Voráčová vyhrála druhý turnaj ITF v řadě. Titul má i Ondrášková

20. 9. 2010, 10:27
Aktuality 1
ITF MESTRE & ZÁHŘEB - Dvě české tenistky se v uplynulém týdnu radovaly s triumfu na turnajích kategorie ITF. Zuzana Ondrášková vyhrála české finále v italském Mestre, Renata Voráčová dokonce ovládla druhý turnaj během 14 dní.
Renata Voráčová s titulem v Bielle

Renata Voráčová letos zažívá nejlepší sezonu. V dubnu během 14 dní vyhrála dva podniky kategorie ITF a pak si na antuce ve Fezu poprvé zahrála v semifinále turnaje WTA. Posunem v žebříčku, ve kterém je nynější 78. místo jejím maximem, si zajistila automatický start v hlavní soutěži prestižnějších klání. Na těch se šestadvacetileté rodačce ze Zlína už tolik nedařilo, a tak se po US Open vrátila na dráhu ITF.

Okamžitě ovládla soutěž na antuce v italské Bielle a minulý týden na triumf navázala vítězstvím v chorvatském Záhřebu, když ve finále zdolala devatenáctiletou Polku Magdu Linettovou 6-1 4-6 6-4. Celkově si tak připsala jubilejní 10. titul.

Voráčová ve finále v Bielle porazila kamarádku Zuzanu Ondráškovou, ta si však spravila chuť na dalším klání na italské antuce v Mestre. Druhá nasazená Češka ve finále porazila dvakrát 6-3 krajanku Lucii Hradeckou. Třicetiletá rodačka z Opavy si připsala 20. titul z turnajů ITF.

Češky čekají turnaje v Saint Melu a Shrewsbury
Čerstvé vítězky podniků ITF Zuzana Ondrášková a Renata Voráčová se vydaly na další turnaj této kategorie do francouzského Saint Malo. Na místní antuce se představí také Sandra Záhlavová, Lucie Hradecká a z kvalifikace může postoupit ještě Petra Cetkovská.

Na britských ostrovech si klání na rychlém povrchu ve Shrewsbury zahrají Eva Birnerová a Eva Hrdinová.

- ITF MESTRE (Itálie, antuka, 50.000 dolarů) -
nedělní výsledky (20. 09. 2010)

Dvouhra - finále:
Ondrášková (2-ČR) - Hradecká (3-ČR) 6-3 6-3

- ITF ZÁHŘEB (Chorvatsko, antuka, 25.000 dolarů) -
nedělní výsledky (19. 09. 2010)

Dvouhra - finále:
Voráčová (1-ČR) - Linettová (6-Pol.) 6-1 4-6 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
skott
Super vysledky, nasim holkam se opravdu dari a predevsim Renata Voracova posledni rok chyta zivotni formu.Musim priznat, ze jsem to necekal, ze se nekdy zacne takhle prosazovat a nejen prolomi letos koncene branu prvni stovky, ale pomalu se priblizuje k padesatce.To je obrovsky uspech, ale chtelo by to trochu zvysit latku.Preci jen nevim, co delala na turnaji jako je Zahreb.Pokud se chce zlepsovat musi vyuzivat rankingu a hrat se sobe rovnyma, jinak navzdy zkejsne na teto urovni.
Nicmeme zminku by zaslouzila spise Ranaty souperka - mladicka Magda Linette, ze ktere se stava doslova fantom ITF turnaju od prvni chvile, co prestoupila mazi profesionalky.Samotna cisla mluvi sama za sebe.Behem par mesicu z druhe tisicovky do druhe stovky, vitezna snura 21 utkani, 3 tituly v rade, 4 celkove, ke trem setum donutila i Annu Chakvetadze...Jen minimum hracek jejiho veku se v soucasnsti muze pochlubit takovym startem mezi dospelyma, tim vice ze narozdil od spousty jinych nesmejdi po bodech po celem svete, ale meri sily s kvalitni konkurenci v Evrope.
Magde je 18 let, ne 19 a v dnesnim vydani zebricku se uz stala polskym cislem dva, hned za Agnieszkou Radwanskou, pred Ulkou, Kasiou Piter i Martou Domachowskou a ma prakticky zajistenou ucast v kvalde na Australian Open, pokud zvladne nevyhnutelny prechod z oblibene antuky i na podzim do hal.Jsem na ni zvedavy, proti Ksenii Pervak v Toruni se mi moc libila, sice zatim jen predevsim rychlonoha baselinerka, ale prostor na zlepseni ma ohromny.Hlavne soustredenost a bojovnost je na itf-kach strasne dulezita a ne kazda mlada tenistka narozdil od Linette ji ma.Nakonec pouhych devet porazek za cely rok zni naprosto neskutecne!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist