Williamsovy letos poprvé prohrály. Na US Open je vyřadily Rusky

4. 9. 2012, 09:46
Aktuality 12
Nehrají spolu často, ale když už hrají, pak si jdou obvykle pro titul. Serena a Venus Williamsovy tvoří dohromady pár, který ve své kategorii dominuje jako nikdo jiný v tenisu. Ani Američanky ale nejsou neporazitelné. Na US Open se dočkaly první letošní prohry, když podlehly Ruskám Naděždě Petrovové a Marii Kirilenkové.
Venus a Serena Williamsovy

Ve světovém žebříčku deblistek jim patří až shodné 43. místo, není ale pochyb o tom, že Serena a Venus Williamsovy jsou v ženské čtyřhře největším postrachem soupeřek. V roce 2010 nastoupily Američanky ve čtyřech turnajích a tři z nich vyhrály, když nestačily jen ve Wimbledonu na ruský pár Vesninová/Zvonarevová. Další porážku jim uštědřily až nyní další Rusky Naděžda Petrovová a Marie Kirilenková.

Ty tak dokázaly to, co se letos dvakrát nepovedlo Andree Hlaváčkové s Lucií Hradeckou. Zatímco česká dvojice podlehla Williamsovým ve finále Wimbledonu i olympijského turnaje, Petrovová s Kirilenkovou americký pár na cestě do čtvrtfinále grandslamu vyřadily 6-1 a 6-4.

"Je to úžasný pocit. A pro nás moc cenné vítězství," řekla Kirilenková, která s Petrovovou připravila Williamsovým vůbec první letošní porážku a sebrala jim šanci získat už 14. grandslamový titul v deblu. Jen domácí US Open vyhrály Američanky dvakrát, pětkrát pak Wimbledon, čtyřikrát Australian Open a dvakrát Roland Garros.

Petrovová s Kirilenkovou letos s americkými sestrami prohrály ve druhém kole Wimbledonu a v semifinále olympijského turnaje. Američanky pak po výhře nad Hradeckou s Hlaváčkovou braly na wimbledonské trávě zlato, ruské tenistky bronz. Na tvrdém povrchu ve Flushing Meadows už ale Williamsovy našly přemožitelky. "Hrály jsme čistě, hodně konzistentně," radovala se Petrovová, která se svou spoluhráčkou udělaly za cený zápas jen tři nevynucené chyby.

Vyřazením favorizovaných Američanek se otevírá cesta za možným titulem pro Hlaváčkovou s Hradeckou, ve čtvrtfinále US Open je také Květa Peschkeová s novou německou spoluhráčkou Julií Görgesovou. Teoreticky na sebe mohou Češky ve finále narazit.

Výsledky - US Open - ženy:
Čtyřhra - osmifinále:
Kirilenková/Petrovová (4-Rus.) - S. Williamsová/V. Williamsová (USA) 6:1, 6:4.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
tommr
protože to dává šanci na titul ostatním včetně našeho páru H+H... :)
H+H mají cestu do finále relativně snadnou přes nenasazenej pár Lisicki+Peng a pak přes vítězky zápasu Hsieh+Medina Garrigues v. Chuang+Zhang. Ve finále by je pak čekaly nejspíš právě Rusky nebo Italky Errani+Vinci - oba páry budou sice nesmírně nebezpečný ale H+H je už letos dokázaly porazit. Šance na druhej GS titul je po vyřazení obou nejsilnějších americkejch párů opravdu velká ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A já si říkal, že ten kurz 1.2 je na Wiliamsky nějak vysoký. A dal jsem je. A to za dost.
Reagovat
smazaný uživatel
Já včera vsadil na Rusky, ale zase mi nevyšel jiný tiket, kde jsem měl alespoň set Raonice. Naštěstí to byl poslední zápas a předešlé tipy mi vyšly, takže jsem si to mohl trochu pojistit protisázkou.
Ale dnes zatím nějak nevím...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s Raoničem jsem to taky tak udělal. Ale pak se mi to rozleželo a poprvé v životě jsem radši "zavřel pozici" ještě před zápasem a tedy s mírnou ztrátou.
Reagovat
Heather_Fedex
ja si ani neumim predstavit, jak to probihalo. jedine, zeby serena nechala segru ve stychu a koncentrovala se jenom na singl
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, to ne, to ona nemá opravdu ve zvyku. Narozdíl třeba od Aguš.... Já na to koukal. Prostě Rusky na to vlétly a sestry se ani nerozkoukaly a projely první set 6:1. Ve druhém setu prohrála hned na úvod Serena podání a pak už si to všechny držely. Sestry měly ve druhém setu dost brejkoblů, ale nepodařilo se jim žádný proměnit.
Nejlépe bych to vystihl takto - Sereně začalo fungovat podání až ve druhém setu. Pak už bojovala zuřivě a předváděla kvalitní hru i na příjmu. Venus tak nějak fungovalo podání celý zápas, prohrála jedno v prvním setu. Ovšem v mezihře a u sítě byla ve většině případů hodně marná.
U Rusek byla tradičně na podání silná Naďa a hrálo se jen o podání Kirilenko.
Mně výsledek nějak nepřekvapil, na W. i OH byly Rusky jediné, které je opravdu trápily, jsou to pro sestry nepříjemné soupeřky a nějak jsem si myslel, že tady by je mohly porazit. A navíc se jim během kariéry normálně stávalo, že někdy prohrály. Jenom ve finále snad neprohrály nikdy.:)
Reagovat
tommr
tos viděl na streamu nebo to přece jen dávali i v televizi? Já večer odpad a docela toho lituju - musel to bejt pěknej tenis ... :)
Reagovat
Fandina
V televizi to prý nebylo, nakonec byl debl přesunut jinam, asi kvůli nehře Fishe a Eurosport pak neměl na vysílání práva.
Reagovat
smazaný uživatel
Nakonec jsem to našel na streamu.:)
No, moc pěkný tenis to nebyl, po prvním setu jsem to chtěl zabalit, ale věřím, že by se ti to líbilo, už kvůli tomu výsledku....:))
Reagovat
smazaný uživatel
huráááá
Reagovat
smazaný uživatel
Finally!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Přiznám se, pro mě osobně hodně velké překvapení! Po Wimbledonu a OH jsem si říkal, ach jo... Rusky s Williamskami vyletí už potřetí krátce za sebou na tak velkém turnaji a s výjimkou OH pokaždé v jeho relativně brzké fázi, ale holky překvapily! Boj o titul v ženském deblu je tak hodně otevřený. Podle mě to může být kdokoli z italské, ruské anebo naší dvojice...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist