Vítězný návrat Krejčíkové se Siniakovou. V Praze vyhrály duel wimbledonských šampionek

23. 7., 20:16
Aktuality 21
WTA PRAHA - Barbora Krejčíková (28) a Kateřina Siniaková (28) úspěšně zahájily kvůli olympiádě dočasně obnovenou spolupráci. Na domácí antuce v pražské Stromovce v prvním utkání od loňského listopadu, v němž se na kurtu představily čtyři vítězky Wimbledonu, porazily juniorky Lauru Samson (16) se Slovenkou Renátou Jamrichovou (17).
Na kurtu ve Stromovce se potkaly čtyři wimbledonské šampionky (© Livesport Prague Open / Pavel Lebeda, sport-pics.cz)

Krejčíková/Siniaková –Jamrichová/Samson 6:3, 6:4

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková si v závěru minulé sezony daly na popud druhé jmenované pauzu. Siniaková od té doby vyhrála čtyřhru na dvou grandslamech se dvěma různými partnerkami (Roland Garros s Coco Gauffovou a Wimbledon s Taylor Townsendovou), Krejčíková na začátku července dokonce ovládla wimbledonskou dvouhru.

S cílem obhájit zlatou medaili na olympijském turnaji však spolupráci pouhé čtyři dny před jeho zahájením dočasně obnovily. Generálku si naplánovaly na domácí turnaj WTA 250 v pražské Stromovce, kde se obě představují poprvé po svých triumfech na trávě ve Wimbledonu.

Zatímco Krejčíková se dva dny před startem soutěže ze dvouhry odhlásila kvůli nabitému programu a soustředila se jen na debl, Siniaková v singlu navzdory teplotě odehrála dva třísetové duely, přičemž po tom prvním v pondělí skončila kvůli vyčerpání organismu v nemocnici. V úterý však byla schopná odehrát i dvouhru, v níž neudržela vedení proti Samson, i čtyřhru s Krejčíkovou.

V té vítězky sedmi grandslamů narazily na teenagerky Lauru Samson a Rénatu Jamrichovou, které už také stihly získat trofej pro vítězku Wimbledonu. Nyní šestnáctileté Češce se to povedlo loni ve čtyřhře juniorek s krajankou Alenou Kovačkovou, sedmnáctiletá Slovenka Jamrichová triumfovala letos v dívčím singlu a navázala na lednový titul z Australian Open.

A v zápase zvítězily zkušenosti. I když mladé tenistky v prvním i druhém setu smazaly manko brejku a ve druhé sadě vedly 3:2, Krejčíková se Siniakovou potvrdily sehranost a bez větších potíží dokráčely k vítězství 6:3, 6:4. Siniakové se po třech hodinách povedla odveta za dvouhru, ve které ve druhém kole prohrála právě se Samson.

"Je těžké se rychle přeorientovat na nový povrch. Na antuce jsem začala trénovat teprve v sobotu, ale myslím, že jsem dnes hrála dobře. Byl to dobrý zápas," komentovala Krejčíková, jež nastoupila s několika tejpy. "Něco je prevence, něco jsou dozvuky z trávy," naznačila ke svému zdravotnímu stavu.

"Byl to skvělý zápas. Jak řekla Bára, bylo to náročný, ale za mě to bylo skvělý. Já byla unavená, ale bylo fajn si zahrát a je skvělé, že víme, co od sebe očekávat," doplnila druhá deblistka světa Siniaková svou partnerku.

Pokud se nejvýše nasazené Češky rozhodnou tři dny před startem olympiády pokračovat, utkají se ve středečním čtvrtfinále s Australankou Priscillou Honovou a Turkyní Zeynep Sönmezovou.

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou jsou v semifinále

Už v semifinále jsou ve spodní polovině pavouka Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová, které hrají první turnaj dokonce po šesti letech. Ve středu o něj nebudou muset bojovat proti české dvojici Barbora Palicová a Dominika Šalková, která se po dnešním zranění kotníku ve dvouhře ze čtyřhry odhlásila.

Výsledky čtyřhry na turnaji WTA 250 v Praze


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
Nenela
Katku jsem vcera videla ve Stromovce. Bylo na ni fakt videt, ze neni ve sve kuzi, celou dobu pokaslavala a stridala skvele momenty s naprostym upadkem. Troufnu si tvrdit, ze kdyby byla uplne fit, Laura by si ani neskrtla, prvni set byl absolutni ficak. Od 2. setu vic a vic pokaslavani a nevyhnutelny konec. I tak samozrejme je pro Lauru super, ze se dostala dale a drzim palce
A Kacenka at se brzy da do kupy, je fakt skvela
Reagovat
lvicek
Jj, taky mam Katku rada, i pres ten jeji "temperament" (eufemismus :D ). Je skoda, ze na ni prisla nemoc, protoze si to klidne mohla rozdat o dalsi titul s Lindou... Jenze takto je urcite lepsi, ze uz v singlu nepokracuje a snad se da do OH dohromady. Navic predevcirem zjistila, ze na OH bude hrat i singla (ktery myslim zacina driv?) Alespon, ze jeji souperka byla Laura, kterou to takto kapatultovalo uz o 170 mist dopredu a diky tomu bude moct hrat lepsi turnaje a urcite ji to moc pomuze. A treba se blyskne i dneska (to by bylo dalsich 100 mist!).
Reagovat
Nenela
Jj, taky to Laure preju, ALE: za prve vcera mela v publiku mnohem vetsi podporu nez Katka, coz mi prislo nefer, za druhe se nechovala nijak skromne ani s respektem (coz si nekolikanasobna vitezka grandslamu jiste zaslouzi) a za treti se celkove chovala dost nesympaticky. To mi asi vadilo nejvic, zatim neni zadna hvezda. Ano, lze to pripsat soustredeni na (pro ni) velky zapas, ale nelibilo se mi to proste. Katka byla mnohem milejsi a to ji bylo blbe
Reagovat
lvicek
Vazne? Ja vcera uz koukala jen na TV (a to jednim okem), takze tohle nemuzu posoudit...
Reagovat
Serpens
Laura se chová úplně normálně, jako každá jiná skromná holka. Povzbuzování se samozřejmě není projev despektu. ale normální věc. Chápu vaše sympatie pro Katku, ale prostě včera vyhrála Laura.
Reagovat
George_Renel
Reagovat
Otmar
Taky si myslím, že to odehrály vcelku slušně....i když to nebylo nějak složité. Rozhodně jim zůstalo perfektní vykrývání kurtu, v tom nemají konkurenci. Nevzpomínám si, že by mladice někdy hrály do prázdného!
Reagovat
horska.kraslice
Škoda zranění Dominiky Šalkové, spolu s Bárou Palicovou přišly o zážitek hrát proti legendární Bucii.
Reagovat
lvicek
Jojo a Bucie by si urcite taky rada zahrala...
Reagovat
Mony
Hlavně Domča přišla o zážitek si zahrát QF WTA
Reagovat
tommr
na první zápas po tak dlouhé pauze to nebylo špatný. Potěšil hlavně výkon Katky která už je doufejme po zdravotní stránce z nejhoršího venku ...
Snad zvládnou v Praze vítězně ještě další tři zápasy ...
Reagovat
Jan
Mám z toho takový pocit, že Pála SIniakovou na olympiádě opět utaví, když ji postavil do 3 soutěží (singl, debl, mix) a že díky tomu nezíská žádnou medaili. Navíc, když teď Katka není úplně v pořádku. Třeba se zadaří těm ostatním českým tenistkám.
Reagovat
tommr
já bych se o Katku nebál. Ta má z našich hráček zdaleka nejlepší kondici ...
Reagovat
lvicek
No ja nevim, tri souteze behem jednoho tydne, to uz je dost na palici i jen to nejak odehrat behem toho dne. Samozrejme kdyby vypadli treba v mixu hned v prvnim kole, tak se nic moc nedeje, ale v to asi uplne nedoufame, ze jo... Ovsem moc jinych moznosti asi neni, i kdyz jak presne funguje list nahradnic nevim.
Reagovat
Jan
O to víc, jestli budou v Praze hrát do pátku ...
Reagovat
tommr
pokud tenis na OH začne od pondělka tak se vůbec nic neděje. Tenistky jsou zvyklý hrát turnaje každý týden. A Paříž není na druhým konci světa ...
Jediný o co by přišly je slavnostní nástup ale to je pro ně spíš plus ...
Reagovat
Preview.lover
kromě mixu je první kolo o víkendu https://en.wikipedia.org/wiki/Tennis_at_the_2024_Summer_Olympics
Reagovat
Jan
Mám dojem, že komentátor říkal, že soutěže tenisu začínají v sobotu.
Reagovat
tommr
což ale ještě neznamená že se to týká i našich hráček hrajících v Praze. Organizátoři by měli přihlížet k tomu které hráčky hrály ještě v pátek ...
Reagovat
frenkie57
Myslím, že ten klučík za kecpultíkem spolu s Hradeckou říkali, že nelze se spoléhat na nějakou shovívavost a vstřícnost pořadatelů OH turnaje. Takže pro některé holky to bude drobet záhul. Ale třeba vypadnou včas a získají tím 1-3 dny na regeneraci navíc.
Reagovat
lvicek
Jo, zvlast kdyz to jsou Frantici... Ale tak KrejSi uz hrajou jen ctyrhru a to snad neni zas takovy zahul, spis naopak slusny trenink na antuce, ne? (Tedy doufam, ze Katka zvladne tu nemoc).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist