Wawrinka v Římě po obratu slavil první výhru od loňského Australian Open

9. 5. 2022, 16:07
Aktuality 2
ATP MASTERS ŘÍM - Stan Wawrinka, který kvůli zdravotní pauze přes rok nehrál a na Masters v Římě absolvuje teprve třetí turnaj po návratu, dnes ve Foro Italicu dohnal manko setu a brejku, zdolal 3-6 7-5 6-2 nasazeného loňského semifinalistu Reillyho Opelku a připsal si první vítězství od loňského Australian Open.
Stan Wawrinka (© AFP)

Stan Wawrinka se loni v březnu rozhodl vyřešit vleklé problémy s levou nohou operací a přišel o zbytek sezony. Po více než roční pauze se vrátil na kurty letos koncem března na challengeru v Marbelle a v dubnu pak díky divoké kartě startoval na Masters v Monte Carlu. Oba zápasy prohrál, ale do třetice už uspěl.

Aktuálně 361. hráč světa porazil navzdory ztrátě prvního setu amerického obra Reillyho Opelku, sedmnáctého tenistu žebříčku, jemuž nepomohlo ani 14 es. Se šampionem dvou letošních podniků (hala v Dallasu a antuka v Houstonu) prohrával už 3-6 2-4 a v desátém gamu druhé sady čelil celkem pěti brejkbolům.

"Myslím, že to byl skvělý zápas, velká bitva," řekl Wawrinka. "Snažil jsme se být pozitivní a ve druhém a třetím setu už jsem měl z mé hry dobrý pocit," přidal. "Samozřejmě, že když přes rok nevyhrajete, tak na to čím dál víc myslíte a nesoustředíte se na to, na co byste měli. Z vítězství mám proto velkou radost," prohlásil.

Sedmatřicetiletý švýcarský veterán, který je po operaci nohy, tak ve Foro Italicu poprvé od roku 2017 přešel přes první kolo. V dalším zápase na bývalého finalistu čeká Laslo Djere.

Botic van de Zandschulp porazil 6-4 6-1 Američana Sebastiana Kordu a oplatil mu nedávné vyřazení z Monte Carla. Ve druhém kole se nizozemský tenista utká se světovou desítkou Norem Casperem Ruudem (h2h 2-0), kterého překvapil na loňském US Open i před dvěma týdny v Mnichově.

Rakušan Dominic Thiem po návratu po devět měsíců dlouhé pauze prohrál i pátý zápas. V Římě bývalý třetí hráč světa podlehl 3-6 6-7 Italu Fabiu Fogninimu.

• ATP MASTERS 1000 ŘÍM •
Itálie, antuka, 5.415.410 eur
pondělní výsledky (9. 5. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Shapovalov (13-Kan.) - Sonego (It.) 7-6(5) 3-6 6-3
Wawrinka (Švýc.) - Opelka (14-USA) 3-6 7-5 6-2
Carreňo (15-Šp.) - Delbonis (Arg.) 6-3 6-2
Fognini (It.) - Thiem (Rak.) 6-4 7-6(5)
Davidovich (Šp.) - Ivaška (-) 6-2 4-6 6-4
Brooksby (USA) - Cobolli (It.) 6-3 6-4
Djere (Srb.) - Čorič (Chorv.) 6-2 6-7(3) 6-2
Basilašvili (Gruz.) - Evans (Brit.) 7-6(2) 6-2
Chačanov (-) - Zeppieri (It.) 6-3 6-4
Van de Zandschulp (Niz.) - Korda (USA) 6-4 6-1
Giron (USA) - Bublik (Kaz.) 3-6 6-4 6-3
Paul (USA) - Ramos (Šp.) 6-4 6-4
De Minaur (Austr.) - Lajovič (Srb.) 6-4 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Sten Da Men velmi potěšil vítězstvím a nad pOpelkou trojnásobsmilesmile
Laszlo není lehký soupeř, ale Stan by mohl mile překvapit klidně ještě jednousmile
Reagovat
Rafaeoli25
Rozhodně má na čem stavět, narozdíl od Thiema..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist