Wawrinka v Petrohradu vyřadil obhájce titulu, Jebavý je opět ve finále čtyřhry

21. 9. 2018, 21:42
Aktuality 14
ATP PETROHRAD - Stan Wawrinka v hale v Petrohradu porazil obhájce titulu Bosňana Damira Džumhura a oplatil mu porážku z loňské Dubaje. O první finále od loňského Roland Garros se Švýcar střetne s vítězem turnaje z roku 2012 Slovákem Martinem Kližanem. Do finále čtyřhry postoupili loňští šampioni Roman Jebavý a Nizozemec Matwé Middelkoop.
Stan Wawrinka

Český deblista Roman Jebavý spolu s Matwé Middelkoopem z Nizozemska mohou v Petrohradu obhájit titul ve čtyřhře. V dnešním semifinále si v repríze loňského finále poradili 7-6 1-6 10-8 s dvojicí Julio Peralta z Chile a Horacio Zeballos z Argentiny.

Jebavý s Middelkoopem v nedělním finále nastoupí buď proti Italům Matteu Beerettinimu a Fabiu Fogninimu, nebo proti Maxi Mirnému z Běloruska s Rakušanem Philippem Oswaldem. Českého tenistu čeká duel o čtvrtý titul v kariéře.

Ve dvouhře potvrdil vracející se formu bývalý třetí hráč světa Švýcar Stan Wawrinka, který ve čtvrtfinále porazil 6-3 6-4 obhájce titulu Damira Džumhura z Bosny a Hercegoviny. Trojnásobný grandslamový vítěz, jenž se po zranění kolena propadl až 88. místo ve světovém žebříčku, postoupil do prvního semifinále od února.

O první finále od loňského Roland Garros si Wawrinka zahraje proti vítězi turnaje z roku 2012 Martinu Kližanovi (h2h 3-0), který v Petrohradu ještě nikdy neprohrál. Osmou výhru slovenský tenista přidal dnes proti Kanaďanu Denisi Shapovalovovi, kterého zdolal 3-6 7-5 6-3.

Nejvýše nasazený Dominic Thiem si v závěrečném čtvrtfinále poradil s domácím Daniilem Medveděvem, kterého zdolal 6-2 3-6 7-6. O finále si rakouský favorit zahraje se Španělem Robertem Bautistou, s nímž prohrál všechny tři vzájemné zápasy.

• ATP 250 PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch, 1.151.110 dolarů
páteční výsledky (21. 09. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Thiem (1-Rak.) - Medveděv (8-Rus.) 6-2 3-6 7-6(2)
Bautista (5-Šp.) - Cecchinato (3-It.) 7-6(0) 6-3
Wawrinka (Švýc.) - Džumhur (6-Bos.) 6-3 6-4
Kližan (SR) - Shapovalov (7-Kan.) 3-6 7-5 6-3
• Čtyřhra - semifinále •
Jebavý/Middelkoop (3-ČR/Niz.) - Peralta/Zeballos (2-Chile/Arg.) 7-6(4) 1-6 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
EllNino
Tak si nepokaz tu finálovou bilanci :)
Reagovat
dunphy
Paráda! Po té letní pauze zaviněné nemocí se rozehrál do skvělé formy. Zítra budu držet palce, aby odčinil tu domácí prohru v srpnu. :)
Reagovat
dunphy
ze srpna
Reagovat
Patik
Opäť to musím zopakovať ako častokrát..Kližana je strašná škoda..niektoré tie údery to bolo World Class..
Reagovat
gigin
Parádní tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Klizko super. Každopádně Wawrinka by měl přemýšlet nad změnou returnu. Tím blokem, který hraje nedela nic jiného, než ze nabijí soupeři na winner.
Reagovat
spaniel
Klizan je nebezpecny, turnaj mu hodne sedi, neni to zas takova katastrofa. Navic to bylo hodne vyrovnane, jen Klizo promenil vic BP.
Reagovat
Marduch
Kdyz to zpatky posila max. pul metru pred baselinu, jako v tech slagrech s Nolem, tak je to funkcni dostatecne..
Reagovat
gigin
Doufám, že Dom klepne tu přiblblou princeznu a bude fajne finálko.
Reagovat
gigin
Pokud lord Gulbis uspěje v prvním kole kvaldy proti Gerasimovi, tak další kolo bude souboj lordů. Na to jsem čekal celý život. Jako jednou spolu už hráli, ale to jsem byl ještě v Djokolandu.
Reagovat
gigin
Tak nic asi.
Reagovat
gigin
Ať už raději skončí, já už to pomaličku, ale jistě, přestávám dávat..
Reagovat
Jan
Zajímavé, že Jebavý hraje tak dobře, když to v DC konil.
Reagovat
EllNino
ježiš, uplně jiný podmínky ... uplně jinej turnaj ... to je snad úplně normální, že tenista hraje 2 týdny po sobě jinak, kor poslední dobou ... opravdu nevím, co je na tom tak zajímavého ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist