Vítězství po šesti nezdarech. Siniaková v Linci poprvé vyhrála zápas v hlavní soutěži

31. 1., 19:24
Aktuality 5
WTA LINEC - Kateřina Siniaková (27) se po čtyřech letech vrátila na halový turnaj WTA 250 v Linci a po šesti předchozích nezdarech v podzimním termínu se až na sedmý pokus dočkala vítězství v hlavní soutěži. Do letošního ročníku česká tenistka vstoupila výhrou 4:6, 6:3, 7:5 nad loňskou finalistkou Petrou Martičovou z Chorvatska (33), kterou porazila i ve třetím vzájemném střetnutí. O čtvrtfinále si zahraje s Francouzkou Clarou Burelovou.
Kateřina Siniaková porazila Petru Martičovou i ve třetím vzájemném duelu (© AFP)

Martičová – Siniaková 6:4, 3:6, 5:7

Kateřina Siniaková při své premiéře v Linci na podzim roku 2014 prošla kvalifikací, ale v hlavní soutěži vypadla hned v prvním kole s krajankou Klárou Koukalovou. A totéž se jí stalo i při dalších pěti startech.

Prokletí zlomila až na sedmý pokus v novém zimním termínu proti oblíbené soupeřce poté, co se do Horních Rakousů vrátila po čtyřech letech. Chorvatku Petru Martičovou, jež obhajovala loňské finále, zdolala po obratu 4:6, 6:3, 7:5 a vzájemnou bilanci upravila na 3:0.

Statistiky zápasu Petra Martičová – Kateřina SiniakováStatistiky zápasu Petra Martičová – Kateřina Siniaková (@ Livesport)

Siniaková v duelu žebříčkových sousedek z konce první padesátky pořadí WTA prohrála s osmou nasazenou Martičovou úvodní set, dokázala ale vyrovnat a vynutit si rozhodující třetí sadu. V ní se dostala do vedení, koncovku si ale zkomplikovala.

Za stavu 5:3 nedokázala při podání soupeřky proměnit první mečbol a ukončit zápas pak nezvládla ani při svém podání. V desátém gamu ale vybojovala další brejk a tentokrát už duel doservírovala.

Siniaková postoupila do druhého kola stejně jako na předchozích akcích v Adelaide a v Melbourne. Úvodní zápas v nové sezoně prohrála pouze v Brisbane.

O první letošní čtvrtfinále si sedmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové zahraje v prvním vzájemném duelu s 52. hráčkou světa Clarou Burelovou z Francie.

Výsledky turnaje WTA 250 v Linci


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
aligo
Já myslel že Linz je letos WTA500, ale na TP furt všude píší WTA250. Tak jak to tedy je?
Reagovat
Ronnyx
WTA500
Reagovat
tommr
na TP v tom mají pěknej bordel. U ITF turnajů pro jistotu kategorie turnajů vůbec neuvádí a všude mají napsaný jen turnajový dotace ze kterých kategorii turnaje nejde odvodit ...
Reagovat
makro99
na sedmý pokus ... krásný příběh :)
a ještě víc se těším na ty titulky v neděli večer :)
Reagovat
tommr
Cenné vítězství a to hned dvojnásob: nad nebezpečnou soupeřkou a v lokalitě ve které se Katce tradičně nedařilo ...
Dneska mě Katka překvapila když dokázala zachovat chladnou hlavu i po smolně prohraném prvním setu což je u ní dost nezvyklý jev. Možná k tomu přispělo to že Marticovou už předtím dvakrát porazila a tak si na ní asi věřila. Každopádně se to pozitivně projevilo i na výkonu a Katka zápas ještě dokázala otočit ...
Další soupeřka je na zhruba stejné úrovni jako Marticová takže Katka má šanci i na další výhru pokud bude hrát tak jako dneska ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist