Wawrinka semifinále v Queensu neobhájí, opět prohrál s Andersonem

17. 6. 2015, 23:16
Aktuality 0
QUEEN'S CLUB - Čerstvý vítěz French Open Stan Wawrinka neobhájí v londýnském Queen's Clubu loňské semifinále. Švýcarský tenista dnes nestačil na Jihoafričana Kevina Andersona, kterému podlehl už ve čtvrtém vzájemném duelu po sobě.
Profily hráčů
Stan Wawrinka Kevin Anderson

Stan Wawrinka prohrál už svůj druhý zápas po triumfu na Roland Garros. Na trávě v londýnském Queen's Clubu dnes podlehl v souboji o postup do čtvrtfinále Kevinu Andersonovi dvakrát 6-7. S vytáhlým Jihoafričanem prohrál třicetiletý Švýcar čtvrté utkání za sebou, celkovou bilanci s Andersonem má 3-4.

Dnešní zápas v přípravě na Wimbledon rozhodl napínavý tie-break druhé sady, v němž Wawrinka odvrátil pět mečbolů a následně měl dvakrát setbol. Šanci vyrovnat vývoj ale promarnil a šestý mečbol už Anderson proměnil dvaadvacátým esem.

"Měl jsem dobrý pocit ze svého servisu. Tráva mu rozhodně pomáhá. Odvedl jsem dnes dobrou práci, byl jsem stále trpělivý, hlavně v druhém setu," pochvaloval si Anderson.

Wawrinka přišel o osmizápasovou neporazitelnost. "Dnes to pro mě bylo těžké. On skvěle podával, vše létalo těsně k lajnám. Možná jsem měl trochu pomalé reakce, možná jsem byl trochu psychicky unavený. Ale pořád si myslím, že si ze zápasu můžu odnést nějaká pozitiva," řekl dvojnásobný grandslamový šampion.

Ve čtvrtfinále se Anderson utká s Guillermem Garcíou-Lópezem, s nímž prohrál před dvěma měsíci na antuce v Estorilu. Španělský tenista dnes v utkání druhého kola zdolal 6-3 7-6 Ukrajince Alexandra Dolgopolova, který nedokázal navázat na včerejší skalp afaela Nadala.

Mezi osmičku nejlepších se dostal také Milos Raonic. Třetí nasazený Kanaďan v souboji s Francouzem Richardem Gasquetem odvrátil všech sedm brejkbolů a zvítězil 6-4 6-7 6-1.

• ATP 500 QUEEN'S CLUB •
Velká Británie / Londýn, tráva, 1.696.645 eur
středeční výsledky (17. 06. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Anderson (JAR) - Wawrinka (2-Švýc.) 7-6(4) 7-6(11)
Raonic (3-Kan.) - Gasquet (Fr.) 6-4 6-7(5) 6-1
Simon (7-Fr.) - Kokkinakis (Austr.) 6-4 6-2
García-López (Šp.) - Dolgopolov (Ukr.) 6-3 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist