Vondroušová v Berlíně úspěšně zahájila přípravu na Wimbledon, Siniaková vyřadila Navarrovou

17. 6., 20:17
Aktuality 15
WTA BERLÍN - Markéta Vondroušová (24) odstartovala přípravu na obhajobu wimbledonského triumfu vítězstvím. Do travnatého turnaje WTA 500 v Berlíně česká tenistka vstoupila výhrou 6:4, 6:3 nad z kvalifikace rozehranou Rebekou Masárovou ze Španělska. První kolo v německé metropoli zvládla také kvalifikantka Kateřina Siniaková (28), jež vyřadila Američanku Emmu Navarrovou.
Markéta Vondroušová (© AFP)

Vondroušová – Masárová 6:4, 6:3

Tráva byla pro Markétu Vondroušovou dlouho velmi neoblíbeným povrchem, loni na ní ale vyhrála 9 z 10 zápasů a slavila senzační triumf ve Wimbledonu. Před rokem se na něj naladila v Berlíně postupem do čtvrtfinále a na stejném turnaji zahajuje část sezony na zeleném pažitu i letos.

A opět v Německu začala dvousetovou výhrou. Naturalizovanou Španělku Rebeku Masárovou přehrála 6:4, 6:3 a ani ve třetím vzájemném duelu s moldavskou rodačkou neztratila set.

Světová šestka Vondroušová musela v německé metropoli na zápas kvůli dešti čekat. Přechod z antuky, na níž na Roland Garros postoupila do čtvrtfinále, ale zvládla s přehledem. Soupeřku, která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace, přehrála za 78 minut.

O obhájení loňského výsledku si čtyřiadvacetiletá Češka zahraje s Ruskou Annou Kalinskou. S aktuálně 24. hráčkou světa se utká poprvé v kariéře.

Siniaková – Navarrová 6:4, 6:3

Kateřina Siniaková na trávě v Berlíně v předchozích dvou letech skončila hned v prvním kole, letos ale týden po deblovém triumfu na antukovém Roland Garros bez problémů prošla kvalifikací a v pondělí přidala již třetí výhru 2:0 na sety během tří dnů. Do hlavní soutěže vkročila výhrou 6:4, 6:3 nad letos v životní formě hrající Američankou Emmou Navarrovou.

Osmadvacetiletá Češka v první sadě za stavu 5:2 nevyužila dva setboly, nakonec jediný ztracený servis ji ale příliš mrzet nemusel. Světové sedmnáctce oplatila dvě letošní třísetové porážky z Dubaje a San Diega a vzájemnou bilanci vyrovnala na 2:2. První výhru zaznamenala před rokem rovněž na německé trávě a v Bad Homburgu to nakonec dotáhla až k prvnímu triumfu na zeleném pažitu.

Siniaková aktuálně figuruje ve světovém žebříčku na 30. místě, což je její maximum. O postup do čtvrtfinále se utká s finalistkou letošního Australian Open Qinwen Zheng z Číny, nebo čtyřnásobnou grandslamovou šampionkou Naomi Ósakaovou z Japonska.

Výsledky turnaje WTA 500 v Berlíně


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
dadaft
Musím říct, že je v Berlíně skvělá sestava hráček a už od začátku zajímavé zápasy. Dnes kromě Lindy i třeba Naomi Osaka - Qinwen Zheng nebo Azarenka - Sakari ................................ spousta zajímavého pro sledování, ale samozřejmě ME ve fotbale má svou váhu,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Docela mě překvapilo, že Linda není favoritka
Reagovat
makro99
protože zatím vyhrála na trávě jedinej zápas, proti challengerové antukářce Baindl... a co si pamatuju, tak Wimbledon vynechávala i v juniorce, takže ty její zápasy na trávě se daj spočítat asi fakt na prstech jedné ruky...
Reagovat
tommr
"Naturalizovanou Španělku Rebeku Masárovou přehrála 6:4, 6:3 a ani ve třetím vzájemném duelu s moldavskou rodačkou neztratila set."

Já teda nevím ale není Masárová náhodou původem Slovenka, která hrála jeden čas za Švýcarsko a ted hraje za Španělsko?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
...slovenského původu, která reprezentovala rodné Švýcarsko. Holka je světoběžnice, ale kde se u ní vzala Moldávie, ví asi jen redaktor...
Reagovat
GaelM
Popletla ho asi Bucsa, další co neví kam patří...
Reagovat
Preview.lover
Otec je Slovák, matka Španělka, narodila se v Basileji, kde i vyrůstala
Reagovat
sojka1
to drzeni rakety je u Maky fakt extremni.... :-)) tak at slouzi!
Reagovat
makro99
Katka = zkušená travařka A teď vzhůru do Top 30!
Reagovat
GaelM
V top30 už dokonce je A v Berlíně vůbec nemá špatný los, z nasazených hráček ty hratelnější. Velká otázka jsou aktuální možnosti Osaky na trávě, v minulosti tam jinak nezářila.
Reagovat
tommr
Katka by potřebovala v Berlíně dojít co nejdál protože příští týden se jí odečte 280 bodů za lonskej titul v Bad Homburgu ...
Reagovat
GaelM
Výsledky z Bad Homburgu už ale nasazení na Wimbledonu neovlivní, ne? Do budoucna jasně, body je potřeba obhajovat
Reagovat
tommr
jj ve Wimbledonu se bude nasazovat podle žebříčku z příštího pondělí 24.6 což znamená že Katce by nasazení už nemělo uniknout ...
Reagovat
makro99
ano, tento jeden týden má jedinečnou příležitost na nový životní maximum... ale třeba letos vyhraje Berlin i Bad Homburg a nebude co řešit.:)
Reagovat
lvicek
nejlepsi na tom je, ze u ni je vsechno mozny :D (i kdyz ten Berlin asi bude docela makacka ;) ).
Reagovat
makro99
no chtěl sem napsat ještě semifinále Wimbledonu... ale tak na těch GS má teď tu vlnu směrem dolů, no;
Tráva je hodně o zkušenostech a ty už Katka má - nejen titul, ale i další finále z BH, 3. kola na Wimblu a řadu cenných skalpů - Garcia, Pegula, Vandeweghe, Samsonova, Vekič.. a loni ve Wimledonu ve dvou setech i tuhle Zheng;
tak třeba se letos urve a přijde nějaká pořádná šňůra..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist