Vítězkou v Tokiu překvapivě Agnieszka Radwaňská

1. 10. 2011, 08:39
Aktuality 4
WTA TOKIO - V konkurenci sedmi hráček Top 10 dokázala na turnaji v Tokiu triumfovat 12. tenistka světa Agnieszka Radwaňská. Polka v dnešním finále zaskočila světovou čtyřku Věru Zvonarevovou z Ruska.
Agnieszka Radwaňská

Nasazená devítka Agnieszka Radwaňská ve finále porazila hladce 6-3 6-2 Rusku Věru Zvonarevovou, turnajovou čtyřku a semifinálovou přemožitelku Petry Kvitové.

Dvaadvacetiletá krakovská rodačka Radwaňská sice prohrála dva úvodní gamy, ale pak už neochvějně směřovala za druhým letošním titulem. Celkově triumfovala na okruhu WTA pošesté v kariéře, Zvonarevová jí k tomu pomohla velkým množstvím nevynucených chyb. 

"Na začátku jsem byla trochu nervózní, ty první dva gamy byly strašně rychlé. Ale snažila jsem se hrát co nejlépe a jsem šťastná, že jsem se rychle zvedla a první set vyhrála," komentovala Radwaňská. "Jsem tak šťastná, vyhrála jsem tu velké zápasy, byl to můj nejlepší turnaj v roce."

Z více než dvoumilionové dotace japonského turnaje, hraného na tvrdém povrchu, získala vítězka 360.000 dolarů a vrátila se do hry o Turnaj mistryň.

"Před títmto turnajem jsem si už moc velké šance nedávala, protože jsem byla čtrnáctá. Věděla jsem, že bych musela tady a v Pekingu hrát opravdu dobře, abych měla na Istanbul šanci. Teď jsou mé šance větší a já o Turnaj mistryň budu bojovat," uvedla Radwaňská.

Poražená Zvonarevová má nyní bilanci finálových zápasů 12 výher a 18 porážek. "Začala jsem dobře, ale pak se něco stalo. Bylo to, jako bych nebyla na kurtu. Musím o tom přemýšlet a zjistit, co se stalo. Ale je to věc, která se může stát každému," řekl Zvonarevová, jež se včera ocitla v opačně situaci - s Kvitovou prohrávala 1-5 a čelila setbolu, aby nakonec vyhrála 7-6 6-0.

Sestřih finálového zápasu nejdete na stránkách WTA.

- WTA PREMIER 5 TOKIO -
(Japonsko, tv. povrch, 2.050.000 dolarů)
sobotní výsledky (01. 10. 2011)

Dvouhra - finále:
A. Radwaňská (9-Pol.) - Zvonarevová (4-Rus.) 6-3 6-2

Čtyřhra - finále:
Huberová/Raymondová (1-USA) - Dulková/Pennettaová (2-Arg./It.) 7-6(4) 0-6 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Radwaňská to měla v hlavě naprosto srovnaný a to zvítězilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále jsem neviděl, ale včera jsem se díval na semifinále Vika-Aga. Fandím Vice, ale musím uznat, že Aga byla na ten zápas výborně připravená. Vika hrála dobře, ale bohužel rozhodly nevyužité brejkové příležitosti a nevynucené chyby. Přesto oceňuju, že bojovala až do konce. Byl to možná nejlepší zápas celého turnaje...
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu.... Tenis nemá logiku. :)
Ale je to tak, někdo na někoho prostě umí a na jiného zase umí někdo jiný. Ale stejně si myslím, že tohle vzájemné umění/neumění je více o psychice než o stylu hry.
Reagovat
smazaný uživatel
Agnieszka skvela obrana+ islo jej zakoncenie ajsnych lopticiek a voleje....Zvonareva to tam outovala jedna radost...sliepka...Polka mi pripomina trochu Wozniacku, no je efektivnejsia a zrejme si tutil zasluzila, i ked jej to superka v semi a finale ulahcili.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist