Vondroušová slaví triumf na turnaji ITF 100k v Trnavě

21. 5. 2017, 12:53
Aktuality 93
ITF TRNAVA - Markéta Vondroušová měsíc po premiérovém triumfu na podniku WTA v Bielu slaví titul na podniku ITF s dotací 100.000 dolarů v Trnavě. Sedmnáctiletá Češka na Slovensku neztratila ani set, když ve finále zdolala Veronicu Cepedeovou z Paraguaye.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová se v lednu vrátila na kurty po osm měsíců dlouhé pauze zaviněné zraněním lokte, na svůj návrat se však připravila dokonale. Letos odehrál už 53 zápasů s parádní nilancí 46 výher a 6 porážek. 

Vyhrát dokázala tři turnaje ITF, v dubnu překvapivě triumfovala i na podniku WTA ve švýcarském Bielu. A po dnešku má jisté, že se poprvé posune do Top 100. V pondělním vydání by měla figurovat na 94. příčce a bude sedmou Češkou v elitní stovce.

Mezi sto nejlepších tenistek světa se Vondroušová dostala v pouhých sedmnácti letech. Dokázala to o pár týdnů dříve, než Petra Kvitová. 

Tento týden Vondroušová nenašla přemožitelku na antukovém turnaji ITF 100k v Trnavě. V pěti zápasech neztratila ani set, ve čtvrtfinále smetla nasazenou jedničku Yaninu Wickmayerovou a v dnešním finále zdolala 7-5 7-6 Veronicu Cepedeovou z Paraguaye.

Vondroušová během celého zápasu přišla celkem pětkrát o výhodu brejku. Ve druhé sadě ztratila vedení 5-3 a za stavu 5-6 musela odvracet dva setboly. Byla však úspěšná a v tie-breaku zápas i celý turnaj ukončila. O posunu v žebříčku prý raději nepřemýšlela.

"Snažila jsem se o tom moc nepřemýšlet, protože bych na sebe vyvíjela velký tlak. Hrála jsem svoji hru," řekla rodačka ze Sokolova. Levou rukou hrající Vondroušová je po Sandře Záhlavové, Barboře Strýcové a Kateřině Siniakové čtvrtou českou vítězkou v Trnavě.

Ze Slovenska nyní svěřenkyně Zdeňka Kubíka zamíří do Paříže, kde ji v příštím týdnu čeká kvalifikace Roland Garros.

• ITF 100k TRNAVA •
Slovensko, antuka, 100.000 dolarů
nedělní výsledky (21. 05. 2017)
• Dvouhra - finále •
Vondroušová (6-ČR) - Cepedeová (5-Parag.) 7-5 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

93
Přidat komentář
smazaný uživatel
Oslavujme vítězku z ITF. Ale v turnajích ATP a WTA hrajem druhé housle.
Reagovat
Bastian
Jasně máme světovou dvojku a osm tenistek v první stovce ted včetně 17letý Markety a hrajeme druhý housle???!
Reagovat
smazaný uživatel
Jak se jmenuje naše světová dvojka? A naši tenisté a tenistky za poslední turnaje ATP a WTA sehrají maximálně dva vítězné zápasy a pak končí.
Reagovat
Bastian
K.P. podívej se na aktuální žebříček jsou tam už asi odečtený body za FO
http://live-tennis.eu/en/wta-live-ranking
Ne pořád se dá vyhrávat žebříček mluví jasně ostatní jsou jen kecy ...
Reagovat
tommr
tý holce je ale teprve 17 let a má před sebou velkou budoucnost. Mě naopak překvapuje, že se o ní mluví tak málo ... :)
Reagovat
sprchon
Já myslím, že posledních pár tejdnů se o ní mluví hodně. ;) Kdyby se mluvilo víc, na Maky by byl ještě větší tlak. Jen hezky postupně. ;)
Reagovat
tommr
já si taky myslím, že je to pro ní vlastně lepší a že si tak snáz zvykne na velkej tenis ... :)
Reagovat
blixa
No je to absolutní katastrofa, běž si to hodit, s tím se prostě nedá žít ! :D
Reagovat
smazaný uživatel
skoč do zdi blboune nejapný.
Reagovat
smazaný uživatel
raz, dva, tři: hop!
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/p/BUO7wUMDol0/

Hm, tak co Černý, zkusil by sis to tam přemalovat na růžovo?
Reagovat
Frick
Poslední informace je ta fotka z (pseudo?)tréninku v Monaku + slova Černoška z finále z Prahy?
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/p/BUQD-T-lEfY/

Dostala Liebsbrief od sázkaře...
Reagovat
Frick
1) Karolína Plíšková
(WTA 900 Řím QF, 190 b.)

Lepší než v Praze nebo Madridu, ale o to více už to chtělo nějaký "zářez". Nakonec ČF, které je takové nemastné, neslané.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

2) Bára Strýcová
(WTA 900 Řím R32, 60 b.)

V prvním kole štěstí v podobě skreče Kasatkiny, pak jasná porážka od Timey. Bářino vystoupení se pozitivně hodnotit nedá.

ZNÁMKA: 3- (4/10)

3) Lucie Šafářová
(WTA 900 Řím R64, 1 b.)

Bohužel, Lucka z nejrůznějších příčin zatím na antuce doslova paběrkuje. Prošoustané vedení 5:1 v prvním setě bylo doslova děsivé.

ZNÁMKA: 4 (3/10)

4) Kateřina Siniaková
(WTA 900 Řím R32, 60 b.)

Zhangovou, která si s antukou skutečně netyká, ještě Katka udolala, proti Kuzněcovce se ale už prosadit nedokázala. Hlavně v prvním setu to byla hra na jednu branku. Katčiny výkony určitě špatné nejsou, ale něco tomu ještě chybí...

ZNÁMKA: 3 (5/10)

5) Markéta Vondroušová
(ITF 140 Trnava W, 140 b.)

Markétka napodobila Katku a i v roce 2017 si titul z Trnavy odveze Češka. Na turnaji si počínala suveréně, leč k tomu, abych dal "plný počet" něco malinko chybělo. Gratulce k postupu do TOP 100!

ZNÁMKA: 1 (9/10)

6) Tereza Martincová
(ITF 140 Trnava R32, 1 b.)

Terka až moc názorně předvedla, že antuku nemusí :-(

ZNÁMKA: 4 (3/10)

7) Lucie Hradecká
(ITF 140 Trnava Q2, 4 b.)

Lucii zastavilo zranění. :-(

ZNÁMKA: N
Reagovat
Chrenda
Velká gratulace Markétě a doufám, že se na RG probojuje z kvaldy do hlavní soutěže a tam udělá aspoň první kolo. Jsem přesvědčený, že se ještě v letošním roce dostane do první padesátky žebříčku WTA. Je to opravdická hvězdná naděje českého ženského tenisu. Držím moc palce.
Reagovat
Davor1
Bol som sa dnes na to finále pozrieť, aj keď sa mi veľmi nechcelo, ale zrejme už nebude veľa príležitosti vidieť Markétu na podobných podnikoch, tak som to musel využiť. Na turnaji som bol aj cez týždeň na zápasoch Kužmovej s Muhammad a Schmiedlovej s Alexandrovou, obidva veľmi dobrý tenis.

Markéte začínam fandiť, hrá presne taký tenis, aký mám u žien rád. Nie je to žiadna "ranařka" typu Kvitovej či Plíškovej, ale hrá mimoriadne inteligentne, takmer vôbec zbytočne nechybuje, perfektne pokrýva BL a dokáže si súperku rozobrať vo výmene na súčiastky. Navyše, dnes zahrala množstvo parádnych dropshotov, na ktoré Cepede nemala šancu reagovať. Na druhej strane, výmeny príliš nezakončuje a občas sa zdá, že je až veľmi pasívna a aj Cepede to dnes zopárkrát potrestala winnerom. Víťazstvo na turnaji ale úplne zaslúžené, tento rok tam bola bezkonkurenčne najlepšia hráčka. Dúfal som vo finále s Potapovou, bohužiaľ, tá včera nedokázala dopodávať v treťom sete za stavu 5-4

Som trochu sklamaný z výsledkov slovenských tenistiek, jedine Kužmová tam nespravila hanbu a veľmi sa mi páčila, vyzerá skvele a má parádny BH, hrá aktívne s množstvom winnerov, ale FH musí poriadne zlepšiť, potom to môže byť aj na stovku. Zaujímavo vyzerala aj Alexandrova, ktorá hrá mimoriadne rýchlo, taký halový tenis aj na antuke, ale má počas zápasu veľké výpadky, kedy sa strašne vyhadzuje a toho sa musí vyvarovať, ak chce ísť hore.

Schmiedlová je úplne zúfalá, tá je psychicky z tých prehier celkom mimo, nevidel som s ňou po zápase ani žiadny rozhovor, zrejme sa aj dosť hanbí a sama nevie, čo robiť ďalej.

Dnes bola na zápase aj Dáša Kasatkina, ktorá je členkou trnavského Empire tenisového klubu, naživo vyzerá celkom fajn, pekná devočka.
Reagovat
horska.kraslice
Díky za report :-)
Reagovat
blixa
Pěkné, díky ;-)
Reagovat
Frick
A co, jezdí ještě nějaké raz-dva-trojky, tam v tej Trnave?
Reagovat
EllNino
ta AKS je mi prostě záhadou ... přece se nemůže takhle zahrabat, zachvíli nebude moc hrát MD ani na ITF 25.000 bez účasti v kvaldě...je to hrozná škoda, taková nadějná byla, a stále teda je, ale ... prostě, no nechápu :)

Jinak Kaťa Alexandrova hraje hooodně rychle :) Hlavně má moc pěkné čistě trefované údery, švih, ale mozek moc její hra nemá :D ... Hala a tráva, tam bude ale vždycky nebezpečná :) Možná asijské betony, ale rozhodně ne antuka :)

Jinak taky díky za koment
Reagovat
Davor1
Istú pasáž v tom zápase nehrala zle, ale samozrejme to súviselo s tým, že Kaťa vyhadzovala čo sa dalo. Keď sa v treťom sete zase od úvodu skoncentrovala, tak AKS bola bezbranná ako ovečka pred vlkom.

Ono to bolo dobre vidieť na lavičke medzi gemami, tú bezmocnosť, aká z nej doslova sršala, takisto po nejakej dlhšej stratenej výmene, tie gestá boli jasné- nedarí sa a nedarí. Ona má snáď už tretieho alebo štvrtého trénera, odkedy jej začala tá megakríza a nič nepomáha, podľa mňa by si mala dať od tenisu nejakú prestávku, niečo ako spravila Barty a istý čas sa venovať niečomu inému. Myslím, že nič iné jej nepomôže.

Alexandrova minulý rok vyhrala v Trnave halové ITFko, asi to tam má celkom rada, škoda toho zranenia, ale aj semifinále je solídny výsledok, naozaj na tej antuke zrejme medzi elitu patriť nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Parádní shrnutí. Díky.
Reagovat
sprchon
Na AKS proti Alexandrový jsem taky chvíli koukal. Bohužel je to tak. Nevím, co s tou holkou je, docela mě to mrzí... Před dvěma lety hrála tak dobře a najednou je to úplně jiná hráčka.

Vika Kužmová se mi loni v Praze taky moc líbila, doufal jsem, že touhle dobou už bude vejš. Ale hezky postupně... ;)
Reagovat
Frick
Co po každý porážce jí dát výprask na holou?
Reagovat
sprchon
Hloupost. Ještě by se jí to zalíbilo a prohrávala by schválně...
Reagovat
Davor1
V tom prípade je dosť možné, že už po tej holej dostáva :D
Reagovat
sprchon
Kdo ví, co za tím jejím zoufalstvím je... Asi nic hezkýho. :/
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem to sem dával, z rozhovoru s Levinským jde dost vyčíst - http://tenisovysvet.takurcitee.sk/clanok/21923/jaroslav-levinsky-schmiedlova-dobra-skusenost-so-zlym-koncom
Reagovat
sprchon
Díky. ;) Takže zase ten otec...
Reagovat
Davor1
Je to možné. Tých otcov by som v tenise zakázal...
Reagovat
sprchon
:)
Reagovat
slacker
pres holy zadek nebo holy predek?
Reagovat
tommr
to jsem ani nevěděl, že se Markéta dostala do stovky dřív než Petra:
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/2874--vondrousova-vyhrala-v-trnave-a-v-pouhych-17-letech-skoci-do-svetove-stovky-stihla-to-o-10-tydnu-rychleji-nez-kvitova

pozoruhodná je i její letošní turnajová bilance. Z devíti turnajů se jen jednou nedostala aspoň do čtvrtfinále. Paradoxně se tak stalo právě na domácím turnaji v Praze kde vypadla už ve druhém kole ... :)
Reagovat
FulnekUltras
tak jen ať se teď na vzestupu něco nezašprcne... ;)
Reagovat
lars
uz se odhlasilo z RG ?
Reagovat
Frick
???
Reagovat
blixa
Protože není doopravdy Vondroušová ale jen "jakoby" Vondroušová. Chápeš ?
Reagovat
Jabadu
Oni ti haranti dnes tak mluví všichni. Je to z její prvního rozhovoru na Floridě.
Nejkrásnější věta byla:
"My jsme po finále jeli ze Švýcarska autem jakoby dom ..."
:DDD
Reagovat
lars
Ona neni harant
Reagovat
Jabadu
Já to nemyslím urážlivě. Ale věřím, že s ní bude legrace jako s Koukalovou. Jakoby pozitivní legrace.
:-)
Reagovat
tommr
nic proti Kláře Koukalový, ale s Markétou si snad užijeme jinej typ zábavy - nervydrásající zápasy na velkejch turnajích ... :)
Reagovat
Jabadu
Mno ... já měl na mysli "Big Gabi".
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
FulnekUltras
bez nadbytečných divadýlek za cílem ;)
Reagovat
FulnekUltras
taky automatika ;)
Reagovat
marcel19752
V live rankingu je 102 po započtení Trnavy. Na základě čeho má být do stovky?
Reagovat
lars
tam, kde to vidis, asi nemaji zapotany titul z Trnavy
Reagovat
lars
* zapocitany
Reagovat
rusedski
Na základě toho, že tam ještě nezapočítali finále.
Reagovat
tommr
ve zdroji, kterej sleduješ zřejmě není ještě započítanej dnešní výsledek finále. Markéta se po dnešku posune na 94.místo o jedno místo před svou dnešní finálovou soupeřku ...
Reagovat
Frick
https://www.facebook.com/advantagecarspragueopen/?fref=ts

Pomalu si začínám říkat, zda tam vůbec bude hrát...
Reagovat
tommr
no pokud by tou dobou na tom byla už tak dobře, že by mohla hrát v Bastadu nebo se připravovat na americký turné tak bych její účast na Štvanici klidně oželel ... :)
Reagovat
tommr
nevíte někdo kdy bude hrát Markéta první zápas v kvalifikaci na FO? Pokud si dobře pamatuju z minulých let tak los kvalifikace býval vždycky v úterý a první kolo se hrálo ve středu ...
Reagovat
horska.kraslice
V pondělí by měli začínat muži a v úterý ženy, alespoň podle tohoto předběžného rozpisu, který je zřejmě udělán kvůli prodeji vstupenek. https://tickets.rolandgarros.com/en/schedule
Reagovat
tommr
z toho právě nejde poznat kdy se hrajou jednotlivý kola. Já doufám, že se první kolo žen bude hrát v úterý a ve středu a Markéta by s ohledem na to, že dneska musela hrát finále v Trnavě mohla hrát až ve středu ...
Reagovat
horska.kraslice
Taky doufám.
Reagovat
rusedski
Loni to tak bylo, ale nemyslím, že budou hrát ohledy na to, kdo hrál o víkendu... spíš prostě bude potřeba štěstí, aby Markéty zápas vyšel na středu.
Reagovat
marcel19752
jsem to hodl na youtbube,ale protože mám mizerný upload tak to tam bude cca za hodinku. nahrávání běží, ale bude to pod https://www.youtube.com/watch?v=EwQcFxGvXfE&feature=youtu.be
Reagovat
sprchon
Paráda! Jen tak dál. :)
Reagovat
fretek
Markétě to nešlo jenom dnes (snad kvůli větru), ale často ji to nejde i jindy, protože lehce přechází do stereotypu bezmyšlenkovitému pomáhání soupeřce, a to hraním na střed. Je z toho většinou bránění a výhledově to směřuje do úrovně šedivého mírného nadprůměru.
Reagovat
horska.kraslice
Já si ale nemyslím, že by údery na střed byly jen kontraproduktivní. Takový úder pod nohy může soupeřce nadělat problémy, zejména, když ho soupeřka nečeká, je připravená vrhnout se na některou stranu. Vůbec neříkám, že je to tak vždycky, nechci se zastávat hry na střed, ale jen bych všechny údery na střed šmahem nezatracovala.
Reagovat
tommr
Markéta je ještě mladá a časem se snad tenhle zlozvyk odnaučí ... :)
Reagovat
blixa
Tak hraje spousta tenistek když zrovna není top forma aby sázely údery k lajnám a padaly dovnitř. Prostě hra na jistotu, někdy to stačí, někdy ne.
Reagovat
bIbec
kdo to bude?

https://www.facebook.com/mallorcaopen.org/posts/1900748160207314
Reagovat
EllNino
Petra
Reagovat
PetaM
Serena?
Reagovat
Fandina
Vika?
Reagovat
bIbec
to je i můj tip.
Reagovat
Haitik
Ana
Reagovat
Lenca45
Asi Vika... http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/2872--velky-navrat-azarenkova-by-mohla-byt-zpatky-na-wimbledon

...Bývalá světová jednička se totiž podle posledních zpráv pokusí objevit již na turnaji na Mallorce, tedy pouhé dva týdny před konáním Wimbledonu...
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím... :)
https://twitter.com/vika7/status/866202574340448257
Reagovat
bIbec
"Fake news" není to samé co "Fake news? :D"
Reagovat
tommr
aby to nakonec nebyla Sharapova ... :)
Reagovat
Haitik
Maruš v tu dobu hraje v Birminghamu.. :-)
Reagovat
sprchon
Genie.
Reagovat
darek.vrana
Billie Jean
Reagovat
lars
tipuji nejakou tenistku, ktera tam hrala tento turnaj v minul. roce :)
Reagovat
EllNino
super :) Dneska to nebylo na krásu, ale na morál, protože ten vítr byl fakt hroznej k tomu Cepede a její tenis ... no uplně nelahodící oku :)

Stovka je tady, tak snad sebere zbytky sil do kvaldy na RG :) to první kolo bude klíčové.... ale i kdyby to nevyšlo tady, tak ten Wimblas už klapne určitě, a to je fajn :)

Na konci loňského roku jsem ani nedoufal, že to takhle rychle zvládne do stovky, 5 a pul měsíce :) to je neskutečný, od destíkovejch ITF a nejisté budoucnosti ...klobouk dolu :) Samozřejmě hodně pomohl Biel, dneska to bylo trochu podobné tomu finálovému zápasu s Kontaveit, obrat ze setbolu až k vyhranému TB, zápasu a turnaji :) ...

Je prostě skvělá :) Jakoby samozřejmě ...
Reagovat
horska.kraslice
V 19.45 letí pravidelná linka z Vídně do Paříže ..... :-)
Reagovat
tommr
sice ve finále podala zatím nejhorší výkon na turnaji, ale svůj boj s houževnatou soupeřkou, větrem a vlastníma chybama nakonec přece jen vyhrála a slaví další triumf, kterej jí vynese poprvé v kariéře do první stovky ... :)
Je docela symbolický, že se jí průlom do první stovky podařil právě na turnaji kde loni musela vynuceně ukončit sezónu a dlouho nebylo jistý jestli vůbec bude moct pokračovat v kariéře. Zranění naštěstí vyléčila a ted má doufejme před sebou velkou budoucnost ... :)
Reagovat
EllNino
pleteš se, sezonu ukončila až po juniorce RG, kdy prohrála z mečbolů proti Pervushině....

Ale jinak souhlas :)
Reagovat
tommr
ta juniorka už mi úplně vypadla z paměti, protože juniorskej tenis prakticky nesleduju. Pro Markétu je ale stejně podstatný, že mezi dospělejma loni skončila v Trnavě a ted už až do konce sezóny nebude obhajovat ani bod a všechno co uhraje se jí bude započítávat do žebříčku. Další rychlej postup žebříčkem směrem nahoru je proto vysoce pravděpodobnej ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Taky teď bude zřejmě hrát na bodově líp dotovaných turnajích než doposud hrála, takže nebude muset na stené body absolvovat takovou zápasovou šňůru.
Reagovat
PetaM
Taky teď ale bude potkávat o dost lepší soupeřky :)
Reagovat
horska.kraslice
To jo, ale zatím má s těmi lepšími docela slušnou bilaci - Strýcová, Kontaveit, Davis... Takže nevypadá to, že by se měla na WTA pravidelně poroučet v prvních kolech. :-)
Reagovat
tommr
s hráčkama z první stovky se Markéta začala potkávat od turnaje v Bielu a zatím má s nima vysoce aktivní bilanci 10:2 ... :)
Reagovat
George_Renel
Její celková letošní bilance je vůbec pozoruhodná. Pomalu se blíží k padesátce vítězných zápasů, jen 6 x poznala pachuť porážky.
Reagovat
tommr
bylo by hezký kdyby tu jubilejní padesátou letošní výhru přidala v kvalifikaci na FO ... :)
Reagovat
horska.kraslice
:-)))
Reagovat
tommr
jj poměr vynaložený síly/získaný body by ted měl bejt výrazně lepší (nižší) ... :)
Reagovat
drabona
Vítr dělal problémy víc Markétě, hlavně při podání, ale ubojovala vítězství, gratuluji. Hodně úspěchů v RG.
Reagovat
historik
výkon dneska nic moc, ale stovka je tady:-)
Reagovat
marcel19752
chyb jako máku. Navíc to bylo jen takové to pinkání na druhou stranu. Na soupeřku nevytvářela žádný tlak a ta v pohodě vracela. Bylo těžké ji jenom upinkat, protože nedělala chyby, ale nakonec se podařilo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist