Vítězkou French Open se stala Ruska Kuzněcovová

6. 6. 2009, 17:08
Aktuality 15
Světlana Kuzněcovová získala poprvé v kariéře titul na tenisovém French Open. V dnešním ruském finále dvouhry v Paříži nedala šanci světové jedničce Dinaře Safinové a kamarádku z dětských let porazila po setech 6:4 a 6:2.

"Když jsem přicházela na kurt, tak jsem si věřila, že všechno bude v pořádku. Byla jsem v pohodě," řekla vítězka v proslovu pro 15 tisíc diváků na centrálním dvorci. "Safinová je nyní lepší než já, je první na světě, ale byl na ní tlak a byla moc napjatá," doplnila.

Hned na úvod finále obě hráčky ztratily servis. První se z nervozity oklepala Kuzněcovová, která se mohla spolehnout na tvrdý forhend a i přes podvrknutý kotník ze čtvrtfinále proti Sereně Williamsové se velice dobře pohybovala.

V první sadě získala Kuzněcovová rozhodující brejk v osmé hře, ve druhé měla hru pod kontrolou a podání vzala soupeřce dvakrát. Safinová se do konce utkání nezbavila křečovitosti, což podtrhla dvojchybou při mečbolu. Sestra Marata Safina tak často kazila, že diváci v průběhu druhého setu z ochozů na její výkon i pískali.

Při vyhlašování vítězů pak stála Safinová podruhé za sebou jako poražená. Loni nestačila ve finále na Anu Ivanovičovou. "Jsem ve stejné situaci, ale snad tady jednou vyhraju," doufala.

Třiadvacetiletá Kuzněcovová, vítězka US Open 2004, se po posledním míči nijak bouřlivě neradovala. U sítě se se Safinovou jen objaly, políbily a teprve potom se Kuzněcovová zlehka usmála. Došla do ochozů poděkovat trenérce Larise Savčenkové a vzala si ruskou vlajku. Kuzněcovová na Rolnad Garros uspěla ve finále na druhý pokus. Poprvé duel o titul prohrála předloni s Justine Heninovovou. Po Anastasii Myskinové je druhou ruskou vítězkou pařížského turnaje.

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Keby sa tie kastroly davali za hru dal by som ju Azeranke alebo Cirsteovej. Pravda, ze aj hra Kuzi bola pohladnejsia ako Safin. Opakujem jej brat bol ovela talentovanejsi. Ale nervy maju tie iste !
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som Kuzi rozhodne nepodcenoval. Tak jasny zapas necakal nikto.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je paráda, první 4 utkání tady soupeřky deklasovala a nakonec je to úplně k ničemu.
Vzpomínám na krásnou frázi p. redaktora, jak Safina kráčí za obhajobou. K obhajobě finále tedy i přes velké problémy s Azarenkou dokráčela, ale tam propadla jak školačka. Před rokem ve finále napoprvé podala mnohem lepší výkon, navíc proti soupeřce, která byla tehdy jasná favoritka utkání a v GS finále byla už potřetí. Ale co mělo být tohle, jedničko? Skuteční šampioni v nejdůležitějších utkáních kariéry předvádějí svou nejlepší hru. Snad se nějaká brzo objeví.
Reagovat
skott
Jako fanousek bys mel umet prijmout i porazky.Ty to to evidentne neumis nebo si jen na jejiho priznivce hrajes, ikdyz nechpau proc, protoze nikdy neumis rict pozitivni slovo.Asi by sis mel rychle najit jiny idol, napr. Serenu.Ta grandslamy vyhravat umi.
Reagovat
smazaný uživatel
Porážku jsem snad nepřijal? Moje včerejší obavy byly tentokrát oprávněné. V Římě jsem taky moc nevěřil. Jenže po těch nevalných výkonech a výpadcích na jaře se tomu pesimismu někdo může divit?
Finálovou prohru po velkém boji beru, ale její mnohé dnešní chyby byly opravdu nepochopitelné. Kdyby někdo zkusil jmenovat nějaké kvalitní ženské utkání letošního FO, tak finále má k němu hodně daleko.
Reagovat
skott
Podle tvych rekaci v diskuzi evidentne neprijal.Netvrdil si nahodou, ze jestli Dinara nevyhraje, posles ji nekam??Prosim udelej to, at uz nemusim dal cist ty tvoje horke, jedovate komentare!
Reagovat
smazaný uživatel
Proč bych to dělal? Rezignoval jsem poměrně dávno před vlastním koncem, protože dnes na ní bylo vidět, že jí psychika podrazila nohy a že k obratu nedojde. Nedostala se ani ke korigování stavu při vlastním podání, uhrát 2-6 v posledním setu finále je opravdu velké zklamání. A všimnul sis toho velkého šumu v obecenstvu ve chvíli, kdy za stavu 2-5 a 30-40 pokazila první podání? Dvojchybu při setbolu nebo mečbolu vyrobila od loňska už víckrát.
Reagovat
skott
Smutny zapas...ne ze bych nepral vitezstvi Svetlane, ale citim s Dinarou.Nevim proc je vzdycky tolik ztuhla ve finale.Tentokrat ji vsechno hralo do karet, ale znova nebyla schopna predvest to nejlepsi, co v ni je.Zeljko bude muset vymyslet neco vic, nez hrat vitezne udery za kazdou cenu, protoze to evidentne pod tlakem velkych zapasu nefunguje.Snad se Dinara jednou taky docka:(
Reagovat
smazaný uživatel
Dinara je prostě lama,celý turnaj hraje dobře a ve finále hraje jako lama,viděl sem všechny 3 její GS finále a pokaždé se porazila sama. Další vec, finále GS trvalo 74 minut což je směšné,hlavně když za to dostavají stejné peníze jako muži,but by měli hrát finále GS na 3 sety nebo dostávat menší prize money,takhle mi to příjde nefér.
Reagovat
smazaný uživatel
Diváci ovšem na ženské grandslamové finále chodit nemusí. Dost často se jedna z nich sesype, úplně vyhozené peníze. TV divákovi to tak vadit nemusí, pokud teda nefandí a nezažije při tom další obrovské zklamání.
Reagovat
smazaný uživatel
no tak pokud tam bude safina ,tak už to začíná být pravidlo ,že se sesype
Reagovat
smazaný uživatel
Dinara hrála hrozně, hold vyhrála ta lepší. Doufám že se brzo schopí Maria a bude zase ruskou i světovou jedničkou:)
Reagovat
smazaný uživatel
Dinara je tiež jedna z mojich oblúbených, ale toto čo stvára je už moc. Má nejaký blok v hlave - neviem, je to asi na ňu moc. Až sa spamätá a bude ešte hrať dobre - až potom môže byť jednotkou. V takejto situácii jej to asi dlho nevydrží. Každopádne tiež verím Marii, ona je taký typ, proste je to v nej, aby vyhrávala. Tú mám ešte radšej :)
Reagovat
smazaný uživatel
mame stejne favoritky :) to mě těší :)
Reagovat
smazaný uživatel
a favoritov? :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist