Vondroušová zvládla vstup do tisícovky v Dubaji, Plíšková má 11. výhru v řadě

20. 2., 10:16
Aktuality 60
Markéta Vondroušová (24) si v úvodním zápase na tisícovce v Dubaji poradila 6:1, 5:7, 6:2 s trápící se Peyton Stearnsovou (22) a zaznamenala své teprve druhé vítězství na individuálních turnajích po čtvrtfinále na US Open. Úřadující wimbledonská šampionka se v osmifinále utká s Ljudmilou Samsonovovou. Karolína Plíšková (31) protáhla vítěznou šňůru zápasů na 11 utkání.
Vondroušová zaznamenala své teprve druhé vítězství na individuálních akcích po US Open (© Profimedia)

Vondroušová – Stearnsová 6:1, 5:7, 6:2

Markéta Vondroušová dorazila do Dubaje s negativní letošní bilancí. Po čtvrtfinálové účasti na US Open prohrála osm z 11 následujících zápasů, stále čeká na vítěznou sérii a první výhru na individuálních turnajích v aktuální sezoně zaznamenala až před týdnem na tisícovce v Dauhá proti outsiderce Greet Minnenové.

Nějaký útlum se dal po šokujícím grandslamovém triumfu očekávat, ale takový výkonnostní i výsledkový propad asi málokdo predikoval. Další šanci vymanit se z krize posledních měsíců má úřadující wimbledonská šampionka na podniku WTA 1000 v Dubaji, kde předloni postoupila do semifinále, ovšem při dalších třech startech v hlavní soutěži vypadla nejpozději ve druhém kole.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Aktuální světová osmička a česká jednička měla v úvodním kole coby jedna z nejvýše nasazených volný los a v úvodním zápase narazila na Peyton Stearnsovou. Američanku, která do sezony vstoupila čtyřmi porážkami v řadě a první vítězství si připsala až právě v Dubaji po skalpu Mirry Andrejevové, přehrála loni ve Wimbledonu i na US Open.

Navrch měla česká favoritka i tentokrát. Zatímco v úvodní sadě dominovala a ztratila jediný game, v té následující se sama dostala do manka dvou brejků. Náskok soupeřky však dokázala zlikvidovat a za stavu 4:5 odvrátila na returnu tři setboly a skóre znovu srovnala. O druhý set ale nakonec i tak přišla. V úvodním gamu rozhodujícího dějství si poradila se všemi třemi brejkboly soupeřky a poté už byla jasně lepší hráčkou na kurtu.

Vondroušová, která loni v Dubaji ztroskotala hned na Karolíně Plíškové, bude ve středu usilovat o své první čtvrtfinále a také první vítěznou sérii po zmíněném čtvrtfinále na US Open. Její soupeřkou bude Ljudmila Samsonovová. Ruska, s níž má bilanci 1:1, prošla do osmifinále bez boje po odstoupení krajanky Anastasie Pavljučenkovové.

Stearnsová si zhoršila svou bilanci s hráčkami nejlepší padesátky světového pořadí na 3:14 a tu letošní na 1:5. Navíc prohrála i pátý souboj se zástupkyněmi elitní desítky žebříčku. Proti Vondroušové bojovala o svou premiérovou účast ve třetím kole podniků WTA 1000.

Plíšková – Kruegerová 6:7, 6:3, 6:4

Karolína Plíšková nenastoupila před pár dny kvůli zranění zad a zřejmě i únavě k semifinálovému utkání v Dauhá s pozdější šampionkou a světovou jedničkou Igou Šwiatekovou, ale už je zřejmě zase fit a může startovat na dalším podniku série WTA 1000 v Dubaji. Odstoupení nebylo překvapivé, během 10 dnů odehrála devět zápasů napříč dvěma kontinenty a všechny zvládla.

Před dvěma týdny v hale v rumunské Kluži neztratila jediný set, ukončila sérii 14 turnajů s maximálně jednou výhrou a prošla do svého prvního čtvrtfinále od loňského dubna, do prvního semifinále od léta 2022 a do prvního finále od srpna 2021 a nakonec získala svůj první titul od ledna 2020, celkově sedmnáctý.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

V hlavní soutěži na turnaji Dubai Duty Free Tennis Championships je jejím maximem finále z roku 2015 a při posledních pěti návštěvách byla minimálně v osmifinále. Z toho čtyřikrát ve čtvrtfinále, k němuž loni nenastoupila.

Ve svém letošní působení pokračuje na vítězné vlně a protáhla svou aktuální neporazitelnost na 11 zápasů. Bývalá světová jednička je na dalším podniku WTA 1000 po dvou výhrách už v osmifinále. Ve druhém kole musela po prohraném tie-breaku otáčet zápas s Američankou Ashlyn Kruegerovou, která startuje na divokou kartu. Češka v sobě našla sílu na obrat a po výhře 6:7, 6:3, 6:4 zvládla i čtvrtý tříseťák během osmi dnů.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Dubaji

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

60
Přidat komentář
Walda58
smileGratulace!!!! Markéta je absolutně dovedná smile
Reagovat
Dobry-den
Gratulace Káje, i z tohoto turnaje vymáčkla maximum.

Rozhodlo 13 odvrácených brejkbolů + ohňostroj, který soupeřku rozhodil a Kája ji brejkla. :)

Gauffová už ale tu její jízdu nekompromisně zatrhne.
Reagovat
com
Gauffovka to snad jeste prohraje.. Lucky luzr do osmifinale by byl fajn darecek
Reagovat
tommr
takovou radost nám Gauff neudělá ...
Reagovat
com
no treba jo

..ale dobry vedet, ze nehraje nic extra a podani si taky ztraci jak o zivot
Reagovat
tommr
že nehraje nic extra víme nejpozději od její prohry s Katkou Siniakovou v Doha. Obávám se ale že proti Karolíně se hecne ...
Reagovat
Nola
Kaja vali ked by uz aj nabuduce rupla, nic sa nedeje, uz musi ist na vypary

ti co sa tesili, ze vypadla Sakkari z T10, tusim ju tam mate spat....

Amazonka po hodoch a novych zuboch nastalo tusim vytriezvenie, a co som videla dnes Sloane vs Iga, Iga nehrala dnes nic svetaborne, ale Sloane uz proste nie je tou hrackou co byvala, aj ked hrala dnes velmi slusne
Reagovat
tommr
Sakkari bude celej rok těžit z toho že v závěru sezony vyhrála nejhůř obsazenou tisícovku v historii a že dostala 375 bodů za 3 porážky na TM ...
Reagovat
Nola
aspon vidis, ako blbo funguje TM vo WTA, u panov by nic take neziskala, tam su body iba za vyhry......
Reagovat
Nola
a na tvojom mieste by som sa az tak nestazovala, neziskala tolko bodov nahodou aj Marketa, za nic?
Reagovat
tommr
Markéta se v top-10 drží díky vyhranýmu Wimbledonu. Musím ale ač nerad přiznat že její výkony teď na hráčku top-10 taky nevypadají ...
Reagovat
Nola
uz ma splnene, tak ju netreba nejak hanit, po hodoch pride u dievcat vacsinou stagnacia u niektorych totalny prepad - Ostapenko, Raducanu, Andreescu, Marketa je na tom este velmi, velmi dobre
Reagovat
lars
A na TM asi hrala misto Musky
Reagovat
Nola
taky je zial zivot, zranenie si nevybera ..... samozrejme nikomu zranenie neprajem, Karolina Muchova je krehka a zacina mi pripominat DelPa, ten niekolkokrat musel nastartovat karieru znovu a znovu, mal na to porazat najlepsich, presne ako Kaja..... je to smutne
Reagovat
Pergolek
V tomto světě je všechno možné. Asi Plíšková vyhraje Roland Garros, Wimbledon i US Open. Nedivil bych se. V tomto světě je možné vše.
Reagovat
com
chybi ti tam OH a jako tresnicka na dortu jeste TM
Reagovat
Krisboy
Paříž nedá. Prohraje ve finále s Igou.
Reagovat
Otmar
Spíš proti ní ve finále nenastoupí....
Reagovat
GaelM
Reagovat
PetaM
Prosím tě, ještě nikoho slušného neporazila a ze zápasu s Igou radši odstoupila, jinak by schytala možná ještě horší výprask, než 0:6 a 0:6 ... Až porazí kvalitní hráčku (nejlépe několik za sebou), tak budiž ... Ale takhle? :D
Reagovat
Kandinsky1
Jako třeba 0:7, 0:7 ?
Reagovat
tommr
Cenná výhra proti překvapivě dobré soupeřce ...
Karolína ani jednou nepřišla o podání i když čelila celkem 13 brejkbolům a soupeřce nasázela 16 es. Bilanci W/UE měla taky skvělou 45/34 ...
Reagovat
com
je to tam

..no a ted by se mi tu hodili smajlici typu - *potlesk* *srdicko*
Blondie tu pindala, ze to zaridi a zas plna huba kecu a kdo vi ceho jeste, ale skutek utek
Reagovat
EllNino
Karolína

Tyhle zápasy by loni jistojistě prohrála :) Gratulace, co dokáže sebevědom
Reagovat
tommr
jj zdravý sebevědomí dokáže divy ...
Reagovat
dadaft
dobře Karolína, tohle nebyl snadný zápas
Reagovat
Mony
Je to prostě tenisová frajerka
Reagovat
frenkie57
V osmé hře 3x DF a 3x eso.
Reagovat
dadaft
ty tři odvrácené brejkboly v řadě doufám rozhodly zápas - teď už to musí dopodávat
Reagovat
frenkie57
Ano, to bylo kritické místo, ale Karolína udržela dobré nervy a posléze utkání s jistotou doservírovala. Gratulace a v OF se budeme těšit na, pravděpodobně, Gauff.
Reagovat
frenkie57
Karo odvrátila všech 11BB a sama využila jenom 2/13. Ale stačilo to. Přesně toto rozhodlo.
Reagovat
tommr
Karolína využila 2 brejkboly z 11 a odvrátila všech 13 brejkbolů soupeřky ...
Reagovat
frenkie57
Jsem popleta...
Reagovat
tommr
ale máš samozřejmě pravdu v tom že (ne)využívání brejkbolů rozhodlo dnešní zápas ...
Reagovat
lars
Krueger by mohl mit ze skore 0/13 nocni muru
Reagovat
frenkie57
Krueger ten ohňostroj pěkně rozhodil.
Reagovat
com
to byl teda game.. Ale brejk je tam, tak ted uz staci jen drzet podani
Reagovat
dadaft
musím říct, že parádní druhý set
Reagovat
SpacialRecognition
Karolína dneska konec
Reagovat
HolyMotors
Ale kdepak. Ještě otočí..
Reagovat
com
Reagovat
frenkie57
Taky myslím. Už je vyrovnáno. Krueger je fakticky dost dobrá, ale Kája je zkušenější a od druhého setu lepší hráčkou. Ale bude ještě boj.
Reagovat
dadaft
Karolína --- stihl jsem až statistiky prvního setu a byly z obou stran perfektní, hodně winnerů a o hodně víc než chyb, skvělý první servis, tak to chci vidět!
Krueger jsem zatím neviděl, vypadá na první dobrou fakt skvěle.
Reagovat
com
Karolina asi dneska bude mit nocni mury o Kruegrovi
Reagovat
hanz
Nebudeš je mít náhodou ty?
Reagovat
com
jedna dve, Freddy jde
Reagovat
Mony
A teď, která je která. !?
Obě dlouhá bidla, obě stejné šaty.. tak jedině podle spodních kalhotek
Reagovat
Mony
Tak ani dneska si Kája neoddychne
Reagovat
frenkie57
Pro majitele černobílých televizorů to musí být peklo je rozeznat...
Reagovat
makro99
co to je, černobílý televizor?
Reagovat
frenkie57
Dávná historie.
Reagovat
tommr
Krueger měla vizor na rozdíl od Karolíny ale na streamu to skoro nebylo vidět ...
Reagovat
Dobry-den
Gratuluji Markétě ke 4. výhře z posledních 13 zápasů.
Reagovat
makro99
propad... no ono se na to dá podívat i trochu jinou optikou; klasických turnajů WTA Markéta moc nehrála a vlastně jen 2x vypadla vypadla v 1. kole - na konci září v Číně a na AO. I když se nebudem ohlížet na ta zranění, tak zbytek byly vesměs specifický akce na konci sezóny.. takže pro Markétu začíná sezóna vlastně až teď a na začátek zapisuje 2. osmifinále na tisícovce a k tomu 2 x 120 bodů do plusu, což zase není úplná tragédie; a stačí zítra porazit Samsonovu a můžem říct, že všechno je zase tak, jak má být :)
Reagovat
EllNino
Klasicky bulvar :))
Reagovat
Sinuhet1
taky bych nerekl ze je to nejaka tragedie
Reagovat
Otmar
O tragédii bych taky nemluvil, ale že by bylo z čeho být nadšen...to určitě ne!
Reagovat
Yonaash
Tak ona hraje zas ten svůj standard, co hrála vždycky. Stabilní postupy v prvních kolech, ale na závěrečná kola už to nestačí. Povedl se jí Wimbl, měla úžasné 2 týdny a teď od ní všichni čekají, že bude porážet všechny.
Reagovat
Sinuhet1
presne, kdo ceka po Wimbledonu jedno finale (titul) za druhym bude zklaman, ja cekam ze bude hrat svuj standard a treba v budoucnu zas neco prihodi
Reagovat
Otmar
No vždyť jsem to napsal...není z čeho být nadšen, nečekat žádná velká vítězství a doufat, že snad někdy zase.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist