Vondroušová nebude obhajovat olympijské stříbro, do Paříže ji nepustí zranění

22. 7., 15:31
Aktuality 19
Český tým přichází před startem olympijských her v Paříži o medailovou naději. Na poslední chvíli zrušila svou účast v Paříži tenistka Markéta Vondroušová (25), která měla ve dvouhře obhajovat tři roky staré stříbro z Tokia. "Problémy s rukou mě na kurt nepustí," oznámila vítězka loňského Wimbledonu, kterou v soutěži nahradí Kateřina Siniaková (28).
Profily hráčů
Markéta Vondroušová přijde o olympiádu v Paříži (© Profimedia)

"Je mi to moc líto, ale ze zdravotních důvodů se neúčastním letošních olympijských her v Paříži. Doufala jsem do poslední chvíle, věřila, že by to mohlo jít alespoň v deblu, ale problémy s rukou mě na kurt nepustí. Soustředím se nyní na to, abych byla v pořádku na US Open, všem českým reprezentantům ve Francii budu držet palce na dálku," uvedla v průběhu turnaje Livesport Prague Open Vondroušová.

Rodačka ze Sokolova se letos naposledy představila ve Wimbledonu, kde však na cestě za obhájením loňského triumfu vypadla už v prvním kole s Jessikou Bouzasovou. Předtím na Roland Garros došla až do čtvrtfinále a vypadalo to, že by v prostředí, kde si v roce 2019 zahrála své první finále grandslamového turnaje, mohla uspět.

Podruhé ale letos už Vondroušová do Paříže neodcestuje. Důvodem je zranění levé ruky, kvůli kterému si musí dát od tenisu pauzu. "Zkoušela si zatrénovat, ale ji prý při úderech bolela. Je to škoda, protože olympiáda je jen jednou za čtyři roky," řekl šéf české tenisové výpravy Petr Pála.

"Dostala nějakou injekci, ale nevěděla, jak to bude vypadat. Když jsme se spolu bavili minulý týden, tak říkala, že po dohodě s doktory neví, jestli zvládne singla. Snažila se, aby mohla hrát alespoň čtyřhru. Dneska mi ale volala, že si byla zahrát a že to prostě nejde. A že jí doporučují, aby nehrála a dala si nějakou dobu pauzu. Budou to řešit dál," řekl Pála českým novinářům.

"Je to určitě velká ztráta. Markéta na antuce v Paříži, kde hrála letos čtvrtfinále a jednou byla ve finále, umí. Je to pro ni velká škoda. Určitě se těšila, mohla obhajovat stříbrnou medaili. Ale to, že chtěla zkusit alespoň toho debla s Kájou Muchovou, svědčí o tom, že to pro holky hrát na olympiádě a uspět něco znamená," doplnil Pála.

Dvouhru místo Vondroušové si na olympiádě zahraje Kateřina Siniaková, jež byla původně přihlášena jen do deblu s Barborou Krejčíkovou. Ve čtyřhře po boku Karolíny Muchové by ji měla nahradit Linda Nosková.

Olympijský turnaj, který budou hostit pařížské kurty Rolanda Garrose, začíná už v sobotu 27. července. Ženské finále dvouhry je na programu o týden později, zlaté utkání čtyřhry v neděli 4. srpna.


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Tomáš Rambousek

Komentáře

19
Přidat komentář
australan.tenis
Ale heleme se...copak copak... Alibistický rypák že Sokolova se z toho zesral jako amina. :))
Reagovat
Divak
To admin: Musíme toto číst?
Reagovat
PaYaB
Nešlo by ještě donominovat Bouzkovou do čtyřhry? Byla by trochu škoda toho šestého místa nevyužít.
Reagovat
Mony
Nejde to, vysvětloval Pála ve studiu
Reagovat
PaYaB
Tak to je fakt škoda, protože OH je jenom jednou za čtyři roky, tolik šancí hrát tam není. Ale je to prostě blbá situace, Markéta se určitě nechtěla odhlásit dopředu, čekala jestli se jí to třeba nezlepší..
Reagovat
Divak
A pro Muchovou by nebyla zátěž tak veliká ...
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
Nikomu chybet nebude.
Reagovat
r176
souhlas
Reagovat
aape
Reagovat
aape
To je zhodnocení tvého příspěvku
Reagovat
Tomas_Smid_fan
on nám tu nebude chybět
Reagovat
Serpens
Myslím, že Markétě v tomhle rozhodnutí hodně pomohl ten psychicky tlak, který by na ní v Paříži byl. Jak víme, ona pod tlakem hrát absolutně neumí.
Reagovat
horska.kraslice
Asi byla ve velkém rozhodování. Ráda by na OH jela, těšila se, jak s partou českých sportovců si budou navzájem fandit (vždycky ráda reprezentovala), jenže pak problémy s rukou, a to věděla, že je na ni upřena dost velká pozornost kvůli obhajobě stříbra + jedna "obhajoba" (Wimbledon) už se jí letos krutě nevyvedla..... Prý ještě zvažovala, že by nastoupila alespoň v deblu, ale nakonec i to vzdala.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zase duo KarLin vypadá slibně. Mohly by to být zápasy ke koukání
Reagovat
horska.kraslice
Reagovat
jih
Ó Karlín...má černou duši...
Reagovat
Pe3k
smile smile
Reagovat
misa
Markéta má letos hodně špatný rok, ať už po tenisové stránce nebo i v soukromí. Zranění levé ruky snad neznamená opět zápěstí, se kterým už byla před časem na operaci...
Reagovat
A211
Potřeba zamakat na zdraví hodně štěstí v léčebnem procesu.????
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist