Wawrinka a Federer prolétli do semifinále a čeká je souboj o finále

10. 9. 2015, 06:58
Aktuality 158
US OPEN - Po suverénních vystoupeních zkompletovali semifinále ve dvouhře mužů Švýcaři Roger Federer a Stan Wawrinka, které tak čeká vzájemný souboj o postup do finále. Federer se nemazlil s Francouzem Richardem Gasquetem, Wawrinka takřka současně zastavil životní turnaj Jihoafričana Andersona.
Stan Wawrinka

Stan Wawrinka ve svém šestém grandslamovém čtvrtfinále v řadě čelil Kevinu Andersonovi, se kterým prohrál už čtyři vzájemné zápasy v řadě a který v předchozím kole vystřílel z turnaje Andyho Murrayho. 

Devětadvacetiletý Jihoafričan ale ve svém prvním grandslamovém čtvrtfinále na výkon z předchozího kola navázat nedokázal. Naopak o rok starší Švýcar předvedl svůj nejlepší tenis na turnaji a po suverénní jízdě zvítězil 6-4 6-4 6-0. Ve třetím setu vyhrál 24 z 29 výměn a uštědřil patnáctému nasazenému kanára.

Stan Wawrinka"Hlavně na začátku zápasu dost foukalo a podmínky nebyly ideální. Přesto jsem odehrál velmi dobrý zápas. Hrál jsem dobře, jako už dlouho ne. Dařilo se mi na returnu a to byl klíč k úspěchu," pochvaloval si Wawrinka.

"Jsem rád, že jsem vyhrál ve třech setech. Když jsem potřeboval, povedl se mi return. Pomohlo mi, že jsem se nepouštěl do žádných dlouhých výměn," dodal Švýcar.

Vítěz loňského Australian Open a letošního Roland Garros tak na US Open postoupil po dvou letech znovu do semifinále a usilovat bude o první newyorské finále.



Střetne se o něj s Rogerem Federerem. S o čtyři oky starším krajanem prohrává ve vzájemné bilanci 3-16, ale naposledy ho před třemi měsíci porazil ve čtvrtfinále cestou za triumfem na French Open.

"Stan se mnou odehrál v Paříži výtečný zápas a byl jsem rád, že turnaj vyhrál," řekl Federer. Na další vzájemný souboj se těší. "Nemůžu být šťastnější, dva Švýcaři jsou v semifinále US Open." 

Roger FedererFederer je v New Yorku nejoblíbenějším tenistou a fanoušci budou na straně. "Není divu, Rogera každý miluje. Je nejlepším hráčem všech dob," uvedl Wawrinka. 

Druhý hráč světa Federer si zahraje semifinále US Open podesáté v kariéře. Ve čtvrtfinále proti Richardu Gasquetovi na kurtu Arthura Ashe dominoval. Nastřílel rovných 50 vítězných míčů a vyhrál za méně než hodinu a půl.

"Odehrál jsem vynikající zápas, o tom není pochyb. Byl jsem dynamický, agresivní a hrál jsem s naprostou lehkostí," pochvaloval si Federer, který je ve svých 34 letech v parádní formě. Po triumfu na Masters 1000 v Cincinnati vyhrál už deset zápasů v řadě.

"Hraju agresivněji, než jsem zvyklý. Skvěle mi tu funguje servis, řekl bych lépe, než v sezonách 2004 až 2007, které považuju za nejlepší v mé kariéře," uvedl Federer, který na US Open triumfoval v letech 2004 až 2009.



První semifinálovou dvojici vytvořili už v úterý světová jednička Srb Novak Djokovič a obhájce titulu Marin Čilič z Chorvatska.

• US OPEN 2015 •
USA / New York, tv. povrch, 19.852.700 dolarů
středeční výsledky mužů (09. 09. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Federer (2-Švýc.) - Gasquet (12-Fr.) 6-3 6-3 6-1
Wawrinka (5-Švýc.) - Anderson (15-JAR) 6-4 6-4 6-0
Semifinálové dvojice: Djokovič (1-Srb.) - Čilič (9-Chorv.), Federer (2-Šýc.) - Wawrinka (5-Švýc.)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

158
Přidat komentář
turista
Nole se bez velké dřiny dostane do finále a v něm porazí jednoho ze Švýcarů unaveného z vyrovnaného švýcarského semifinále. Navíc Novak nepřipustí třetí finálovou porážku v řadě.
Reagovat
Pe3k
Je to možné, ale taky se může stát, že Čilič porazí Djoka, nebo, že Nole prohraje ve finále s někým ze Švajcu. I když bude semíčko vyrovnané, tak Federer ještě neztratil set (má sil dost) a Wawrinka mu finále určitě neodevzdá, řekl bych, že se Nole bojí víc Wawrinky: O to bude víc překvapený, když ho ve finále porazí Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by Marin porazil Djokera, tak sním klobouk. :)) Novak má určitě ze Standy respekt, ale pokud bude ve finále Fedex, jako že si myslím, že tomu tak bude, tak Novak nepřipustí žádné zaváhání a velkého Maestra porazí i ve třetím GS finále za sebou. :))
Reagovat
martinek37
Taky si myslím, že Nole Marina porazí, ale rozhodně to nebude bez dřiny. Marinovi tady povrch mimořádně sedí, navíc je to semifinále, nechá tam úplně všechno. Taky vzpomínky na loňskou jízdu za titulem ho poženou. A řešit jeho úspěšnost prvního servisu mi připadá mimo mísu, protože si dokáže vynutit tlak i druhým podáním. Ono loni s ním taky nikdo nepočítal a jak to dopadlo. Letos málokdo věřil, že by došel až do SF, ale s obhájcem titulu se prostě musí počítat v každém případě.
Reagovat
turista
No možná bude muset i Nole o finále bojovat, ale přece jenom je na jiném levelu než Čilič, který navíc nad ním nikdy nevyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
V jedné tipovačce jsem neváhal poslat Cilice do SF a tím, že vypadl Nishikori, to bylo čím dál jasnější, že si semíčko zahraje. :)) Ale to je jeho maximum.
Reagovat
mahycek
Zatím jsem nenašel ani na webu US-OPEN pořadí a čas zítřejších zápasů semi mužů.
Reagovat
smazaný uživatel
CANON to sem psal: http://www.usopen.org/en_US/about/tv_us.html?promo=subnav ...taky me nenapadlo se sem podivat a to na stranky US chodim
Reagovat
smazaný uživatel
nicmene poradi zapasu tam neni, ale cas tam je..od 9 naseho casu
Reagovat
Denis92
logicky prvy pojde Novak
Reagovat
smazaný uživatel
logicky ano ale jasne to neni
Reagovat
smazaný uživatel
taky si myslim, že na 90% první zápas bude hrát Nole, a švýcarské derby bude druhé v pořadí.
Reagovat
Denis92
Na 100% bude hrat prvy Novak - Cilic, pretoze mali o den viac volna.
Reagovat
smazaný uživatel
je to tak, ale na druhou stranu by logiku davalo, aby hral prvni Fed, prave proto aby meli vic volna pred finale a navic papirove to ma byt vetsi bitva...ale taky pocitam s tim ze jednoznacne pujde na kurt prvni Djokovic
Reagovat
Mayo
ako šláger FED vs WAW si nechajú na záver
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme, taky si to myslim, ale nebudu psat, ze to tak je, kdyz to neni nikde napsane
Reagovat
Mayo
Wawrinka vs Federer bude dúfam veľkolepé divadlo. Ja to vidím tak, že Djokovič porazí Čiliča a bude teda finalista. A v druhom podľa môjho názoru ak vyhrá Wawrinka, tak ten je schopný poraziť Djokoviča vo finále ale ak vyhrá Fedex, tak tomu na 3 víťazné neverím. Každopádne sa švajčiari zrejme pekne zničia lebo očakávam vyrovnaný zápas , tak 4 alebo 5 setov
Reagovat
Vojtiik
z toho mám největší strach, že se ti dva mohou vycucat, ale favorizovat budu asi Rogera... v NY to je letos o něco rychlejší, to bude hrát do karet rogerovi, svou variabilitou znechutí Stanovi hru a nebude mít dost času na přípravu na ty svoje shoty :)
Reagovat
Nola
kde vsetci beru tie istoty, ze Nole porazi Marina? Marin vlani v SF a F uplne rozlozil superov, povrch mu sedi, aj vlani sa rozbiehal pomalsie a ako to nakoniec dopadlo? , Stan je velmi nevyspytaleny hrac, po RG som pisala, ze kazdy rok moze pridat 1 GS, nakoniec ich moze vyhrat uz tento rok 2, neskutocne, ako mladik hral velke houvno, vo veku 29 rokov zacal hrat svoj najlepsi tenis, uz ma po 30-tke a vyzera, ze to najlepsie v kariere ma este pred sebou, stari harcovnici beru GS a mladi hraci im robia akurat sparingov, nakoniec este aj ten odpisovany Grigor moze zacat excelovat v neskorsom veku....
Reagovat
Kozoroh
1. H2H Djokovič-Čilič 13:0
2. Marin loni hrál agresivnější a přesnější tenis než letos. Na letošním USO má první servis kolem 55-60%, s takovou úspěšností servisu Djoka rozhodně nezdolá, neboť od základní čáry Djoka nepřetlačí.
3. Marin vyhrál na tvrdém povrchu jeden jediný GS. No1e jich má šest. Povrch jednoznačně na straně Novaka.
Reagovat
Tornes
K jedničce není moc co dodat, ale ohledně dvojky a trojky nemůžu souhlasit.

2) Vloni měl první podaní přes 60 % ve dvou zápasech - v prvním kole a v QF proti Berdychovi. Ve finále proti Nishimu měl 52 %, s Fedexem v SF 55 %. To jsou jeho normální čísla a nijak nevybočovaly ani vloni. Za celou karieru má pohopouhých 42 zápasů, kde měl první podání přes 65 %, tj. nějak významně lepší, než teď. To je nějakých 6 % zápasů nebo kolik?

3) Kolik že GS vyhrál Novak na tomto konkrétním hardu? Protože Noleho čísla z Austrálie ti v Americe moc nepomohou... Jestli se nepletu, tak tady je to 1:1. A vzhledem ke skutečnosti, že obecně je Nole lepší tenista (9:1 toho budiž důkazem), by se z toho dalo vyvozovat, že povrch svědčí více Ciličovi.
Reagovat
Kozoroh
Mezi australským a americkým hardem jsousice rozdíly, ale pořád je to beton a ten je pro Novaka nejlepším povrchem.
Nelíbí se ti, že sčítám australský a americký hard. OK, vezmeme to z jiného konce. Novak na US Open hrál 5x finále. Ty mi odpovíš, že 4x prohrál, ale je třeba dodat, že pokaždé s kvalitním soupeřem (Federer, Murray, 2x Nadal), zatímco Čilič v loňském finále porazil nervózního Nišikoriho. Sám si před pár dny psal, že kdyby tam měl hráče vzor "Nadal 10", tak by ho Čilič neporazil.
Ano No1e je daleko lepší tenista než Marin a to bude mít v jejich zápase větší váhu než to, komu víc vyhovuje newyorkský hard.

Pro Čiliče je servis podstatný úder, od něhož se jeho hra odvíjí. Od základní čáry Djokera nepřetlačí a aby měl šanci, musí mít vyšší úspěšnost 1. servisu než soupeř.
Reagovat
Tornes
Já nijak nerozporuji, že Novak bude velkým favoritem a osobně budu velmi překvapen, pokud nevyhraje. Co jsem rozporoval jsou tvé argumenty pro tento závěr. Hlavně bod dva byl mimo, jelikož tam argumentuješ větší Marinovou agresivitou a přesností z loňska a podepřeš to číslem, která jsou zcela shodná loni i dnes (pokud beru tvých 55-60 %).

Cilič má velmi málokdy vyšší procento prvního podání, než soupeř. I v zápasech, které vyhrává. Třeba s Berdychem, který je sám známý tím, že nemá příliš vysoké procenta prvního podání, měl lepší procenta ve dvou z deseti zápasů.

Ad povrch - když ho uvádíš jako Djokerovu výhodu, měl bys to mít opodstatněné. Čilič má nejlepší výsledky z hardu stejně jako Djoker (celkových 11 titulů z hardu proti 2 odjinud, tj 85 %, Djoker 39 ku 14, tj. 74 % - ve skutečnosti je dle těchto čísel "víc hardař", než Nole), ale na rozdíl od něj mu dokonce sedí i přímo US Open. Opravdu má být povrch výhoda Noleho?
Reagovat
smazaný uživatel
Ak má za celú kariéru priemer 55% prvého servisu, tak potom je tých 0:13 H2H s Nolem vlastne logický záver ich match upu..
Reagovat
spaniel
Vždyť ty match up neuznavas...
Reagovat
smazaný uživatel
Uznávam a ešte viac uznávam ak sa niekto dokáže proti nemu vzoprieť, niečo vymyslieť a napokon vyhrať..
Reagovat
Nola
1. H2H Fedex vs Marin do vlanejsieho SF 5:0
2. Nole mal v zapase s Felim 58 percent prveho servisu, porazil skvele hrajuceho Tsongu, ktory do tej doby nestratil jedinu hru na servise
3. Wawrinka do roku 2013 nemal vo vlastnictve jediny GS titul, dokonca nehral jedine finale, dnes je dvojnasobnym vitazom
4. Nishikori vlani celkom v pohode klepol Noleho v SF, vsetci vkladali trofej do ruk Fedexa....

tie tvoje statistiky su uplne zbytocne, v tejto faze turnaja, moze hociktory z hracov vyhrat turnaj, ja tam momentalne ziadneho outsidera nevidim, vsetci uz drzali vitaznu trofej v rukach....
Reagovat
Kozoroh
1. 13:0 je víc než 5:0 + jsou tam 4 GS utkání, zatímco Federer s Čiličem kromě USO 14 se střetl na GS jen na USO 11. Novak umí opakovaně porážet Marina na tři vítězné sety stejně jako na dva.
2. Tsonga ve čtvrtfinále hrál hrozně, to neokecáš, ano předtím na turnaji hrál výborně, ale QF se mu zvrtlo. Přesto měl šanci Marina porazit, otočit z 0:2 na sety.
3. Nechápu, proč do debaty o Djokovičovi a Čiličovi podsouváš Wawrinku, o němž jsem se ve svém komentu vůbec nezmiňoval.
4. Nišikori svou hrou umí Novaka zmáčknout, má mimojiné kvalitní return, o kterém si Čilič může nechat jen zdát.

V čem jsou statistiky zbytečné? Proto, že ukazují stav věcí jinak než ho vidíš ty? Chtěl jsem ti dokázat, že Marin z dlouhodobého hlediska na Novaka vůbec neumí a aby měl šanci na výhru, tak by se musel zlepšit o 50% a ani to by nemuselo stačit. Má za sebou náročny duel s Tsongou, což jeho šance proti Djokerovi ještě víc snižuje. A jako jediný ze semifinalistů doposud nedokázal zopakovat GS triumf, čímž ho můžem řadit do kategorie "náhodných GS vítězů", tudíž tvůj argumet o nepřítomnosti outsiderů v SF neobstojí.
Reagovat
Nola
A jako jediný ze semifinalistů doposud nedokázal zopakovat GS triumf, čímž ho můžem řadit do kategorie "náhodných GS vítězů", tudíž tvůj argumet o nepřítomnosti outsiderů v SF neobstojí - podobne bol na tom Stan na RG, tiez ho radili do tej doby medzi nahodnych vitazov.....

Marin po roku dokazal prejst az do SF, tych nahod je zrazu nejak privela, netvrd mi prosim, ze mal lahky zreb, to mal aj Nole...
ak mi pamat dobre sluzi, vlani na Wimbledone Nolemu riadne zatapal, dostal ho do 5. setov, viedol 2:1, tie dva sety ho v pohode prehraval...
Reagovat
Roger_Federer
To i Wawrinka byl totalni aucajdr ve finale RG.
Vsechny predpoklady a statisti ovsem vzali za sve.
Reagovat
Nola
tak nejak...
Reagovat
Mayo
ako som prečítal Nolu, automaticky som vedel, že pod ňou bude Kozoroh :D
Reagovat
Kytka
Roger jednou řekl, že tenis není hra pro děti. A je to tak. Chce to nejen fyzickou připravenost, ale také zkušenosti a mentální odolnost. Je tam sám, trenér radit nesmí a neumí si ještě věci dobře vyhodnotit. Jsou situace, které právě ten starší stokrát zažil, ví co dělat. Mladý hráč na ně třeba nenarazil, pak spíše zpanikaří. Jsou sice fyzicky nadupaní, ale také splašení a přerychlení. Je to především o hlavě.
Reagovat
Kozoroh
Zkouknul jsem zápasy Federer-Gasquet a Wawrinka-Anderson a jsem toho mínění, že líp hrál Federer. Gasquet se sice na Rogerův tenis nechytal, ale alespoň se snažil něco hrát, to Anderson proti Wawrinkovi totálně vyhořel. Kevin je bez prvního servisu je ne poloviční, ale čtvrteční hráč. Wawrinka hrál vcelku dobře, ale dominance v jeho zápase u mnohých (jak se koukám, třeba magerka) vzbudila dojem, že to je zas ten super-agresivní Stan. Kdepak, Wawrinka naplno ovládl zápas, kde soupeř hrál prd. V předchozích zápasech (Chung, Young) hráli Stanovi protihráči lépe a ti již dokázali Stanimala zmáčknout. To Federera nedokázal zmáčknout ani Izzy se svým pověstným servisem nebo Gasquet s bekhendem, který je stejné kvality jako ten Wawrinkův.

Neočekávám samozřejmě, že Fedex Stana zničí, ale nebuďte fedexovci překvapeni, pokud Roger vyhraje 3:0.
Reagovat
Mayo
Stan vyhrá.
Reagovat
Kytka
Roger.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
dadaft
dvě námitky:
a/ při vší úctě k Richardovi, Stan je momentálně někde jinde, vždyť letos vyhrál grandslam a ve finále porazil nesmírně po titulu toužící No.1.
b/ on je z těch, kteří si to nejlepší dokážou schovat nakonec.

pokud Roger předvede bezchybný výkon, postoupí,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale běda jak ukáže nějaké slabiny,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, bych řekl. ))
Reagovat
martinek37
Čekám tedy hlavně parádní zápas. Stan znovu ukazuje, jak skvělým hráčem je a jak se dokáže na GS připravit. U něho, na rozdíl třeba od Berdycha, jsem přesvědčený, že jde stále ještě nahoru a může pár GS klidně vyhrát. I když souhlasím s tím, že bude velmi těžkým soupeřem, stále více věřím Rogerovi. Myslím, že je jeho hra variabilnější a servis nebezpečnější. I pohyb bude mít lepší, působí na kurtu neskutečně lehce. Každopádně Stan také zatím podává výtečně, takže čekám minimálně dva TB. Jakýkoliv jasný výsledek ve třech by mě dost překvapil. Můj tip Roger 7:6 5:7 6:4 7:6
Reagovat
Kozoroh
Výsledek zápasu Wawrinka-Anderson nebyl určen Wawrinkovým výkonem, ale Andersonovým (ne)výkonem. Stan působil sebejistě, agresivně, ale to jen proto, že mu to soupeř dovolil. Roger se však se Stanem mazlit nebude.
Reagovat
Kytka
Stan hrál solidně, to mu stačilo. Nemusel tlačit na pilu. Ale stejně budu fandit Rogerovi. Měl by to vyhrát celé. Zatím se mi tam líbí nejlíp. Finále Roger x Novak bych si přála nejvíc.
Reagovat
dadaft
souhlas.
je velká šance, že teď dva tři roky bude hrát skvěle, už vyhrál dva grandslamy, nevidím důvod, proč by jich ještě pár vyhrát nemohl.
tenis na to má.
Reagovat
dadaft
myslím Wawrinku :))
Reagovat
spaniel
To by bylo hodně kruté pro Můru, kdyby ho takhle predbehl.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger, super! Napálil ma komentátor, ktorý poznamenal, že Richard je na kurte len v roli diváka a ani si v dueli "nelíznul". To je čo? Veď uhral 7 gemov. Niekedy ma tie hlášky ozaj iritujú.
Reagovat
Kytka
Ale tentokrát měl pravdu. I když jindy mně ty jejich hlody fakt štvou. Zejména komentátor Petr říká kraviny. Např., že Williamsky nejsou sourozenci a vypadají jak dvojčata. Kuriózní pak bylo, když v průběhu druhého kola prohlásil, že Nishikori je jedním z hlavních favoritů na titul podle sázkařů, přičemž ten skončil už v prvním kole, takže vyhrát prostě nemůže, atd.
Reagovat
smazaný uživatel
nevite nekdo, kdy zacne prvni semifinale? pochybuju, ze to bude jak u zen od 1:00
Reagovat
smazaný uživatel
První semifinále u chlapů začne zítra v 18:00 :) dnešní program začne tou dobou prvním mužským deblem :))
Reagovat
smazaný uživatel
jak to vis?
Reagovat
smazaný uživatel
Umím používat internet :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak rekni, kde si to nasel snad
Reagovat
Kytka
Zkus oficiální stránky US Open nebo ATP world tour, tam se to vždycky zjistí přesně.
Reagovat
smazaný uživatel
sem zvedavy, jestli sis nenasral trosku do pusinky, uvidime
Reagovat
Denis92
Urcite nezacne tak skoro. Vyzera to na tych 21.00 ako pise Canon.
Reagovat
smazaný uživatel
První semifinále u mužů začne zítra, ve 21:00

http://www.usopen.org/en_US/about/tv_us.html?promo=subnav
Reagovat
smazaný uživatel
dooobry, vypada to tak...to me nenapadlo se podivat do toho TV schedule, dik
Reagovat
gigin
https://vid.me/4QDU
Reagovat
Cico93
aaa to je nervák toto:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
aa, kde si doteraz bol? chýbal si :-)
Reagovat
Cico93
nikde, už v pred. článku som písal, že som len na nejaký čas od TP vypol.
Reagovat
smazaný uživatel
nepostehla som, nestačím čítať všetky komenty. :-) Máš pravdu, občas nezaškodí vypnúť.
Reagovat
smazaný uživatel
*nepostrehla.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
:) Můra nadává jak špaček :D
Reagovat
a.magerova
Andy nám toho tomasinha tímto tak nakazil :-/
Reagovat
smazaný uživatel
vrána k vráně sedá, každý si vybírá hráče podle svých sympatií ;)
Reagovat
rod_laver
To je něco pro Forehanda :-))

http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/705548-presne-proto-federera-zboznuji-miliony-na-us-open-zachranil-maleho-chlapce.html
Reagovat
Roger_Federer
Jj, je to sila, jak Petrovy nevrazivost zatemnila rozum.
Pritom byval docela v norme.
Reagovat
a.magerova
Že jo, on dřív nebyl takový hnusný jako teď :-/
Reagovat
Vojtiik
jo, to jsem zvědav co tady napíšou ti kreténi, co včera nebo kdy tvrdili, jak to je odporné gesto co udělal :D
Reagovat
smazaný uživatel
Priatelia, ja som to video ani nedopozeral, v polke som ho vypol..A dovtedy to bolo ozaj odporné a vzhladom na moju mienku o Rogerovi celkom uveriteľné..Nečakám, ze mi to uveríte, preto som sa k tomu ani nevracal vcera..
Reagovat
Vojtiik
Já ti to i věřím, ono to není nic nového, že víš hov.no a píšeš nesmysly :))
Reagovat
Roger_Federer
Ok, proc teda komentujes neco na co se poradne nepodivas?
Napriklad ty caste statistiky..neco placnes a jedes dal, aniz by sis overoval jestli tomu tak je.
Reagovat
a.magerova
No, jen jestli..... se ti ten konec nehodil do krámu, tak jsi ho z mozku vytěsnil :-/
Reagovat
Stan_Borowitz
Forehand se zjevně díval na nějaké úplně jiné video s někým úplně jiným.

Nebo se úplně zbláznil.

Těžko říct, co z toho je pravda.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přečti si k tomu diskusi pod článkem Obhájce Čilič vyhrál bitvu s Tsongou, v semifinále ho čeká Djokovič.

Tam se krásně oddělili fandové (Nadala, Federera i jiných hráčů) od haterů Federera. Zatímco normální fandové Nadala (Amputace, Mayo a možná další) jasně uznali, že Federer si počínal úplně správně a v pohodě, hateři provokovali (vincenzo, babolat.cz), ale z tšch bylo cítit, že jde jen o provokaci. Ovšem korunu tomu nasadil jako v poslední době už obvykle král haterů Forehand, který si vykonstruoval nějaký svůj příběh a ten si do toho videa zasadil, bez ohledu na to, co na něm skutečně je. Jak už u něj je zvykem, příběh krajně nenávistný.

Když zjistil, že v diskusi tuto pozici zastává už jen on sám, utekl z ní a svoje jedy se snaží plivat v diskusi další. Jakoby se nechumelilo. Karavana kráčí dál, ale pes stále štěká.
Reagovat
spaniel
To on dela co je tady. Kdyz nema argumenty, zmizí. Občas odepise, když uz je diskuze mrtvá a článek vzadu.
Reagovat
a.magerova
Ty jeho zbabělé útěky už praktikuje dlouho.... :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Omg..Vs ste fakt na smiech..24hod. TP závisláci..A ten kto nie je zbabelo uteká..Veď to je na tabletku..
Reagovat
Roger_Federer
Ono je to tezke,uz dlouho se nema Peter druhy tyden granslemu na co divat.
Reagovat
smazaný uživatel
Duchovný otec haterov Nadala prehovoril..Amen!
Reagovat
dadaft
jinak koukám, že se včera na Rogerovi ukázali André Agassi nebo Alec Baldwin....

Roger teda Richarda spláchl v tréninkovém tempu.
Reagovat
Kytka
Přesně. Jak Anderson tak Gasquet se vyčerpali, Anderson na Murraym a Gasquet na Berdychovi a ten jejich výkon byl jen stínem toho předchozího.
Reagovat
dadaft
největší zklamání jednoznačně Kevin Anderson.
jenom stín toho hráče, který porazil Andyho.
na rozdíl od naší Petry Cetkovské, která po výhře nad silnou hráčkou dokázala i v dalším zápase hrát dobře, Kevin se složil.
dva sety byl bez servisu a forhendu a s tím se Wawrinka porazit nedá, třetí set byl už jen formalita, tam už netrefoval ani základní jednoduché údery.
Stan hrál ve velké pohodě, jeho míče létaly tak metr před základní čáru, čímž Andersona totálně ničil, navíc on dokáže výměnu zrychlit (chybělo Andymu) a o tom, jaké winnery dokáže vystřihovat není třeba mluvit.
obzvlášť ty z bekhendu bývají výstavní.

v mužské části nás čekají tři prvotřídní zápasy, všichni čtyři hráči se cítí na titul, řekl bych, že to bude paráda.

zápas včerejška bylo bezpochyby ženské čtvrtfinále Halep - Azarenka.
tenisová kvalita plus zaťatost a odhodlání OBOU aktérů ve sportu přináší jediný výsledek -- parádní divácký zážitek.
přesně takový byl souboj Simony a Viky.

v ženské části semifinálové složení nemá očekávanou sílu a je pravděpodobné, že Serena s Robertou dost zamete,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale buďme optimisté, proč by nemohl být souboj Simony s Flávií skvělý tenis?
a finále Serena - Simona jakbysmet.

jdeme do finále,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
tommr
Anderson je jen horší klon Tomáše Berdycha. Dalo se čekat, že mu ty dobrý výkony dlouho nevydrží ...
Reagovat
Pe3k
Novak Djokovic - Determination??
https://www.youtube.com/watch?v=x3QUv1mwDsM
Reagovat
smazaný uživatel
Vesměs ty výměny jsou už okoukané. Ale tady se vážně povedl ten začátek. Dík :)
Reagovat
smazaný uživatel
6b.cz/8m9
Reagovat
smazaný uživatel
Musím přiznat, že tohle pobavilo i mě a to je už co říct :)) Snad adresovaný vzkaz pánům Petříkovi a spanielovi, že jsem taky jen člověk. :))
Reagovat
a.magerova
No však už i mě si přesvědčil :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem rád :)
Reagovat
smazaný uživatel
Stan už tím prvním pohledem tušil, co bude :D
Reagovat
smazaný uživatel
Se tak dokonale pod vousy usmíval..nedal to úplně znát, ale bylo to tam, majstrštyk i od něj. :))
Reagovat
Fandina
Pěkné.
Reagovat
steve79
Viděl jsem zápas Federer-Gasquet a Roger brilantní výkon. Federer hraje nejlepší tenis za posledních 5 let.Takto jistý backhand jsem u něj neviděl dlouhou dobu. Snad mu zbydou nějaké síly na finále a třeba Djokoviče porazí.
Reagovat
spaniel
Gasquet mu to tam nahazoval jak na treninku.
Reagovat
steve79
Mluvím celkově. Nejen o zápase s Gasquetem. Vzpomínáš na tie break druhého setu s Isnerem?
Reagovat
spaniel
Spis vzpominam na zapas s Kohlschreiberem, s takovym vykonem by byl bez sance.
Reagovat
turista
Je to tak. Všiml jsem si, že Federer hrál ve čtvrtfinále bekhend jistěji než Gasquet a byl lepší nejen na podání, ale i v dlouhých výměnách. Dělal si se soupeřem co chtěl.
Reagovat
Denis92
Ja osobne mam zo Stana velky strach..vacsi ako z Andyho. Stan ked zacne hrat ten svoj "supertenis" tak je schopny vystrielat hocikoho.. Na druhej strane, Roger s nim nikdy neprehral mimo antuky. Urcite ma chut sa pomstit za RG, ale bude to nesmierne tazky zapas. Roger bude musiet hrat svoj najlepsi tenis aby uspel. Proti Gasquetovi mu skvele siel servis a takisto sa mi pacil na BH. To bude velmi dolezite ako mu budu fungovat tieto dve veci zajtra.
Reagovat
spaniel
Antuka daval Stanovi vyhodu, hard by mel vic vyhovovat Rogerovi. Stan ma tvrdy servis, ale bez rotaci a s tim si Roger umi poradit mozna nejlepe ze vsech. Bude se mu lip nabihat na sit nez na antuce, odskok po slajzu je nizsi. Verim ze vyhraje diky variabilite.
Reagovat
Pe3k
Stan je pro semifinále nejhorší možný soupeř, kterého mohl Roger vyfasovat. Co bych dal za Murrayho, který by stěží uhrál set. Stan má brutální palebnou sílu z obou stran a Roger bude jen velice těžko něco vymýšlet. Můj tip je 3:1 pro Wawrinku. Doufám, že se tentokrát mýlím. Výhodu má Wawrinka, ten nemá co ztratit, letos Rogera porazil na RG a svou formu stupňuje, tak jak postupuje turnajem (jako pravý šampion). Roger sice neztratil ani set, což je více než obdivuhodné, ale zároveň je mu to úplně k ničemu proti Wawrinkovi. Osobně mám z Wawrinky větší strach než z Djokovice, který bude celý zápas jen vracet a tam je možnost toho vymyslet daleko více, než proti Wawrinkovi, který Rogera jednoduše přetlačí a přestřílí.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad první tvůj příspěvek, který se dá brát. Je to na pováženou vzhledem k tomu, jak dlouho tu jsi a kolik příspěvků produkuješ, ale na druhou stranu z hlediska pravděpodobnosti to přijít muselo. :)) Pro Rogera je hlavně špatně, že jako trénink měl Ríšu, který mu nemohl být žádný soupeřem a to taky naplnil. Snad ses nespletl v tipu, ale osobně bych bral opět 3:0. :))
Reagovat
spaniel
Tady je videt, jak je to subjektivni. Ty mu prispevek chvalis, ale treba tomasinhovi nebo Kozorohovi by se asi nelibil.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak taky ne s celým příspěvkem úplně souhlasím, ale vzhledem k jeho obvyklým komentům je tento úspěch a alespoň soudný. :)) Nejde souhlasit s tím, že Novak "jen vrací", protože i ono vracení je u Djoky povýšeno na nadpozemský level. A nikde není psáno, že bude vracet celý zápas a že i kdyby vracel, tak že Fedex nakonec vyhraje. Taky ne úplně souhlasím s tím, že má Wáwra víc šancí než Djoka proti Rogerovi, ale rozhodně šance má a snad postoupí. :))
Reagovat
Vojtiik
ten rafaeoli je strasny uchylak ze? :D
Reagovat
Pe3k
To, že to bereš ty, má nulovou vypovídající hodnotu. Jsi čistý hater Federera, takže jediné o co ti jde, aby prohrál. Snad se z té ubohosti někdy vyhrabeš, ale jak sleduji historii vašeho troll campu, tak máš jen malé naděje na úspěch. Valím do sauny, pěkný den :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tupanům a fanatikům se člověk nezavděčí. :))
Reagovat
mahycek
Nejprve k Andersonovi. Znehodnotil svůj výkon proti Murraymu a sám se zesměšnil a lidem by měl vrátit vstupné, ušatec jeden. Je to v.l a na.ral nejem mě. A k Rogerovi, byl výbornej, ale s Wawrinkou to jednoduché nebude, on to moc dobře ví. Já se teda toho zápasu obávám i když bych mu to moc přál.
Reagovat
Tornes
Úplně nesdílím optimismus mnohých fanoušků Fedexe. Abych pravdu řekl, Stana jsem se v SF obával více než Andyho. Na Andyho by Rogerovi stačil dobrý výkon, na Stana nemusí.

Ale ještě k včerejšku - nezdálo se mi, že by Fedex hrál až tak skvěle, spíš Gasquet až tak špatně. Hlavně ke konci ty míče úplně vypouštěl, neměl vůbec šťávu, síla jeho úderů byla minimální. Čímž nechci říct, že by Federer hrál taky špatně, ale vzhledem k soupeři prostě nebyl donucen předvést opravdu dobrý výkon a některé UE byly opravdu hloupé a s lépe hrajícím protihráčem by mohly být fatální.
Na druhou stranu si nepamatuji, že bych někdy viděl zápas, kdy bych si byl tak jistý, že je to na raketě jednoho z hráčů. Prostě snad každý fiftýn byl na raketě Rogera - pokud počítáme UE a W, tak Federer zakončil třikrát více míčů, než Gasquet. Byl to takový místy až exhibiční výkon, kdy si Roger zkoušel, co ho napadlo, když potřeboval, tak zatlačil, když ne, tak si jen tak hrál...

Anderson mě na druhou stranu trošku zklamal, ale i přesto byl v úvodních dvou setech důstojným protivníkem skvělému Stanovi. Stan narozdíl od Murrayho dokázal Andersona zatlačit a ten následně znervozněl a začal kazit. Co se mi na Standovi hodně líbilo byl jeho výkon na podání, tam mi přišel velmi jistý.

Pokud v SF oba hráči zopakují svůj výkon z QF, tak se bojím, že to Roger s cestou za titulem bude mít hodně, hodně těžké. Stan mě přesvědčil (v tomto zápase) více než Roger.
Reagovat
a.magerova
No já osobně mám ze Stana nahnáno, né že ne :-/
Reagovat
Fandina
Já se Stana bojím, Rogera už porazil, raději bych bývala Kevina.
Reagovat
dadaft
+1
Reagovat
smazaný uživatel
Stan snad ve 4 setech, ale byl bych rád za opakování Paříže, ať Standa ušetří více sil na finále :))
Reagovat
janek_da
Klíčové v zápase Fed-Wáwra bude, aby diváci dělali bugr. Stan tak neuslyší Mirku a bude si hrát to svoje.
Reagovat
smazaný uživatel
Mirce do pusy roubík nebo zamknout v šatně :))
Reagovat
Pavol
Fderer porazi Wawrinku lebo hra utocnejsie aj ked to bude velmi tazke. Penneta porazi Halepovu. Simonu zachranil pred Azarenkou dazd. To prerusenie jej pomohlo nabrat sily. Hingisova vyhra obidve stvorhry s Indami skromnymi jej to ide.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak sa nemylim, Simona pred dazdom práve vyrovnala z 0:2 na 2:2..Takze sa dazdu asi sama nepotesila..Azarenku nemusim, ale myslim, ze so Serenou by mala vacsie sance..
Reagovat
smazaný uživatel
Simča měla momentum před deštěm, což by jí pomohlo se vyrovnat i s případnějším poklesem fyz. sil. :) Jelikož ono okřídlené zní "hráč na vítězné vlně únavu nepociťuje" :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jako fanoušek Viky si nemyslím, že by ten déšť nějak ovlivnil zápas ve prospěch Simony. Vika už ztratila brejk před pauzou, takže ten déšť byl pro obě stejný...
Reagovat
janek_da
Myslím, že ta pauza mohla pomoct spíš Vice, ale nestalo se.

Brejk byl před pauzou, Simona vedla na servisu 40:15, takže byla velká pravděpodobnost výhry gemu. Vika se mohla srovnat s faktem vyrovnání stavu a s výhodou prvního servisu jít zápasem dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujímavé, čo za hráča sa stal z Wawrinku pod vedením Normana..Ďalší dokaz ako dokáže správny coach zamiešať s osudom hráča..Aj keď s Federerom neuspeje, opat výnimočná sezóna pre Stananimal..A som si istý, že to bude v piatok aspoň skvelý tenis, pevne verím, že nie trojsetový, ako táto dvojička na GS zvykne..
Reagovat
spaniel
Magnus je vyborny, ale hodne vybiravy. Ve Stanovi videl potencial v jeho utocne hre a perfektne ho zurocili. Byl bych rad, kdyby se casek ujal nekoho jako Dimitrov nebo Thiem.
Reagovat
smazaný uživatel
Super Stane! Obával jsem se pětisetové bitvy, ale takto jsi pošetřil síly a ještě sis dokázal, že i tady jsi schopen předvádět super tenis. Snad to Rogerovi pořádně zítra osolíš, samozřejmě bych tě nejraději viděl jako postupujícího, to by byl ideální scénář. Wawroch zničí Fedexe i Novaka, takže eliminuje odskočení Fedexe v GS a zároveň přiblížení se Novaka Rafovi. STAN THE MAN!! :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak k článku: "Fedex opravdu netriumfoval na US Open v letech 2004-2009"..to je tak možná jen zbožné přání. :))
Reagovat
Stan_Borowitz
Ještě lepší je, že "Federer je v New Yorku nejoblíbenějším tenistou a fanoušci budou na straně." Asi myslí autor na velké, takový básnický obrat, bo nechtěl rovnou napsat, že z něj budou posraní?
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka zní, kde není Federer nejoblíbenějším tenistou. No možná na Mallorce nebo v Bělehradu. :))
Reagovat
a.magerova
U tebe doma.... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
U mě doma je často nejoblíbenějším. A když už ne nejoblíbenějším, tak alespoň ne nejneoblíbenějším, tím se stává Novak. Mám holt hodně příbuzenstva a kamarádů, kteří z prazvláštních důvodů mají rádi Fedexe. :)) Nejoblíbenějším tak Fedex není jen pokud jsem doma sám. :)
Reagovat
a.magerova
No vida.... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky to nechápu :))
Reagovat
Marduch
Tudíž je to jasné - ROGER PROSTE MUSI VYHRAT.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, je pomaličku stavěn opět do role, že musí vyhrát nebo by minimálně měl dle některých. A to může být taktéž oslabením. :)
Reagovat
Marduch
No né, to byla reakce na tvojí kalkulaci ohledně ohrožení Rafy ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa už Rogera nedotáhne v počtu GS ale vzhledem ke kariérám obou a hlavně vzhledem k jejich vzájemným zápasům by se hodilo, aby mu ještě víc neodskočil. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě Vavroš výkon proti KEvinovi nezopakuje. Roger má přes porážku na RG psychologickou výhodu 'prvního' muže Švýcarska.Zvlášť pokud Vavroš prohlásí,že Rogera všichni milují a je to nejlepší hráč všeh dob.Jakoby sám na sebe hází deku.Kevin neá tak dobrý pohyb a variabilitu hry.Roger si v průběhu turnaje vyzkoušel nesčetný taktický varianty a hlavně:vycházely mu.Vavroš podle mě nemá na to porazit 'padre' Federera dvakrát po sobě s jeho současnou formou.
Reagovat
a.magerova
Taky se můžeme utěšovat tím, že Stan Rogera porazil vždy jen na antuce..... aaaaale, vše je jednou poprvé (furt je tam to nepozvání na svatbu), raději nezakřiknout !!! ;-)
Reagovat
SwissMaestro
RF- SW 7:6, 6:4, 2:6, 7:5 :)
Reagovat
smazaný uživatel
SW-RF 5:7 6:4 6:2 6:3 :))
Reagovat
smazaný uživatel
To by musel Rogerovi totálně odejít servis,nebo Vávra returnovat jako bůh
Reagovat
smazaný uživatel
Obé není nemožné :))
Reagovat
a.magerova
Švýcarsko-balkánské finále :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No jo vidis vlastne :-) at tak ci tak.
Reagovat
smazaný uživatel
A preju to Stanovi, preci jen, kdyby ziskal treti GS, pojem "velka ctyrka" by se definitivne rozpadl.
A treba by jeste dohnal v poctu GS Novaka :-D ....joke ;-)
Reagovat
vrabejka
http://sport.idnes.cz/trener-kotyza-kvitova-vypadnuti-na-us-open-postup-na-turnaj-mistryn-12d-/tenis.aspx?c=A150910_051004_tenis_elv
zajimave ze ji tak omlouva po kazdem pokazenem GS a ze jich pribyva.....
Reagovat
janek_da
resp. programátoři by mohli zajistit potlačení odesílání dvojitých komentářů :-/
Reagovat
Pe3k
Kdo že to tipoval, že vyhraje Anderson? Místní odborníci v čele s trolhandem :D
Reagovat
D@nny
Bod pro tebe:D Myslím ale, že nikdo nečekal tak jasný průběh... Nicméně tip mi nevyšel, máš právo si rýpnout:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si tak hlúpy, ze si ešte aj moje tipy mýliš s tipmi súputníka Spaniela...:)
Reagovat
a.magerova
Myslím, že tvůj tip byl 13.9.2015 se bude opakovat tradice z 13.9.2010....
Reagovat
Pe3k
Sorry, spletl jsem si tvůj tip z tipem Dannyho, ale víš co, já už tě mám prostě zafixovaného jako někoho, kdo je vždy úplně mimo, takže vždycky když někdo napíše podobnou kravinu, automaticky si to spojuji s tebou...
Reagovat
smazaný uživatel
Pomýlil si sa..To je v poriadku, to sa aj čakalo..
Reagovat
smazaný uživatel
to tipoval ale "odborník" spaniel :))
Reagovat
Mercury
Tohle slibuje skvělou podívanou. Stanův tenis je pro Rogera dost nepříjemný a nedovedu si představit, že by zápas nešel min. do 4 setů. Vzhledem k zatím perfektnímu servisu a variabilitě hry favorizuji Rogera, ale případná výhra Wawrinky by mě nijak zvlášť nepřekvapila. Tak jako tak - budu přát ve finále Švýcarovi a myslím, že oba možní soupeři už nyní musí nahánět Novakovi hrůzu. Pro něj dvě nejhorší možné volby do finále a jeden z nich tam s jistotou bude. Otázkou teda ještě je, zdali tam bude i Nole.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda ze wawros neni v pavouku s nolem. Mohli jsme videt suisse finale
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Novaka je nebezpečnější rozhodně Wawrinka! Na Rogera si Novak vic veri a vi, ze když to s nim potahne dostatecne dlouho, tak ho unaví a pak ma vyhrano.
Reagovat
Marduch
Taky si myslim.
Reagovat
letityfanousek
ty to vyhraješ!! Nejsi favorit, to ti vyhovuje a vyhrávat GS umíš
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist