Wawrinka: S letošním US Open spokojený být musím

10. 9. 2010, 12:18
Rozhovory 2
Stanislas Wawrinka od června spolupracuje s vyhlášeným trenérem Lundgrenem a po třech měsících dosáhl svého nejlepšího grandslamového výsledku. Na US Open si poradil mimo jiných i s Murraym, aby vypadl až po pětisetové bitvě s Južným. Teď se to těžko hodnotí, ale s turnajem musím být spokojený.
Profily hráčů
Stanislas Wawrinka

Naučil jste se dnes něčemu novému?
Ano, spoustě věcí. Ale teď po zápase je to vždy těžké si to uvědomit. Myslím, že Michail hrál skvěle. Snažil jsem se bojovat, ale nestačilo to.

Poprvé jste se dostal do grandslamového čtvrtfinále. Cesta to ale jednoduchá nebyla. Porazil jste Chelu, Murrayho, Querreyho. Můžete o sobě říci, že jste udělal velký pokrok? Jste se svým působením na US Open spokojený?
Samozřejmě, s tímto turnajem jsem velice spokojený. Čtvrtfinále na tak velkém turnaji se si nezahrajete každý den. Ale hodinu po prohrané pětisetové bitvě s Michailem Južnyjm se těžko hledají pozitivní věci. Každopádně je to můj nejlepší grandslamový výsledek.  
To chápu. Přesto jste tady hrál báječný tenis.
To zajisté. Především proti Murraymu, to byl asi můj nejlepší zápas. Doufám, že až si po této sezoně odpočinu, dokážu hrát na této úrovni více turnajů.

Co vaše zranění?
S doktorem se uvidím později. Doufám, že to nebude nic vážného. Věřím, že budu zase ok.

A počasí? Nevypadalo to, že by vítr ve Flushing Meadows polevil. Bylo to dole na kurtě opravdu tak hrozné, jak to vypadlo z tribuny?
Ano, dnes to bylo opravdu těžké. Ale oba jsme měli podmínky stejné. Oba musíme hrát. Když jdete na kurt, o počasí se nezajímáte. Pouze se snažíte hrát svůj nejlepší tenis a snažíte se vyhrát. Ale je pravda, že dnes v tom hrát nebylo snadné.

V pátém setu jste se za stavu 2-4 a 30-30 pokoušel o "dropshot", ale nepovedl se vám. Poté jste roztřískal raketu. Pak jste pokazil první podání a vypadalo to, jako kdybyste dal stejně velkou ránu i do druhého podání, abyste servis ztratil.
Ne tak docela. Já si myslím, že jsem do dnešního utkání dal všechno. Nic jsem nevypouštěl. Udělal jsem řadu chyb, ale po čtyřech hodinách jste už prostě unavený. Takže není vždy snadné zahrát správný dropshot nebo nerozbít raketu. Ale vím, že jsem se snažil udělat všechno. Myslím, že Michail byl dnes o něco lepší.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, usopen.org

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Novgy trener mu urcite prospiva. Je na kurtu vice aktivni i v emotivnich projevech po viteznych uderech. Je vice nabuzeny k vitezstvi a hraje utocnejsi tenis, Chodi vice na sit.Bekhend mel uzasny i drive.Preji mu hodne stesti,at stoupa zebrickem a v DS pristi rok je vyraznou oporou. Pochybuji, te RF zmeni svuj postoj k teto soutezi.
Reagovat
QPR_Draxter14
Líbilo se mi jeho vystoupení na turnaji, i v prohraném souboji s Mikhailem předvedl že má navíc než se plácat v top 30. Ale mám takový pocit že se vždycky uplácá v antukové sezóně...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist