu pronájem kurtu :-D
Reagovat
Tornes
No ve skutečnosti největší vzpruhu potřebují hráči na challengerech/ITF, ti co již hrají GS jsou na tom již finančně celkem slušně.

A k předřečníkovi: Proč by nezvyšovali, když na to mají?
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujalo mě to spíše v kontextu s letošním AO. Tam se také zvyšovaly odměny. Zaráží mě ten trend. To za deset let bude brát ten, kdo prohraje v prvním kole tolik, co letošní vítěz? Proč to nejde ustálit, stopnout? To se ty náklady tak zvyšují? Neřekl bych. Ale ani nevím proč to řeším, stejně to nijak neovlivním.
Reagovat
themimone
Tak co s těmi penězi, na charitu to nikdo nedá a že každoročně roste sledovanost a tím se i generuje větší obnos peněz, to je fakt který před hráči neutajíš. Jestli by měl celý zisk jen za pořadatelem si taky nemyslím že by bylo úplně fér a myšlenka že to schlamstne ITF/ATP/WTA ne díky, to raději ti hráči....
Reagovat
tommr
pokud jsou tenisté "nemravně přeplacení" tak jak pak označuješ platy čutálistů? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na to neexistují slova. Hezky to vyjádřil včera v jednom článku na idnes Juan Mata, který týdně bere cca 5,2 mil. korun.
Reagovat
smazaný uživatel
Nabídka - poptávka. Fotbalisti i tenisti generují velké množství peněz - je logické, že z nich dostávají díl zpátky. To, co říká Mata, zní pěkně, ale je to idealistický blábol. Hráči dobře vědí, že jejich platy drží na současné úrovni konkurence. Kdyby se jeden klub rozhodl platy snížit třeba jen o 10 procent, většina hráčů půjde tam, kde mu těch 10 procent navíc dají. A to všichni dobře vědí, takže je lehké vypouštět tyhle líbivé řeči.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen nevim jestli neprecenujes inteligencni kvocient jednoho takoveho fotbalisty, kdyz pises, ze hraci dobre vedi...;)
Ve spojeni s fotbalistou me to prijde jak slusny oxymoron...
Reagovat
rusedski
Na řešení peněz tenistů máš docela příhodnej nick :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ten vznikl již před dávnými časy. A byl po Monacovi z Argentiny :D
Reagovat
Kozoroh
Vůbec té problematice nerozumíš a hloupě plácáš...
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, na rozumy jsi tu ty. Nechávám tě vyniknout. Nauč se diskutovat. Jiný názor než tvůj nemusí být hloupé plácání ty problematiko;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusíš snad tolik startovat jen proto, že mu vadí, že No1e dostane za letošní 1. kolo Wimbledonu o 10 % víc, než by dostal loni.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nezapadl mu do statistik;D)
Reagovat
misa
bude mít zase těžký život. Tolik peněz rozvíří další kolo monackých debat :)
Reagovat
PetaM
V pohodě, chytří ví, kde je zdaní. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist