Vondroušová má zánět v zápěstí a čeká ji odpočinek

8. 7. 2019, 11:28
Aktuality 8
Markéta Vondroušová má zánět v zápěstí a čeká ji tréninková pauza. Problémy odhalilo vyšetření v Praze, které finalistka Roland Garros podstoupila po vyřazení v 1. kole Wimbledonu. Plánovaný turnaj v Torontu na začátku srpna by ale měla po rehabilitaci stihnout.
Profily hráčů
Markéta Vondroušová

"Z důvodu přetížení hrací ruky během antukové sezony, která vyústila na Roland Garros, nastal zánětlivý syndrom v zápěstí. Ten se naplno rozjel při přechodu na trávu a jiné, těžší míče," vysvětlil na facebooku české tenistky lékař Vlastimil Voráček.

Vondroušová po nečekaném finálovém úspěchu na pařížské antuce odehrála na trávě jen tři zápasy. V Eastbourne si v 1. kole připsala první vítězství v kariéře na tomto povrchu mezi ženami, ve druhém kole prohrála stejně jako minulý týden na úvod Wimbledonu. Po brzkém vyřazení strávila několik dnů v Tatrách, další přípravu ale kvůli potížím přerušila.

"Nyní probíhá intenzivní rehabilitace a klidový režim. Začít s pomalým tréninkem s raketou, pokud vše půjde podle předpokladů, by Maky mohla za dva týdny. A postupně přidávat dle pokroku terapie až do odletu na severoamerické turné, které by nemělo být ohroženo," uvedl Voráček.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
Frick
Na konci dubna odehrála dva zápasy ve FC + následovaný finálem v Istanbulu. Sice sedm zápasů, ale šest zápasů bylo celkem krátkejch, jen istanbulský finále bylo na tři sety. Pak dva volný týdny během Prahy a Madridu. V Římě top záhul byl, ale pak zase dalších devět dní volna. Tedy během 4 týdnů (od 29.4. do 25.5.) odehrála Maky jen čtyři zápasy, byť tedy stály za to.

Na FO sice finále, ale na dvou týdennim turnaji je určitý čas na regeneraci, a jen dva zápasy ze sedmi (ČF + SF) byly o něco delší. Jinak to byly celkem rychlovky.

Pak následně dva týdny odpočinek a objevila se až v Eastbourne.

Nevím, mne fakt nepřijde, že by ten program měla echt natřískaný. Našlo by se spousta dalších hráček, co to ženou o dost více.
Reagovat
EllNino
ale všechny hráčky nejsou stejné, Markéta má slabou tělesnou schránku
Reagovat
tommr
jestli to taky není tím, že zkouší hrát podobný údery jako Nadal, ale při tom nemá stejný svaly ...
Reagovat
Fandina
To je hrůza. Maky má pech, pořád něco. Přeji brzké uzdravení a návrat na kurty. Pojď!
Reagovat
petrulinka
Ta Markéta má tedy s tím zdravím smůlu. Snad bude brzy v pořádku
Reagovat
FulnekUltras
jo - tyhle věci nejsou sranda, ale všechno má jednou svůj konec
Reagovat
151bar151
Otázka je jakej konec.
Reagovat
FulnekUltras
dobrý zdravotních trablů
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist