Vyhrát v Montrealu? To bude skoro nemožné, říká Nadal

10. 8. 2009, 14:42
Aktuality 3
Žebříček ho pasuje na jednoho z favoritů turnaje, ovšem sebevědomím Rafael Nadal v Montrealu zrovna nehýří. Jak si povedu na US Open? Těžko říct. Teď chci hrát dobře v Montrealu, ale vyhrát bude skoro nemožné, tvrdí bývalá světová jednička.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Pro Rogera Federera jí dlouhá léta byl antukový French Open, pro Rafaela Nadala je to zatím US Open. Tvrz, která stále odolává. A která dost možná odolá i letos, kdy Nadal strávil většinu léta léčením svých kolen.

Španěl, jenž se na kurtu objeví poprvé od svého vyřazení na Roland Garros, nechtěl v Montrealu předvídat, jak si na posledním grandslamovém turnaji povede. "US Open? Budu čerstvější, to určitě. Jestli lepší? To nevím," řekl novinářům druhý hráč světa, který se v Kanadě připravoval na turnaj série Masters 1000 bez svého strýce a trenéra Tonyho.

"Je už za chvíli a já se nestihl pořádně připravit. Udělám, co bude v mých silách. Vy mluvíte o vítězství na US Open, já jen o tom, abych byl fit a stoprocentně se uzdravil," dodal tenista, který už má ve své sbírce tituly ze zbývajících tří grandslamových turnajů.

Zatímco o svých šancích v New Yorku nechce moc mluvit, v Montrealu od sebe v konkurenci téměř kompletní světové špičky příliš nečeká.

"Pokud se bude dařit, já si budu na kurtu věřit a budu mít za sebou pár zápasů a budu hrát dobře, pak můžu myslet na to, že budu na US Open hrát v dobré formě. Teď je mým jediným cílem tvrdě tránovat a hrát dobře v Montrealu. Vím ale, že vyhrát bude skoro nemožné."

Naštěstí pro Nadala má on i další nejvýš nasazení hráči v prvním kole volno. To chce rodák z Mallorky věnovat tomu, aby zapracoval na své hře, na níž jsou patrné známky dlouhé pauzy.

"Musím dřít na kurtu. Za pár týdnů uvidíme, jak na tom jsem," tvrdí Nadal, který v Montrealu obhajuje loňský titul. "Nevím, kolik týdnů budu potřebovat. Budu tvrdě trénovat, abych byl připravený co nejdřív. Když je člověk zraněný a tak dlouho nehrál, musí si být jistý, že je stoprocentně zdravý. Mé zranění není nijak riskantní. Nějakou bolest vydržím, teď jsem OK."

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos Rafa!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist