Wawrinka vyhrál podruhé turnaj v indické Čennaí

5. 1. 2014, 14:35
Aktuality 7
ATP ČENNAÍ - Stanislas Wawrinka šestý rok po sobě vstoupil do sezony v oblíbené indické Čennaí a letos si tam zahrál už potřetí ve finále. Dnes v něm porazil 7-5 6-2 Francouze Edouarda Rogera-Vasselina a navázal na svůj triumf z roku 2011.
Stanislas Wawrinka

Stanislas Wawrinka v Čennaí triumfoval poprvé v roce 2011, o rok dříve si zahrál finále. Letos v Indii neztratil ani set a připsal si svůj celkově pátý titul z turnajů ATP. Zbylé tři trofeje slavil na antuce.

V dnešním finále se osmadvacetiletý Švýcar utkal s Francouzem Edouardem Rogerem-Vasselinem, s nímž loni na podzim prohrál v Basileji. Tentokrát ale nezaváhal, jedinou brejkbolovou hrozbu odvrátil a po hodině a 35 minutách v jubilejním 500. zápase na okruhu ATP zvítězil 7-5 6-2.

"Jsem opravdu moc spokojený s tím, jak jsem tu hrál. Myslím, že jsem dobře podával a hrál agresivně. Edouard je těžký soupeř, loni jsem s ním prohrál v Basileji a tento týden tu hrál velmi dobře," řekl Wawrinka, který se stal teprve třetím dvojnásobným šampionem Chennai Open. Před ním v Indii zvítězili dvakrát jen Španěl Carlos Moya (2004, 2005) a Chorvat Marin Čilič (2009, 2010).

"Teď potřebuju pokračovat v tréninku a makat i po zbytek roku, protože tohle byl jen jeden týden. Musím se pořád zlepšovat," plánuje odhodlaný Švýcar, který si loni na US Open zahrál poprvé v grandslamovém semifinále a také na Turnaji mistrů. Dnes zaznamenal 302. vítězný zápas na turnajích ATP.

Třicetiletý Roger-Vasselin dnes marně bojoval o svůj první titul. Ve finále prohrál i loni v Delray Baech, kde nestačil na Gulbise. Nicméně zítra si vylepší své maximum ve světovém žebříčku, v němž se posune na 40. místo.

"Po tomto finále mohu říct, že to pro mě byl skvělý týden. Ale každý týden je jiný a já se musím stále soustředit na svou hru. Ale samozřejmě, že mi to dodá sebedůvěru pro zbytek sezony," řekl Roger-Vasselin, který ve druhém kole vyřadil Jiřího Veselého.

- ATP 250 ČENNAÍ -
(Indie, tv povrch, 459.140 dolarů)
nedělní výsledky (05. 01. 2014)
Dvouhra - finále:
Wawrinka (1-Švýc.) - Roger-Vasselin (7-Fr.) 7-5 6-2
.
Čtyřhra - finále:
Brunström/Nielsen (4-Švéd./Dán.) - Draganja/Pavič (Chorv.) 6-2 4-6 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Mayo
čo ja viem, fandil som Rožérovi VAslénovi :P
Reagovat
a.magerova
Reagovat
gigin
Reagovat
kada.tom
Gratuluju :-))
Reagovat
Sonja
Gratuluju:-)
A přeju povedenou celou sezonu.
Teď mi došlo že kromě DC:-DD
Reagovat
Sonja
http://f.blick.ch/img/incoming/origs2602429/4455563555-w644-h429/016993591.jpg
https://pbs.twimg.com/media/BdOlBWMCUAASVwA.jpg
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist