Vondroušová a Nosková v Kalifornii začaly hladkými výhrami, Bouzková ve druhém kole končí

8. 3., 21:23
Aktuality 56
WTA INDIAN WELLS - Markéta Vondroušová (24) suverénně zahájila své letošní působení na tisícovce v Indian Wells. Úřadující wimbledonská šampionka a česká žebříčková jednička si v úvodním zápase poradila 6:0, 6:2 s kvalifikantkou Bernardou Peraovou. Své úvodní utkání večer zvládla také Linda Nosková (19), jež si poradila s Italkou Camilou Giorgiovou a zajistila si souboj se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou. Z tria Češek v pátek neuspěla jen Marie Bouzková (25).
Vondroušová strávila na kurtu jen 65 minut (© Profimedia)

Peraová – Vondroušová 0:6, 2:6

Markéta Vondroušová se letos na individuálních turnajích poprvé představila až na Australian Open a ztroskotala hned v úvodním kole na pozdější semifinalistce a kvalifikantce Dajaně Jastremské. Na následujících dvou turnajích v Dauhá a Dubaji ovšem první zápas zvládla a s prázdnou neodjede ani ze třetí letošní tisícovky v Indian Wells.

Česká jednička v úvodním dějství proti chybující kvalifikantce Bernardě Peraové dominovala, domácí zástupkyni povolila pouhých pět fiftýnů a za 21 minut jí nadělila potupného kanára. Druhá sada už byla o něco těžší, nicméně nasazená sedmička ani v ní nezaváhala na vlastním servisu. Po demolici Američanky si spravila chuť, ve čtvrtfinále v Dubaji totiž zahodila jasný náskok a také šest mečbolů proti Soraně Cirsteaové.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Rodačka ze Sokolova se loni stala první nenasazenou šampionkou Wimbledonu v open éře a ve skvělé formě pokračovala i na letních severoamerických betonech. Po čtvrtfinále na US Open se ovšem začala trápit a do kalifornské pouště dorazila s bilancí 5:9 od začátku října.

V Indian Wells se jí daří. Čtyři z předchozích pěti startů v tomto dějišti přetavila minimálně v postup mezi nejlepší šestnáctku, právě v osmifinále vypadla loni po těsné porážce s krajankou Karolínou Muchovou. Jejím maximem na BNP Paribas Open je čtvrtfinále z ročníku 2019.

O teprve druhou vítěznou sérii po zmíněné čtvrtfinálové účasti na závěrečném grandslamu předchozí sezony bude usilovat proti nasazené Ukrajince Martě Kosťukové, kterou před rokem smetla v Billie Jean King Cupu.

Giorgiová – Nosková 3:6, 5:7

Linda Nosková v Indian Wells zahájila svůj teprve čtvrtý letošní turnaj a popáté odstartovala vítězstvím. O třináct let starší Italku Camilu Giorgiovou přehrála 6:3, 7:5, byť ve druhé sadě neudržela výhodu brejku, za stavu 5:4 nevyužila dva mečboly a za stavu 5:6 musela odvracet celkem tři brejkboly.

Statistiky zápasu Camila Giorgiová – Linda NoskováStatistiky zápasu Camila Giorgiová – Linda Nosková (@ Livesport)

Nasazené devatenáctileté rodačce z Valašska stačila jediná výhra k postupu do třetího kola a obhájení loňského výsledku. Před rokem v něm v Kalifornii ztroskotala na Coco Gauffové a také tentokrát vyzve velkou favoritku. Už potřetí během necelého roku vyzve světovou jedničkou Igou Šwiatekovou, s níž prohrála loni ve Varšavě, ale letos ji skolila cestou do čtvrtfinále Australian Open.

Bouzková – Potapovová 5:7, 1:6

Zatímco v prvním kole Marie Bouzková neměla slitování se svou deblovou parťačkou Sarou Sorribesovou ze Španělska a ztratila jen dva gamy, ve druhém vystoupení proti oblíbené soupeřce neuspěla.

Pětadvacetiletá Češka prohrála 5:7, 1:6 s Anastasií Potapovovou, když v prvním setu celkem třikrát neudržela výhodu brejku. Od stavu 3:1 sedmkrát po sobě nezvládla game při svém podání, od stavu 5:4 prohrála 9 z 10 her a o tři roky mladší Rusce poprvé podlehla.

Statistiky zápasu Marie Bouzková – Anastasia PotapovováStatistiky zápasu Marie Bouzková – Anastasia Potapovová (@ Livesport)

Proti Potapovové nenavázala na předchozí dvě vítězství, po tom druhém ve finále předloňského Livesport Prague Open slavila svůj dosud jediný titul na okruhu WTA. V Indian Wells skončila stejně jako před rokem ve druhém kole, loni k tomu ale jako nasazená nemusela nikoho porazit.

Bouzková od postupu do čtvrtfinále v Aucklandu na šestém turnaji po sobě nevyhrála víc jak jedno utkání. V kalifornské poušti si zahraje ještě čtyřhru se Sorribesovou, na úvod je čekají ukrajinské náhradnice Anhelina Kalininová a Dajana Jastremská.

Siniaková až v sobotu

Až v sobotu se pokusí navázat na Vondroušovou a Noskovou Kateřina Siniaková, která si o místo ve třetím kole zahraje s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou. V pátek Siniaková úspěšně zahájila soutěž ve čtyřhře, ve které se Storm Hunterovou smetly 6:3, 6:1 domácí tandem Ashlyn Kruegerová a Sloane Stephensová a také do šestého společného turnaje tak vstoupily dvousetovým vítězstvím. Ve druhém kole by favoritky mohly narazit na Bouzkovou se Sarou Sorribesovou.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Indian Wells


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

56
Přidat komentář
misa
Marie hraje od juniorek tenis, který je těžko slučitelný s její hubenou postavou a postupně ji to dobíhá. Už loni měla na začátku sezony problémy s tím, že nebyla fyzicky konkurenceschopná. Stačí vyhrát kolo a v tom dalším je "nepoužitelná". Dnes se držela půl prvního setu, a pak úplně odpadla, první podání měla občas i pod 140 km/h.

Vypadá to, že už nezvládá po náročné sezóně správně zregenerovat a únavu si přenáší i do dalšího roku. Loni se chytla až v květnu.

Takže následující měsíce budou čekáním na to, jestli ještě její tělo zvládne nabrat síly a vydrží 3-4 zápasy v jednom týdnu. Pokud ne, je singlová kariéra Marušky u konce...

Je zbytečné utrácet peníze za drahou trenérku, která jí stejně nepomůže. Ne že by Martinez za neúspěchy mohla, ale asi nepracuje za 10 000 dolarů měsíčně, takže její služby Bouzkovou dost finančně zatěžují. Ono to asi stejně brzo skončí rozchodem...
Reagovat
bardunek666
Je to smutný pohled na hru jinak usměvavé Marušky. Po titulu v Praze jsem si říkal, že je to na dobré cestě a i ten tenis místy byl relativně efektivní. Loňský podzim byl takové malé vzkříšení, ale letos opět hrůza a tenis snad ještě víc pasivní, než kdy dřív. Conchita do hry Marie nepřinesla nic viditelného, co by její hru zlepšilo.
Bohužel jako obranářka navíc dělá spoustu chyb. To je rozdíl třeba mezi ní a kdysi dobrou Errani. Italka prostě chyby nedělala a navíc ještě uměla hru velmi dobře zkrátit a soupeřky rozběhat, u Marie je hra na střed a do outu to jediné, co teď předvádí.
No uvidíme, co přinese budoucnost.
Reagovat
Sinuhet1
jen par poznamek, vetsina tu uz byla napsana:
Marketa - zadna krize, pojede stejnym tempem jako pred Wimbledonem
Marie - neni schopna si udrzet podani :(
Kuba - asi neslo tolik podani, coz muze byt problem
Reagovat
aape
V článku je tedy dost hrozná věcná chyba, protože Linda Nosková na AO samozřejmě Igu PORAZILA! Je to ostuda, neověřit si to a psát bludy
Reagovat
Dobry-den
Ono tam těch nesmyslů je tolik, že nás autor nejspíš jen zkouší, jestli to vůbec někdo čte.
Reagovat
com
takovy fake news.. Nema v tom prsty vláda
Reagovat
Mony
Určitě...,už jsme si rozhazeli Slováky, teď ještě Poláky...to vláda nedopustí
Reagovat
Otmar
Kromě Maki jsem v noci neviděl nic. Ovšem komentáře dávají slušný přehled o tom, co se dělo, zejména k Marii a Jirkovi. Díky za Vaše postřehy a informace.
Reagovat
Dobry-den
Dnes bez překvapení.

Markéta - suverénní výhra, tak snad už je krize zažehnána a nedávný kolaps zapomenut.

Marie - její dětské pinkání nemá v dalších kolech co pohledávat.

Linda - proti slabší soupeřce tradiční trápení, s Igou snad předvede lepší výkon. Ale na tomto pomalém povrchu je stejně bez šance...

Kuba - bez stabilního podání to moc nepůjde, měl by radši léčit tu ruku než hrát turnaje každý týden. Ten zbytečný challenger příští týden snad ještě odhlásí...

Jirka - přelévalo se to jak u holek. Soupeř chvílema vracel i nemožný. Nové míče na poslední 3 gamy rozhodly v Jirkův prospěch.
Reagovat
tommr
Linda Nosková mi aspoň trochu spravila chuť po tom smutným představení Marie ...
Škoda že má ve druhým kole tu nejtěžší možnou soupeřku. Kdyby měla los jako Marie tak by mohla dojít daleko ...
Reagovat
Mony
Linda gratulace, ale na Igu by asi tohle nestacilo
Reagovat
EllNino
Vykon proti Kessler taky ne a pak porazila Swiatek :)
Reagovat
asgard33
7 prohraných servisů v řadě bylo hlavní ozdobou M.Bouzkové v utkání s Potapovou, jinak to ke koukání moc nebylo.Bouzková držela v 1.setu vedení hlavně díky tomu,že se Potapka při vlastním servisu vyhazovala,její zásluha to až tak nebyla. Druhý set byl vyloženě vrcholem nemohoucnosti.Impulzívní Stázinka už taky sehrála lepší zápasy,ale po vyhrané koncovce 1.setu se uklidnila a 2.set už byl v její režii.Svoje stupidní výhozy dokázala na rozdíl od Mařenky vynahradit vlastní útočnou aktivitou.Mařena si sama neuhraje skoro nic,pokud se soupeřka nehodlá vyházet.Jenom běhat a odrážet bohužel nestačí...
Reagovat
Yonaash
Nu, tak máme vedle Lindy F další hráčku na odpis. Ale pořád si myslím, že Maruška dokáže porazit aspoň někoho narozdíl od Lindičky. A v deblu taky občas zazáří
Reagovat
EllNino
titulů mají ve výsledků stejně
Reagovat
Yonaash
To jo, ale nejde jen o tituly. Marie má za sebou ve všech ohledech lepší kariéru, těch úspěchů na tisícovkách a GS tam bylo víc. Ani jedna to sice ještě nebalí, Linda toho má ještě hodně před sebou, ale musí chtít a trošku zabrat.
Reagovat
frenkie57
Aspoň , že jsem si spravil chuť vítězstvím Jiřiny nad naturalizovaným Japoncem. A teď hurá na Lindu.
Reagovat
Mony
Nějak se zasekla
Reagovat
misa
Marie hraje zoufalý tenis bez kousku odvahy.
Reagovat
misa
Ztratila set, i když Potapovou třikrát brejkla. S juniorským tenisem bez síly a odvahy nemá moc šancí. Vypadá to, že její tělo po letech dřiny a náročných zápasů už nemá kde brát. I když je jí jen 25 :(
Reagovat
misa
Ve druhém setu už Marie nebyla schopná vyhrát svůj servis, ale aspoň soupeřku jednou brejkla, tak to neskončilo kanárem.
Reagovat
frenkie57
Ten její tenis, to je čiré zoufalství. Nekoukatelné. To nemůže bavit ani Conchitu.
Reagovat
tommr
svůj servis vyhrála Marie za celej zápas jen jednou hned v úvodu. Dalších 7 servisních her ztratila ...
Její tenis je k nekoukání. Ta pasivita je šílená ...
Reagovat
frenkie57
Fakt jo, Ta Maruš dovede ten tenis člověku otrávit. Přitom předešlý den to bylo úplně jinak.
Reagovat
misa
1. kolo bylo od Marie pěkné, tak by její hra měla vypadat. Bohužel ji teď není schopná předvést několik zápasů v řadě. A to hrála v úvodním kole krátký zápas a navíc měla den volna :(
Reagovat
vergus
Rybakina se podle všeho odhlásila, což dost zajímavě otevírá druhou čtvrtinu pavouka (především pro Marii, která by případnou dnešní výhrou měla jistotu LL do 3. kola)
Reagovat
tommr
jj tohle je pro Marii velká šance dostat se minimálně do čtvrtfinále ...
Reagovat
Yonaash
Když to tak pozoruji tak asi ne, Potápka shrábne slávu místo ní
Reagovat
frenkie57
Pravdu díš.
Reagovat
tommr
bohužel je to tak. Přitom Potápka byla dneska hratelná ...
Reagovat
Kandinsky1
Ostapenko asi největší Skalp Kerberové po návratu, co ?
Reagovat
bardunek666
Ostapenko docela zhubla za krátkou dobu :O
Reagovat
Kandinsky1
Ale moc jí to běz těch špeků nešlo.
Reagovat
EllNino
Markéta je prostě konzistentní, měla trochu vlnu dolů po US Open zhruba do AO, ale jinak si myslím, že ta osmifinále a čtvrtfinále tisícovek bude hrát pravidelně, už jich má celkem dost :)
Reagovat
makro99
:) no jo..
ještě tam musela být ta nešťastná zápletka s Cirsteou, ale snad už to bude zase dobré... tedy konzistentní
Reagovat
EllNino
No, tam to mohlo ustřelit podobně jako Wimblas, tam hodně pomohla Pegula, jinak by to bylo další hezké ČF na GS podobně jako pak USO, ale sešlo se tam hodně faktorů podobně jako na RG 2019 nebo OH

Já jsem radši, že se to stao v Dubaji a ne na GS, kde zase může přijít nějaký podobný ústřel ... Markéta vlasrtně posbírala ty loňské úspěchy na hardu a trávě, antukové body jsou v tom zastoupeny minimálně, tam si může letos dost polepšit :) Troufl bych si tvrdil, že si tam může i obhájit Wimbledon
Reagovat
com
obhajit Wimbledon Uz to nepij
..vzdyt letos jeste nevyhrala vic jak 2 zapasy na jednom turnaji
Reagovat
EllNino
ona jich zase tolik nehrála ... a má volné losy, to taky dost zkresluje, těch zápasů na osmifinále a čtvrtfinále nemusí hrát tolik jako loni (kvaldy a 1. kola)
Reagovat
makro99
no jak jsme loni touhle dobou plakali, že Markéta pravidelně vyhrává 3 zápasy a přitom pomalu není schopna přejít přes osmifinále... tak letos to jde samo; a přitom je to tak jednoduché, stačí vyhrát Wimbledon a je to :)
Reagovat
EllNino
navíc měla letos Markéta dost štěstí na soupeřky "na rozehrání" - Danilovic, Minnen, Stearns, Pera, prostě povinné výhry, které Markéta zvládá s železnou pravdelností ... někdy se to sejde a top hráčky dostávaj po veolném losu těžké kalibry a jdou od porážky k porážce ...pak jsou tam ty osmifinálové a čtvrtfinálové hratelné prohry (Nasťa a Sorana), které měla i loni

Svítí tam ta hrozná prohra s Yastremskou, ale ta prostě hrála životku celý turnaj, něco jako tehdy výprask od nějaké Igy a neobhájené finále RG :))

Prostě sezóna se velmi podobá té loňské, jen tady se pořád hovoří o krizích a že na turnaji nevyhrála víc jak dva zápasy atd. Ale těží z vysokého žebříčku, to naše holky většinou neumí, nebo nemají šanci zúročit (zraněné Šafi a Muška počas účinkování v top 10 prakticky nevyužily volných losů na turnajích nikdy, protože dobu v top 10 promarodily)

Zkrátka vše při starém, Wimbledon byl opravdu ústřel jinak klidných vod :)
Reagovat
Sinuhet1
Pekny koment, souhlas
Reagovat
makro99
GS ne, to byla souhra náhod, to už Markéta nezopakuje... letos... až zas příští rok... 2025 - nevím, jestli to není protimluv, ale Markéta pravidelně "ustřeluje" liché roky :)
Reagovat
Nola
Angie mala sance aj v 1.sete, ktory nedotiahla, odvtedy som nesledovala... mamina po materskej sa dnes blysla, Penko nie je jednoducha superka
Reagovat
com
jo Vostapenko - letosni vitezka dvou turnaju a svetova desitka prohraje s maminou ze sedme stovky
Reagovat
Nola
ta mamina ma 3 GS a bola aj NO1 a hadaj koho porazila vo finale okrem Sereny?
Reagovat
frenkie57
jj, Karolína by mohla vyprávět...
Reagovat
Serpens
Nu, za stavu 6:0 a 5:2 mi zatrnulo
Reagovat
frenkie57
Nebyl jsi sám.
Reagovat
tommr
Nečekaně hladká výhra Markéty. Měl jsem trochu obavy aby ten hroznej kolaps v zápase s Cirsteou nezanechal na Markétě nějaký stopy, ale Pera byla dneska naštěstí úplně neškodná. Snad ta dnešní jednoznačná výhra Markétě trochu pomůže do dalších zápasů. Los má dobrej ...
Reagovat
Yonaash
No dobrej, není to vražda, ale teda finalistka ze San Diega Kostyuk a následně pravděpodobně Pavs, se kterou nedávno prohrála, není úplně pohoda.
Reagovat
tommr
na tisícovce se už ve třetím a ve čtvrtým kole lehčí soupeřky hledají jen těžko. Mohla schytat třeba Swiatek, Sabalenku, Rybakinu nebo Gauff a to by bylo pro ní mnohem horší ...
Reagovat
Dobry-den
Ne, jako nasazená sedmička je mohla schytat nejdřív ve čtvrtfinále...
Reagovat
makro99
nechtěl sem to zakřiknout, ale Pera byla (po tom neštěstí s Cirsteou) pro Markétu prostě ta úplně ideální soupeřka pro ten dnešní den :)
Reagovat
EllNino
ano, strojově hrající tenistka, ne moc "crafty", která si prostě nedokáže porazit s těmi Markétinými kouzly, něco podobného jako Konta, chtěl jsem říci i Cirstea, ale 6:1 5:2 a mečboly
Reagovat
makro99
tak tak.. a dobře - myslím, že Marta by jí měla taky sedět.. i když možná jsem trošičku tommrovsky ovlivněn tou antukovou demolicí na ČT :)
Reagovat
EllNino
Mohla, ale myslím, že to bude podstatně těžší ... nicméně tak nějak zápas, který Markéta na turnaji ještě většinou zvládne ... a pak padne s Nasťou :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist