Vondroušová slaví první výhru po půlroční pauze, Muchová si zajistila derby s Palicovou

2. 11. 2022, 14:30
Aktuality 17
ITF SHREWSBURY - Markéta Vondroušová se dočkala svého prvního singlového vítězství po půlroční pauze zaviněné problémy se zápěstím. Třiadvacetiletá Češka, která je v nominaci na blížící se finálový turnaj Billie Jean King Cupu, na halovém podniku ITF W100 v britském Shrewsbury za hodinu hry deklasovala Mirjam Björklundovou. Do turnaje úspěšně vstoupila i Karolína Muchová a v dalším kole vyzve krajanku Barboru Palicovou.
Markéta Vondroušová (© AFP)

Markéta Vondroušová se po dubnovém vystoupení ve Stuttgartu rozhodla vyřešit potíže se zápěstím a podstoupila operaci. Třiadvacetiletá Češka musela vynechat tři grandslamy a před návratem na kurty, který podnikla před týdnem, se vdala za svého dlouholetého partnera Štěpána Šimka.

Vzhledem k absenci akcí na okruhu WTA si jako odrazový můstek vybrala turnaje na nižší úrovni ITF. Zatímco před týdnem na W80 v Poitiers skončila hned v prvním kole, do dalšího podniku s dotací 100 tisíc dolarů v britském Shrewsbury vstoupila suverénním vítězstvím 6-2 6-1 nad Mirjam Björklundovou. Proti Švédce nastoupila mnohem rozehranější, ve Francii totiž s krajankou Miriam Kolodziejovou triumfovala ve čtyřhře.

Utkání se Švédkou, jež v žebříčku figuruje o šest míst níže na 127. pozici, zahájila brejkem. Ten sice nepotvrdila, ale v následujícím průběhu už na vlastním servisu ani jednou nezaváhala a po hodině a pár minutách mohla slavit postup. O své druhé letošní čtvrtfinále si zahraje s Joannou Garlandovou, či Maiou Lumsdenovou.


Muchová si zajistila derby s Palicovou
Po Markétě Vondroušové úspěšně vstoupila do halového podniku ITF W100 v britském Shrewsbury i Karolína Muchová. Šestadvacetiletá Češka, která sama bojuje s neustálými zdravotními problémy a letos hraje teprve 11. turnaj, si na úvod poradila 6-4 6-3 s bývalou juniorskou světovou jedničkou Petrou Marčinkovou.

Šestnáctiletou Chorvatku a 196. hráčku světa v obou setech dvakrát brejkla a své podání odevzdala pouze jednou. V dalším kole narazí na Barboru Palicovou. Její 18letá krajanka si včera proti nasazené čtyřce Viktoriji Tomovové připsala svůj premiérový skalp Top 100 a navázala na zvládnutou kvalifikaci.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
Dobry-den
Muchová - Palicová, to bude hodně zajímavé. Muška by za normálních okolností měla vyhrát, ale Bára tady hraje zatím výborně.
Mušku jsem neviděl, tak těžko říct...

Markétě patří gratulace k první výhře od půlky dubna. smile Vzhledem k soupeřkám by měla zvládnout i druhé kolo a pak se můžeme těšit na další český souboj...
Reagovat
com
smile snad se nedockame toho, ze Karolina, nebo Kvitovic-Vankovic budou muset hrat zase na ITF jako tyhle smile
Reagovat
makro99
Petra na ITF nikdy hrat nebude..
Reagovat
misa
Samozřejmě. Co by tam pár let po třicítce dělala? Kdyby se v žebříčku propadla dolů, tak končí kariéru.
Reagovat
makro99
Karolina vyhraje, na zadnem z podzimnich turnaju nepropadla a se svou hrou bude pro vsechny (post)juniorky prilis velke sousto..
Reagovat
tommr
Markéta i Karolína dnešní zápasy zkušeně zvládly ... smile
Škoda že blbej los svedl všechny Češky do jedné čtvrtiny takže ze čtvrtfinále může postoupit jen jedna. Všechny tři přitom potřebují body jako sůl. Markéta a Karolína k tomu aby se vrátily do první stovky a Bára Palicová k tomu aby se posunula do druhý stovky. Budu mít docela dilema komu fandit ...
Reagovat
makro99
tak tady je ten los opravdu hodně škoda, Karolína a Markéta si tady mohly nahrát hodně bodů..
Pro Báru vysloveně krutý los, v 1. kole vyřadí vysoko nasazenou hráčku a za odměnu dostane ve druhém hráčku Top20...
zítra fandím Karolíně, ale případné čtvrtfinále je neřešitelné - obě hráčky mám rád, obě byly v top 20 a herním potenciálem patří do širší světové špičky, obě hrají zajímavý tenis a ano, obě jsou tu ve stejné pozici - po vleklých zraněních urgentně potřebují body, k co nejrychlejšímu návratu do stovky...
Reagovat
lvicek
No, tak jestli Marketa bude opravdu hrat BJCup, tak asi fandit ji, aby se na to trochu pripravila... Jinak je to tezka volba.
Reagovat
R01316
Jsou Marketa s Muskou jeste letos nekam prihlasene? Uvazuju, jestli maji obe nejakou sanci se vyhnout kvalde na AO. Marekta by to tenhle tyden musela vyhrat, ale jinak? Bara Palicova ma hrat v Bratislave, tak bude mit jeste prilezitost o tu kvaldu zabojovat
Reagovat
EllNino
Maji obe chraneny zebricek
Reagovat
Nenela
Presne tak, AO maji jiste
Reagovat
GaelM
Ať vyhraje ta nejlepší a nejzdravější...
Reagovat
Nenela
Proti tomu nelze nic namitnout smile
Reagovat
makro99
No tak to ja bohuzel musim namitat, pze v porovnani s tema dvema sklenenkama, bude vzdycky nejzdravejsi ta Bara.. :)
Reagovat
GaelM
No tak potom ať jde dál. Skleněnky se nejdřív musí dát do kupy pokud to jde. Nemá smysl půlku každé sezóny protrápit se zraněním a pak se vracet jen aby se mohlo obnovit...
Reagovat
makro99
no nemá smysl.. pro skleněnky to určitě nějaký smysl mít bude, když pro nic jinýho, tak Markéta si i v letošní ultrazkrácené sezóně už dokázala na prize money vydělat 340.686 $ :)
Reagovat
lvicek
Namítnout lze možná to, ze nejlepší a nejzdravější nebude zároveň ta samá osoba :D.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist