Vrchol sezony? Vedle Wimbledonu i olympiáda, říká Murray

11. 4. 2012, 12:42
Aktuality 18
Olympijský turnaj získal pro tenisty podle Andyho Murrayho takový význam, že ho berou jako pátý grandslam. Za jednu z nejdůležitějších akcí v nabité sezoně považuje hry v Londýně i čtvrtý hráč světa, společně s Wimbledonem. A svěřenec Ivana Lendla je odhodlaný porvat se o jednu z medailí.
Profily hráčů
Andy Murray

"Tenis získal na olympiádě velkou váhu. Před deseti patnácti lety hráči tento turnaj vynechávali, ale teď už tam chce hrát každý. Olympiáda má své kouzlo a se všemi věcmi okolo je to obrovský zážitek," řekl čtyřiadvacetiletý Skot a vítěz 22 turnajů na okruhu ATP.

Před čtyřmi lety přijel do Pekingu v době, kdy prožíval nejúspěšnější etapu kariéry. Ve Wimbledonu prošel poprvé na grandslamu do čtvrtfinále a měl titul z Masters v Cincinnati. Pod pěti kruhy si ale zahrál jen první kolo, protože ostudně prohrál ze soupeřem z Tchaj-wanu Lu Yen-hsunem.

"Byl jsem tehdy strašně nervózní. Hrál jsem příšerně, ale byla to bezvadná zkušenost. Pohyboval jsem se ve společnosti nejlepších sportovců celého světa, vracel se do vesnice a sledoval na tabuli, kdo vyhrál kterou medaili. Bylo by příjemné ocitnout se mezi nimi," vzpomínal.

I když zatím žádný grandslam nevyhrál, řadí londýnské hry pro tuto sezonu výše než French Open či US Open. A stačila by mu i bronzová medaile. "Viděl jsem v Pekingu, jakou radost z ní měl Djokovič. Když prohrajete semifinále na grandslamu, jste zklamaný. Ale vyhrát bronz na olympiádě, to je ohromné," srovnal.

Důležitou přípravou na Wimbledon i olympiádu pro něj bude v polovině června turnaj v londýnském Queen's Clubu, kde bude obhajovat titul. Na samotných hrách bude vystupovat coby obhájce olympijského zlata Španěl Rafael Nadal, stříbro získal v Pekingu Chilan Fernando González, který už ukončil kariéru.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Madrileno
Wimbledon 2012 - vitez Rafa, finale Isner
OH 2012 - 1. Nole, 2. Rafa, 3. Delpo
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole, ty jsi mačo. Napíšeš, že Murrayho styl se na trávu nehodí a tipneš na finále Isnera, který snad neudělal ve Wimbledonu víc než 3. kolo. Pro hráče s jeho výškou je nesmírně těžké shábat se k zemi, mu tráva s nižšími odskoky vůbec nesvědčí, on potřebuje beton s vysokým odskokem, přesně jako v Indian Wells.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě bych doplnil, že tráva je vcelku kluzký povrch, je podle mě náročnější na pohyb, to Johnovi určitě taky nepřidává.
Ale budu mu držet palce :-).
Reagovat
Madrileno
Hele, to je muj odhad - zaroven kapku ovlivnen i fanouskovstvim. Neni treba se znepokojovat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja ti KLIDNE ten nesmysl s Johnem podporim! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ani fanouškovství nemůže být slepé, to vidí každý. Já Johnovi taky fandím, ale tohle je prostě šílenost, na trávě je špatný.
Reagovat
smazaný uživatel
z me strany nadsazka, samozrejme.. Mimochodem, kdyz John prezije uvodni kola, "betonu" se docka ... :-)
Reagovat
Madrileno
Ac je mi Andy vic a vic sympaticky - hlavne diky coachi Ivanovi, prijde mi, ze se ptaji nepraveho. Andy rozhodne neni adept na vyhru na Wimbledonu ani OH ;-)
Reagovat
gigin
určitě je jeden z adeptů na výhru !!
Reagovat
smazaný uživatel
Na olympiádě, kde se hraje až finále na tři sety, má v semifinále šanci silnější hráče porazit, navíc na trávě hraje dobře. A ve finále se může stát cokoliv. Minimálně na medaili má.
Reagovat
Madrileno
Na trave hraje dobre?? A kdy a kde?
1) Jeho defenzivni styl na travu nesedi
2) Pred domacim publikem ho to svazuje
3) Psychika nic moc
Ne ze bych mu nepral, ale u nej je realne Q/Semi ve Wimbledonu i OH, v idelanim pripade bronz - snad to s pomoci Lendla vyjde. Ale na tituly v techto soutezich tezko
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje na trávě dobře. 3 semifinále Wimbledonu v řadě, dva tituly z Queensu. Na trávu jeho hra právě pasuje, může využívat svých chopů, dobrého prvního servisu a na volejích je hodně kvalitní. S tím domácím publikem je to nesmysl, ho svazují velké momenty obecně a ne domácí prostředí, když pro něj domácí vlastně není, je to Skot.
Reagovat
VlS
Taky bych Andyho nepodceňoval. Asi nebude hlavní favorit, ale určitě šanci má.
Reagovat
VlS
Delpo na trávě nic moc.
2008 Wimbl 2. kolo, slabě obsazený Hertogenbosh SF,
2009 Wimbl 2. kolo
2010 nehrál
2011 Wimbl 4. kolo, Queens 3. kolo. To je na tom Andy zatraceně líp.
Reagovat
Berny
No byt nejlepsi ( resp. jeden z trojice nejlepsich) v defenzive se hodi na vsechny povrch, ale jak rikaji kolegove, murray ma vyborny servis, super pohyb, po rogerovi asi nejlepeší čop, na síti vyborny, variabilita uderu super,premysleni u hry taky top, po rafovi nejlepsi prohozy, avsak nejvetsi slabinou pochobytelne jsou ty utocny udery (ani ne tak z BH ale z FH, ktery ma fakt spatny na jeho postavení v zebricku), nicmene to ze je murray psychicky spatny mi zacina pripominat mytus ze rafa do 2 let skonci skrz kolena :D, jako murray pomalu ale jiste prestal prohravat se slabyma, vesmes ho na turnajich porazí jen ti tri geniové, navic se vsema ma vcelku uchazejici bilanci, rafa mu ujizdi ale stejne vetsinu matchu bylo ultra vyrovnanych, myslim ze dospel, ma dobreho trenera a to ze je zatim ve stinu trojice geéniů pred sebou neznamena ze on taky nevstoupa a nelepsi se, takovy detail, loni byl ve vsech GS minimalne v semifinále, toho si dnesniho fanousek ani nevsimne, protoze sme zvyklí ze TOP 4 drti vsechny, nicmene btw to co se loni povedlo murraymu se v open ere povedlo pouze trojici géniů a jeho trenérovi :-), o cem to svedci..
Reagovat
Berny
federer 05-09, nadal 08, djokovic 11, murray 11 a lendl pred 25 rokama..
Reagovat
Heather_Fedex
jsem zvedava, jestli andy na domaci pude opet zklame domaci publikum, nebo se pod olympijskymi kruhmi predvede v lepsim svetle...doufam ze se tentokrat nebude vymlouvat ze byl nervozni (i kdyz urcite tlak bude) stejne jako v pekingu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist