Vítězové Wimbledonu si polepší, dostanou 1,1 milionu liber

19. 4. 2011, 14:38
Aktuality 16
Pořadatelé slavného Wimbledonu v tomto roce znovu zvýšili finanční odměnu pro vítěze mužské i ženské dvouhry v All England Clubu. Prize money pro šampiona a šampionku bude shodně 1,1 milionu liber (30,2 milionu korun), tedy o 100.000 více než před rokem.

Navýšení cen pro vítěze mužské i ženské dvouhry oznámil výkonný ředitel All England Clubu Ian Ritchie, podle kterého organizátoři rozdají ve 125. ročníku slavného turnaje celkem 14,6 milionu liber, tedy o 6,4 procenta více než v minulé sezoně.

"Při nejvýznamnějších mezinárodních sportovních událostech, jako je například Wimbledon, je nejdůležitější kvalita hráčů," uvedl šéf All England Clubu Philip Brook. "Je důležité, že nabízíme prize money, které odmění hráče za to, že přitáhnou diváky, i za jejich skvělé výkony na kurtu, dodal.

Přestože Wimbledon nabízí nejvyšší odměny ve své historii, mezi grandslamovými turnaji nejštědřejší není. Novak Djokovič získal za své letošní vítězství v Melbourne v přepočtu 1,4 milionu liber a letos by měl Wimbledon předstihnout i US Open. Méně peněz si tak tenisté vydělají jen v Paříži na Roland Garros.

To však pořadatele netrápí tolik jako to, že velkou část z výhry musí tenisté v Británii odevzdat na daních. Ian Ritchie proto vyzval vládu, aby změnila zákony a turnaj tak ještě zatraktivnila.

"Když tu Lionel Messi odehraje finále Ligy mistrů, nebude muset platit daně, ale Roger Federer ano," upozornil na nerovnost mezi individuálními a kolektivními sporty.

Komentáře

16
Přidat komentář
Stan_Borowitz
že by měli spíš zdanit i toho Messiho.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to si zase Roger namastí kapsu..
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, za prohru ve třetím kole je odměna stále slušná. :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Jak muzes uz ted v breznu vedet vedet, zda Roger zvitezi ve Wimbledonu? :-) Ja bych nejdrive pockal, jak dopadnou zbyle turnaje na antuce a co prinesou dalsi mesice. Po RG budeme daleko chytrejsi. :-)

Matej: Zbytecna reakce pod tvou uroven. Stat se muze hodne veci a variant je mnoho, ale tato tva reakce mi prisla na stejne urovni, jako reakce Barneyho na Rogerovy fanousky (pro rypaly: nemel jsem ti na mysli, ze Matej je Barney).
Reagovat
smazaný uživatel
Jejda, sorry. :-))) Je duben, samozrejme. :-))) Denni "stereotyp" me ubiji. .-))
Reagovat
smazaný uživatel
Si dělám srandu, ne? :-) I když na druhou stranu je už pomalu na čase, aby federer na GS opět prohrál před ČF, ale to bych - když už - spíš viděl na RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si jako Federeruv fanousek samozrejme nepreju, aby se na letosnim RG (nebo nekterem jinem GS) "pakoval" tak brzo (tim myslim 4R a QF), avsak pokud se to do nekolika tydnu nezlepsi, urcite to neni nerealne. V poslednich mesicich ma problem hlavne s psychikou. Jakmile zjisti, ze je horsim hracem na dvorci, jeho hra se zacina uplne rozpadat. Nema chut bojovat a nema hlad po vitezstvi.
Reagovat
smazaný uživatel
srovnávat výsledky antuky a wimbledonu může jen trouba...
Reagovat
smazaný uživatel
to co napsal Matej je uplne v poradku. zasmal jsem se. udelej neco se svym smyslem pro humor...
Reagovat
smazaný uživatel
Panove, necitite se v posledni dobe ponekud pretizeni, prepracovani? :-) Meli byste se setrit, zdravi mame jenom jedno. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych klidně vyhrál Wimbledon i zadarmo. :-))
Reagovat
VlS
Proboha tě prosím,udělej to :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To bych musel mít stroj času a vrátit se tak do roku 1907, kdy hráli s čapkou a v dlouhých kalhotách a zahrát kraťas se považovalo za neslušné vůči soupeři. :-))
Reagovat
VlS
A nešlo by to třeba nějak ukecat? Myslím si, že kdybychom vyslali Lopatu, aby jim na kurtu udělal expertní přednášku o tenisu a prognózách výsledků, tak by se tak zničili smíchem, že by nemohli chodit a jen by leželi na zádech a bolelo by je břicho. Pak jako, že by je šlo třeba i porazit, když by byli vlastně poražení :-D
Reagovat
smazaný uživatel
To mne by stačilo aj tak štvrťfinále, ale s prize money ! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapi, vaše hlášky v tomto vlákně nemají chybu :-) Není nad to, se navečer od srdce zasmát :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist