Wawrinka se dočkal finálové výhry a slaví první titul jako otec

11. 4. 2010, 22:54
Aktuality 1
ATP CASABLANCA - Stanislas Wawrinka posledních pět finálových soubojů nezvládl a dlouho čekal na druhý titul. Dočkal se až dnes v Casablance, kde si snadno poradil s Rumnem Haneskem a slaví první titul jako otec. V únoru mu jeho žena Ilham porodila dceru Alexii.
Profily hráčů
Stanislas Wawrinka

Stanislas Wawrinka ve finále porazil Rumuna Victora Haneska 6-2 6-3 a potvrdil tak pozici nejvýše nasazeného hráče. Na druhý turnajový titul čekal čtyři roky, během nichž prohrál finálový souboj na okruhu ATP celkem pětkrát. Poprvé triumfoval v Umagu, rovněž na antuce.

V dnešním duelu svého soupeře jasně převyšoval a jedinou slabší chvilku si vybral až za stavu 5-1 v druhém setu, kdy prohrál své podání. Sám však stejnou mincí oplatil soupeři čtyřikrát a raduje se z finanční prémie 72.150 eur.

Wawrinka zároveň proti Haneskovi snížil negativní bilanci vzájemných zápasů na 1-2. Oba předchozí duely z let 2004 a 2008 se rovněž hrály na antukovém povrchu.

Švýcarský tenista hrál v Casablance poprvé a hned se stal prvním švýcarským šampionem. "Jsem moc šťastný, že jsem dnes vyhrál. Ve finále jsem neuspěl pětkrát v řadě a teď mám konečně trofej ve svých rukách," radoval se při ceremoniálu Wawrinka. "Myslím, že jsem dnes odehrál nejlepší utkání na turnaji," dodal hráč, kterému k triumfu stačily pouhé čtyři výhry. 

Pětadvacetiletý Wawrinka v únoru přivítal na svět dceru Alexii a od té doby hrál teprve na druhém turnaji. Nyní ho čeká cesta na Masters do Monte Carla, kde loni vyřadil krajana Federera a postoupil až do semifinále.

"Je to skvělý vstup do antukové sezony a doufám, že to bude pokračovat. Teď se těším na příští týden do Monte Carla, kde se mnou budou poprvé má žena i dcera," prozradil 23. hráč světa. V prvním kole se znovu utká s Haneskem.

Dnes poražený Rumun hrál finále počtvrté a opět na antuce. Na předloňský titul ze Gstaadu však nenavázal.

- ATP 250 CASABLANCA (Maroko, antuka, 450.000 dolarů) -
nedělní výsledky (11. 04. 2010)

Dvouhra - finále:
Wawrinka (1-Švýc.) - Hanescu (3-Rum.) 6-2 6-3

Čtyřhra - finále:
Lindstedt/Tecau (3-Švéd./Rum.) - Bopanna/Kúreší (Indie/Pák.) 6-2 3-6 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist