Wickmayerová s Bondarenkovou jsou finalistkami v Birminghamu

14. 6. 2008, 18:11
Aktuality 1
Belgičanka Yanina Wickmayerová a Ruska Kateryna Bondarenková dnes v Birminghamu vybojovaly svou první finálovou účast v kariéře. Finálovou premiéru si odbude i Španělka Maria Mártinezová-Sánchezová, jejíž soupeřkou bude v Barceloně Maria Kirilenková z Ruska.
Wickmayer Yanina

Osmnáctiletá Belgičanka Yanina Wickmayerová dnes na travnatých dvorcích v Birminghamu zdolala přemožitelku naší Nicole Vaidišové, Američanku Bethanii Mattekovou, 7:5 a 7:6.

Její soupeřkou ve finále bude Kateryna Bondarenková, která si hladce poradila s Novozélanďankou Marinou Erakovicovou 6:3 a 6:2. Jednadvacetiletá Ukrajinka tak pomstila svou sestru Aljonu, která právě na Erakovicové ztroskotala ve čtvrtfinále. Devětašedesátá hráčka světového žebříčku bude rovněž bojovat ve svém prvním finále dvouhry, přestože už je grandslamovou vítězkou ve čtyřhře.

Pro obě dnešní vítězky znamená zítřejší zápas zároveň premiérovou účast ve finále dvouhry na okruhu WTA.

V Barceloně jsou ve finále Martínezová-Sánchezová a Kirilenková

I Španělská tenistka Maria Martínezová-Sánchezová si na antukovém turnaji v Barceloně zahraje poprvé v kariéře ve finále turnaje WTA. Pětadvacetiletá hráčka, která sbírala dosud úspěchy spíše ve čtyřhře, dnes v semifinále porazila krajanku Nurii Llagosterovou-Vivesovou 2:6, 6:3, 6:1.

Soupeřkou Martínezové-Sánchezové bude druhá nasazená Maria Kirilenková, která zdolala Francouzku Stephanii Cohenovou-Alorovou 7:5 a 6:3. Pro jednadvacetiletou Rusku je to již druhá letošní účast ve finále, tu první přetavila v Estorilu po vítězství nad Ivetou Benešovou ve třetí turnajový titul v kariéře. 

Výsledky - Birmingham:

Dvouhra - semifinále
K. Bondarenková (12-Ukr.) - Erakovicová (N. Zél.) 6:3, 6:2, Wickmayerová (Belg.) - Matteková (USA) 7:5, 7:6 (7:2).

Výsledky - Barcelona:

Dvouhra - semifinále
Kirilenková (2-Rus.) - Cohenová-Alorová (Fr.) 7:5, 6:3, Martínezová-Sánchezová - Llagosterová-Vivesová (obě Šp.) 2:6, 6:3, 6:1.

TenisPortal.cz, ČTK, Václav Navrátil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Po dnesku verim,ze Rafa zitra porazi Djokovice a ze letos vyhraje i Wimbledon!Pohodu z Parize si privezl i do Anglie,zitrejsi finale bude generalkou na semifinale ve Wimbledonu!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist