Vondroušová ve Stuttgartu stále neztratila set a je ve čtvrtfinále, Nosková dohrála

18. 4., 15:37
Aktuality 52
WTA STUTTGART - Markéta Vondroušová (24) nepovolila po Donně Vekičové set ani Anastasii Potapovové (23) a po vítězství 7:6, 6:1 poprvé postoupila na tradičně silně obsazené antukové pětistovce ve Stuttgartu do čtvrtfinále. Úřadující wimbledonská šampionka se v něm utká s finalistkou posledních tří ročníků Arynou Sabalenkovou. Místo mezi nejlepší osmičkou naopak nevybojovala Linda Nosková (19), jež podlehla 0:6, 5:7 Emmě Raducanuové (21) a přišla o možnost se opět utkat se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou (22).
Vondroušová ve Stuttgartu stále neztratila set (© Profimedia)

Vondroušová – Potapovová 7:6, 6:1

Markéta Vondroušová loni prožila životní sezonu korunovanou senzačním triumfem ve Wimbledonu, kde se stala první nenasazenou šampionkou nejslavnějšího turnaje v open éře. Po čtvrtfinálové účasti na US Open se jí však i vinou zdravotních problémů přestalo dařit a do Stuttgartu přijela s nelichotivou letošní bilancí 5:4.

V Porsche Areně se ovšem zase rozjíždí a stále neztratila set. Po Donně Vekičové si poradila i s loňskou semifinalistkou Anastasií Potapovovou a vzájemnou bilanci s Ruskou upravila na 4:1. V úvodním dějství se dostala jen k jednomu brejkbolu a brejk nepotvrdila, nicméně v tie-breaku měla navrch 7:5 a ve druhé sadě už díky chybám soupeřky naprosto dominovala.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Vondroušová ve Stuttgartu plní roli nasazené šestky a absolvuje svůj první turnaj po zhruba měsíční pauze a odstoupení z tisícovky v Indian Wells. V posledních pár týdnech na kurtech chyběla kvůli úmrtí dědečka.

Na tradičně silně obsazené antukové pětistovce startuje počtvrté v kariéře a postupem mezi nejlepší osmičku vylepšila své maximum v tomto dějišti. Všechny tři předchozí starty totiž zakončila nejpozději ve druhém kole.

Bývalá finalistka French Open v tomto týdnu zaznamenala svou teprve druhou vítěznou sérii a zároveň druhé čtvrtfinále v letošní sezoně. V tomto roce hrála čtvrtfinále pouze v Dubaji a zahodila v něm luxusní náskok včetně mečbolů proti Soraně Cirsteaové.

O první semifinále od zmíněného triumfu ve Wimbledonu se utká s finalistkou posledních tří ročníků Arynou Sabalenkovou. Se světovou dvojkou prohrála poslední čtyři souboje a ve vzájemné bilanci ztrácí 2:4.

Raducanuová – Nosková 6:0, 7:5

Linda Nosková v úterý vyřadila světovou desítku Jelenu Ostapenkovou a i na sedmém letošním turnaji zvládla své úvodní vystoupení, přidat druhou výhru ale už potřetí v řadě nedokázala. Dva dny po skalpu bývalé šampionky Roland Garros nestačila na bývalou vítězku US Open Emmu Raducanuovou.

Devatenáctiletá Češka se s o dva roky starší Britkou utkala podruhé a opět na antuce prohrála. Zatímco předloni na French Open svedla třísetovou bitvu, tentokrát dostala kanára a soupeřce nedokázala vzít jediný servis.

V prvních dvou gamech na returnu měla Nosková šanci na brejk, ale dva brejkboly nevyužila a Raducanuová od té chvíle vyhrála na podání 30 ze 38 fiftýnů. Česká tenistka ve druhé sadě hru vyrovnala, ale do třetího dějství a nakonec ani do tie-breaku Britku nedostala. První mečbol ještě odvrátila esem, při druhém ale poslala míček do autu a prohrála 0:6, 5:7.

Statistiky zápasu Emma Raducanuová – Linda NoskováStatistiky zápasu Emma Raducanuová – Linda Nosková (@ Livesport)

Nosková se porážkou připravila již o pátý souboj se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou, kterou letos porazila na Australian Open a podlehla jí na posledních dvou akcích v Indian Wells a Miami.

S vítězkou předchozích dvou ročníků Šwiatekovou si tak ve čtvrtfinále zahraje stejně jako předloni Raducanuová, jež ve dvou vzájemných duelech neuhrála ani set. Polská tenistka v prvním letošním utkání na antuce porazila 6:3, 6:4 Belgičanku Elise Mertensovou a svou bilanci ve Stuttgartu vylepšila na 9:0.

Výsledky turnaje WTA 500 ve Stuttgartu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

52
Přidat komentář
Kandinsky1
Linda v prvním setu chrápala nebo co Ještě, že jsem to neviděl.
Reagovat
paddy
Ema má mísu
máma mele maso
Novak mele Toma
Ema teda jede smile smile smile
Reagovat
paddy
Emma, Emma, Emma !!!
smile smile smile
Reagovat
tommr
Linda mě dneska zklamala jak výsledkem tak hrou. První set byl vyložená ostuda, ve druhým se sice trochu zlepšila ale na nějakej obrat nebylo ani pomyšlení protože na returnu byla naprosto neškodná. Ve srovnání s Raducanu Linda zcela propadla ...
Reagovat
Otmar
Linda se zmohla na jakýs takýs odpor, na otočku nešlo pomýšlet ani omylem. Emma hrála jednak velmi dobře, a druhák Linda vyrobila příliš mnoho UE, občas DF. Ne, dneska to dobré nebylo a dost mně to mrzí. Myslel jsem si totiž, že nastal čas, kdy by Linda hráčky podobného ranku porážet měla. Markéta je v tom sama a na krku má Lenku, děkuju pěkně.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Když nejde o GS, jde o... Vlastně o nic nejde
Reagovat
zfloyd
Linda bojovala , ale nestačilo to , moc chyb , Ema hraje dobře , asi chce poršáka , uvidíme se Svátkovou , ale s touhle hrou by na ní mohla mít
Reagovat
com
Emička by si konecne zaslouzila druhej titul Ten z natriskanyho Stuttgartu by ji slusel
Reagovat
frenkie57
Myslíš, že se opravdu stávají majitelkama těch Porsche? Nebude to jenom taková třeba roční reklamní zápůjčka? Jako bonus k trofeji? Nevím, ptám se. Zdá se mi to hodně velkorysé.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nevím jistě, ale Kvítí si jednoho odvezla a po ní ještě jedna naše, Muška? Taycan...
Reagovat
makro99
Muška vyhrála přece akorát v Soulu... ale Karolína to myslím byla :)
Reagovat
tommr
Karolína Plíšková získala titul (a Porsche) ve Stuttgartu v roce 2018 a Petra Kvitová v roce 2019 ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, děkuji oběma za doplnění! Kája mě sice napadla, ale ta antuka mi k ní úplně neseděla a taky jsem si myslel, že to byla některá z našich mladších, ale byla to Iga
Reagovat
makro99
jasný IGA je taky naša... aspoň na WTA v Ově :)
Reagovat
baba
po včerejším výkonu velké očekávání a Linda totálně zklamala...teď vidíme, že včerejší výkon hodně ovlivnila hra Ostapenko, dnes ji Linda v prvním dítě totálně napodobila
Reagovat
baba
v prvním setu
Reagovat
frenkie57
Druhý set byl od Lindy už přeci jenom lepší, držela s Emmou krok, ale neschopnost jí brejknout a příliš mnoho UE jí staly zápas. Emma byla prostě ve všech směrech lepší. Bohužel. Takže český prapor nese už pouze Vondroušová, která ovšem pravděpodobně skončí v QF, neboť nevěřím, že Sábu dá.
Reagovat
HAJ
No dnes Ema dobrý výkon, zasloužené vítězství. Linda dost kazila a někdy nahrané míče zahrála pod psa.
Reagovat
Sinuhet1
Reagovat
Otmar
Hru Lindy těžko komentovat...žádná není, kanár po zásluze!
Reagovat
turista
To jsem blázen.
Reagovat
tommr
zatím to vypadá na pořádnou ostudu ...
Reagovat
frenkie57
Ema je přesná, aktivní, důrazná, sebevědomá. Dneska bude pro Lindu neprůchozí.
Reagovat
dadaft
do konce daleko .........................
Reagovat
misa
Kotyza ven
Reagovat
zfloyd
Ema asi dost potrénovala a zlepšila se , hlavně na servisu , ten má hodně účinný
Reagovat
frenkie57
To teda ano, není ani tak rychlý, jako perfektně umisťovaný. A také Ema nedělá DF. První set bere zaslouženě, jenom jsem nečekal, že to bude s nulou na kontě Lindy.
Reagovat
hanz
Nosková hnus a ostuda...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Místo Porsche kanárek?
Reagovat
dadaft
No, Raducanu zatím hodně dobrý tenis, tohle bude jiná fuška než z vyhazovačkou Ostapenko
Reagovat
Serpens
No, Linda jí hodně pomáhá.
Reagovat
com
doufam, ze takovej tenis predvede Emička i v dalsim kole a vyradi Swiatek
Reagovat
dadaft
já věřím, že se s tím Linda srovná, vyhraje, a s Igou bude hrát ona
Reagovat
hanz
Nosková zase chyb jak máku...
Reagovat
com
Emička ze ctvrte stovky je proste lepsi nez Lindicka ze ctvrte desitky
Reagovat
hanz
Spíš Emička vracečka čeká na chyby...
Reagovat
tommr
Vypadá to že Markétě ta dlouhá pauza neuškodila ...
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Sinuhet1
celkem se divim, hraje dobre
Reagovat
frenkie57
Koukal jsem teď na zápas Jabeur - Paolini a byla to parádní podívaná. Tenis jak břitva plný skvělých úderů na obou stranách, na hře Žabky byla znát vracející se forma a motorová myška Jasmine zase jednou ukázala, že antuka je prostě její nej povrch. Nakonec se radovala právě ona, neboť spáchala přeci jenom méně chyb.
Reagovat
EllNino
Řekl bych, že Paolini má ráda i hard
Reagovat
frenkie57
No, jelikož na hardu získala svůj doposavad největší titul, tak ano. Ona její hra šla celkově hodně nahoru, bez ohledu na povrch. Klidně se může stát, že bude velmi brzo v Top10.
Reagovat
EllNino
momentálně je level na hru top 10 hráčky tak nízko, že klidně ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
EllNino
Doufam, ze Marketa letos z antuky vytriska hodne bodu :)
Reagovat
GaelM
Konfrontace se Sabalenkou hodně ukáže, kdo z koho/čeho co vytříská
Reagovat
com
posledni zapasy Vondrousky se Sabalenkou:
2021 - vyhrala Sabalenka
2022 - vyhrala Sabalenka
2023 - vyhrala Sabalenka
2024 - vyhraje S...
Reagovat
tommr
no pokud bude Sabalenka hrát proti Markétě tak jako hrála v zápase s Badosaovou tak nemá Markéta šanci ...
Reagovat
aape
S Pavlou nic úžasného nepředvedla, vyhrála jen proto, že se Badosa zranila, jinak by dohrála už s ní
Reagovat
makro99
to doufáme všichni... na začátek je ale potřeba vytřískat obryni, což nebude snadné...
Reagovat
A211
Velká gratulace Markétě V k vítězství jen tak dál a přidávat
Reagovat
Liverpool22
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist