Wimbledon: Berdych i Kvitová jsou nasazenými šestkami, mužskou jedničkou je Djokovič

18. 6. 2014, 13:34
Aktuality 73
Tomáš Berdych i Petra Kvitová budou shodně nasazenými šestkami na Wimbledonu, který začne v pondělí. Oba v dnešním pořadí nasazení kopírují své umístění ve světových žebříčcích. Mezi muži však bude jedničkou v All England Clubu Novak Djokovič, který má na travnatém povrchu lepší výsledky než současný lídr světového žebříčku Rafael Nadal.

Nasazení pro Wimbledon má pro muže jasná pravidla. Určuje se z bodů v žebříčku ATP k 16. červnu 2014, k nimž se připočtou body, které tenista získal na trávě za posledních dvanáct měsíců, a 75 procent nejvyššího bodového zisku za rok předtím. Díky tomu se posunul o dvě příčky na třetí obhájce titulu a domácí favorit Andy Murray.

Mezi 32 nasazených hráčů a hráček se kromě Tomáše Berdycha a Petry Kvitové vešly ještě Lucie Šafářová, která bude turnajovou třiadvacítkou, a Klára Koukalová s číslem 31. Jedničkou mezi ženami je stejně jako v žebříčku WTA Serena Williamsová.

Kvitová, wimbledonská šampionka z roku 2011, vypadla loni ve čtvrtfinále s Belgičankou Kirsten Flipkensovou. Ve stejné fázi nejslavnějšího turnaje před rokem skončil také Berdych, tehdy prohrál s rovněž nejvýše nasazeným Djokovičem.

Z vysokého nasazení mohou při pátečním losu těžit také čeští zástupci ve čtyřhře. Deblová specialistka Květa Peschkeová se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou jsou pro Wimbledon trojky, Radek Štěpánek s tradičním indickým spoluhráčem Leanderem Paesem mají číslo pět.

Nasazení pro Wimbledon:
Muži:
1. Djokovič (Srb.), 2. Nadal (Šp.), 3. Murray (Brit.), 4. Federer, 5. Wawrinka (oba Švýc.), 6. Berdych (ČR), 7. Ferrer (Šp.), 8. Raonic (Kan.), 9. Isner (USA), 10. Nišikori (Jap.), 11. Dimitrov (Bulh.), 12. Gulbis (Lot.), 13. Gasquet, 14. Tsonga (oba Fr.), 15. Janowicz (Pol.), 16. Fognini (It.), 17. Južnyj (Rus.), 18. Verdasco, 19. F. López (oba Šp.), 20. Anderson (JAR), 21. Dolgopolov (Ukr.), 22. Kohlschreiber (Něm.), 23. Robredo (Šp.), 24. Monfils (Fr.), 25. Almagro (Šp.), 26. Seppi (It.), 27. Čilič (Chorv.), 28. Bautista, 29. García-López (oba Šp.), 30. Karlovič (Chorv.), 31. Granollers (Šp.), 32. Tursunov (Rus.).
Ženy:
1. S. Williamsová (USA), 2. Na Li (Čína), 3. Halepová (Rum.), 4. A. Radwaňská (Pol.), 5. Šarapovová (Rus.), 6. Kvitová (ČR), 7. Jankovičová (Srb.), 8. Azarenková (Běl.), 9. Kerberová (Něm.), 10. Cibulková (SR), 11. Ivanovičová (Srb.), 12. Pennettaová (It.), 13. Bouchardová (Kan.), 14. Erraniová (It.), 15. Suárezová (Šp.), 16. Wozniacká (Dán.), 17. Stosurová (Austr.), 18. Stephensová (USA), 19. Lisická, 20. Petkovicová (obě Něm.), 21. Vinciová (It.), 22. Makarovová (Rus.), 23. Šafářová (ČR), 24. Flipkensová (Belg.), 25. Cornetová (Fr.), 26. Pavljučenkovová (Rus.), 27. Muguruzaová (Šp.), 28. Kuzněcovová (Rus.), 29. Cirsteaová (Rum.), 30. V. Williamsová (USA), 31. Koukalová (ČR), 32. Vesninová (Rus.).
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

73
Přidat komentář
kohlik
Nevíte kde se dá živě sledovat losování pavouka na wimbledon?????
Reagovat
Davor1
Simona dnes musela skrečovať takmer vyhraný zápas, viedla 1-0 na sety a v druhom to ukončila za stavu 2-3 kvôli zraneniu ramena...Herne bola síce úplne inde ako Beck a ak by chcela, tak by to dohrala a vyhrala v dvoch, ale zjavne nechcela pred Wimbledonom riskovať. Obrovská škoda, dnes musela pre zranenie už odstúpiť aj Carla S-N, takže najväčšie hviezdy turnaja sú kvôli zraneniu vonku. Dúfam, že to nebude vážne a na Wimbledone bude Simča OK, môže tam dôjsť poriadne ďaleko, len musí byť zdravá :/
Reagovat
kada.tom
jen ať Halepka vypadne v 1. kole :-D
Reagovat
Davor1
Určite vypadne, len aby spravila radosť nejakému niemandovi na TP :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, co to tady zase čtu, skreč.. to mě mrzí, škoda. :)
Reagovat
VlS
Poslechni děvče, ty to fandění pěkně flinkáš, vždyť to bylo k vidění. No, hezky to nevypadalo a jak píše Vlk, holky dostávají strašně do těla.
Reagovat
Davor1
Začínam mať o ňu obavy, presne to isté bolo aj v Ríme, kde po vyhranom prvom kole už do druhého nenastúpila. Dúfam, že dnes to bolo len preventívne opatrenie pred Wimbledonom, a dôjde tam aspoň tak ďaleko, ako na FO ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, teď mi to moc časově nevyšlo, taky je to hned vidět, že mi holky prohrávají :) Včera jsem koukala na Petru a jak jí to hned šlo :D
Reagovat
smazaný uživatel
To semifinále by bolo 1-3 a 2-4 ??? Alebo 1-4 a 2-3 ?? Diky :/ ...dosť dôležité či Andy alebo Roger v semifinále !!!
Reagovat
Michaelus
Múže být obojí :D
Reagovat
smazaný uživatel
Podle losu.. :-)
Reagovat
Michaelus
Zítra Petra 3.zápas na centru :D
Proti Heather to bude ale boj. Myslím, že tady se nudit nebudeme :DD
Reagovat
Fredy
Petra také umí dopodávat! Pěkný zápas.Gratuluju! Hodně štěstí ve ČF. Petro pojď !!!
Reagovat
vendulkabendulka
Pekny zapas to v zadnem pripade nebyl, tezko mluvit o zapase kdyz se jedna z hracek prakticky nedostavila. Proste Petra vyhrala v suchem triku.
Na duhou stranu, mam z Petriny hry velmi dobry pocit, kez by ji tahle fazona vydrzela i na Wimbledon.
Reagovat
VlS
No, tak v tom druhým by se pár chybek našlo, taky mohla vyhrát řekněme o dva tři gemy výrazněji. Ve třetím 2 zahozený BB ( jeden si Varvara uhrála dobrým servisem) a tak, ale důležitá je výhra.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dost mych tipu dneska i vyslo. Nejvice me tesi Elina. A i druha finalistka lonskeho Hertogenbosche ma problemy.
Reagovat
Nola
je zaujímavé, že nie je rovnaký meter u nasadenia žien a mužov, finalistka Sabina si nezaslúži lepšie nasadenie? som spokojná, že Andy je nasadená 3,aspoň bude mať Nole šancu na semifinále :D.... , ak použili nejaký ten vzorec u mužov, mali rovnaký vzorec použiť aj u žien......
Reagovat
PetaM
Kdyby si nahrála během sezóny více bodů, tak by byla výše nasazená. Wimbledon neumí zázraky. :D
Reagovat
Davor1
Tam sú použité úplne rovnaké vzorce, Lisicka ale okrem Wimbledonu neuhrala absolútne nič, len tých vyše 1000 bodov za finále ju drží...
Reagovat
Nola
Janowicz uhral čo? je na 60. mieste race to London, figuruje na 24. mieste v rebríčku a je nasadený ako 15? vysvetlíš mi to? asi ťažko...
Reagovat
VlS
Sabina po odečtení Wimblu bude mít míň naž 1000 bodů a nevejde se ani do třicítky.
Reagovat
Nola
Nasazení pro Wimbledon má pro muže jasná pravidla. Určuje se z bodů v žebříčku ATP k 16. červnu 2014, k nimž se připočtou body, které tenista získal na trávě za posledních dvanáct měsíců, a 75 procent nejvyššího bodového zisku za rok předtím

Body na tráve sa pripočítavajú nie odpočítavajú.....Sabine by sa malo 1.000 bodov pripočítať, či? + 75 percent z predchádzajúcej sezony, tam tiež mala slušný výsledok na tráve.....
Reagovat
VlS
No tak ve 2012 měla 500 bodů za QF a jinak nic, napřípravným turnaji prohrála v 1. kole, čili + 375 bodů jí nijak moc neposunulo, když prostě nemá výsledky. Předpokládám, že sis všimla, že letos od FO nehrála. Jen aby zas neměla nějakej velkej problém.
Reagovat
Nola
Sabine tráva svedčí, 3 roky v rade vyradila víťazku FO, vždy sa teším na jej zápasy na Wimbledone, uzatvorne túto zbytočnú diskusiu, dámy boli nasadené podľa platného rebríčka WTA, Davor1 sa ma snažil presvedčiť, že aj žien bol prevedený prepočet, nie je tomu tak, to je celé
Reagovat
Mayo
Murray/Federer - Kvitová zdvihnú findže
Reagovat
Cico93
ale nooo čo si pil? giginovu slivovicu?:)))
Reagovat
Mayo
čo sa ti nepáči ?
Reagovat
Cico93
alebo veiš čo keď bude mať Petra priaznivy los a napr. do 4finale chytne Agu tak ju dam že bude v semi, tam bude pekný kurz:) uvidime aký bude los.

A u mužoch jasný Novak!!!
Reagovat
Mayo
u mužoch je jasný Novak už milión turnajov
Reagovat
Cico93
šak jasný neni, jasné neni nič
a ako milion turnajov? ja ho davam až teraz.
Reagovat
Mayo
šak jemu sa fakt najviac verí na každom veľkom gs...čím to bude :D ... škoda Del Potra...keby hrá, tak by som ho radil tiež vysoko
Reagovat
VlS
A co Delpo na wimblu uhrál?
Reagovat
Cico93
5 setove semi s Nolem min, rok ;))))
Reagovat
Cico93
Koho podavate na celk. víťaza Wimblu?
ja natrepal Djokovica:)

RG mi vyšlo na 1 tak uvidime.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohl by vyjít Štěpec. Inspiračka filmem Wimbledon. Caro hlídaná otcem. Hlavní hrdina sice byl v top10, ale devítka a třináctka není zas tak od sebe. A na konec i ty děti bude Caro mít.
Reagovat
Cico93
čo sa s vami deje do pekla tu:(
Reagovat
smazaný uživatel
Sakrys chalpe, nemuzes odhalovat takovy zasadni veci;)))
Ja chtel na Stepce dat par minci, ted po tomhle postu pujde kurz silene dolu;) a ja budu muset jit do papiru;)
Reagovat
Roger_Federer
Ten Brit (Peter Colt)..postava v tom filmu byl az nejak kolem 100 vky, startoval tam dokonce na divokou kartu..:)
Reagovat
Roger_Federer
Samozdrejme pokud si nemyslel ze byl kdysi v 10tce...to uz si nepamatuju..z toho filmu, pekna romantarna.
Reagovat
smazaný uživatel
treba se do toho nejak primicha Vesely
Reagovat
smazaný uživatel
Vesely + Giorgi. Tu taky hlida otec.
Reagovat
VlS
To ne, Radek a Caro bude víc cool. A pak skáknou na golf a Radek to natře Rorymu. Sakra, zas je ta flaška prázdná......
Reagovat
Cico93
noo diky za názory ste teda poriadne odbočili.
Reagovat
smazaný uživatel
Líbí se mi 25 na Anču, ale tam dám spíš tak čtvrtfinále/semifinále, jinak 10 na Halep, má takovou fazónu, že bych se nedivil..
Reagovat
Cico93
pri priaznivom lose by sa mohol chytiť, tak snáď sa ukaže už konečne.
Reagovat
Davor1
Asi ťažko, ten je už asi definitívne mimo, keď som videl, ako ho zničil v Queens Matoševič...
Reagovat
Cico93
uvidime koho bude mať v pavuku!
Reagovat
Davor1
on je už schopný prehrať s hocikým...ale prajem mu, mám ho veľmi rád a nepáči sa mi ten jeho zošup...
Reagovat
Cico93
aj ja ho mám rad teraz prakticky nič neobhajuje keďže sa min. rok na Wimblu zranil.
Takže snaď ho ešte v top 10 uvidime, aj keď už neni najmladši:(((
Reagovat
Davor1
je rovnako starý ako Berdych a Wawrinka a o 3-4 roky mladší ako Fedex s Ferrerom, takže vekom to asi nebude :/
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěl bych se zeptat na Berdycha ve Wimbledonu, hlavně teda jeho žebříčkový umístění a šance. Tím, že jste mi tu ukázali stránku live-tennis.eu, jste me donutili tu stránku kontrolovat skoro každej den a vyrašil u mě tenisovej žebříčkovej fetiš. Vím, že Monty nebo někdo vždycky psal nádherný žebříčkový shrnutí, kde bylo jasně vidět kolik kdo před jakým trunajem obhajuje bodů, jaké má šance atd.

Berdych před Wimbledonem nehraál na trávě nic moc, ale z hlediska žebříčku by mu mohla pomoct situace kolem něj. Opravte mě, jestli se mýlím, ale Del-Potro Wimbledon ještě nestíhá, a teď to vypadá že start Ferrera a Stana W je na 50 procent. Co by pro něj znamenalo, kdyby výše zmínění nestartovali? Kolik obhajují bodů? Je pak reálný žebříčkový posun, i kdyby vypadl už třeba v osmifinále? I kdyby vylétl nahoru někdo za top 8, tak je tam ten bodový odstup za Del-Potrem tak velký, že by Tomáše neměl ohrozit, že? Když tak koukám na ten žebříček, tak Tomáš má na 9-12. místo takový náskok, že ať se stane fakticky cokoliv, tak na konci roku skončí mezi osmičkou a vysněný turnaj si zase zahraje. A co na to Jan Tleskač?

Případně díky za váš čas a hezký zbytek dne :)
Reagovat
PetaM
Tomáš má šanci na 5. místo.

Roger si určitě nahraje více bodů, než minulý rok.
Andy obhajuje titul a není pravděpodobné, že by si ho obhájil, takže by před něj mohl jít Tomáš, který obhajuje ČF.

Ale nějaký výraznější posun bych asi nečekal. Max. 5. místo :)
Reagovat
sosna
Stan loni ve Wimbledonu vypadl v první rundě, takže neodepisuje nic. Ferrer obhajuje ČF. U Tomáše hodně záleží na losu, ale na nějakej postup by musel něco slušnýho uhrát:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc za reakce. Kdybych tu otázku rozšířil do zbytku sezóny, tak na postup do top 8 si imho dělá největší ambice trojice Raonic, Gulbis, Nishikori. Isner a Gasquet na to podle mě nemají.

Udrží se Del-Potro v top 8? Stihne aspoň US Open? A jak na tom bude bodově po Wimbledonu? O Murraym žádná, ten titul na 90 procent neobhájí. Roger určitě udělá hodně bodů a Tomášovi uteče, ale co Stan? Myslíte, že nakonec bude hrát? Kdyby nehrál, tak Tomáš stáhne náskok až postupem mezi 4? (což s jeho formou asi není moc reálné). Myslíte si, že po Wimbledonu bude mít top 8 nového zástupce? A co by případně pro Berdycha znamenalo vypadnutí ve druhém nebo třetím kole (také podle mne docela velká pravděpodobnost). Znovu díky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou tady jiní experti na Johna. Ale zdá se mi, že před americkými betony má výbornou výchozí pozici.
Reagovat
smazaný uživatel
my se radeji na zebrik ani nedivame;)
Ale jinak john ma spis pred travou dobrou pozici, to 2.kolo ve Wimbly snad obhaji;)
Reagovat
PetaM
Del Potro ukončil tuto sezónu :) Letos se určitě nevrátí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Delpo už byl trénovat, ale levou ruku má pořád zafáčovanou. Letos už si asi fakt nezahraje.. :( Chybí mi..

https://m.facebook.com/photo.php?fbid=680387702014724&id=245291448857687&set=pcb.680393862014108&source=49&refid=17
Reagovat
gigin
Tvl, sosna, smrk, Borowitz.. jednou z toho TP zjankovatím...
Reagovat
smazaný uživatel
zaměř se na sloupec "3 weeks"
http://live-tennis.eu/forecast_atp_ranking
Reagovat
sosna
Andy není v top formě, ale to čekají, že neuhraje vůbec nic?
Reagovat
smazaný uživatel
To neni předpověď. To je žebříček očištěný od turnajů v tomto týdnu a týdnu během Wimbledonu.
Reagovat
sosna
už jsem pochopila, zmáto mě to slovo forecast:-)
Reagovat
VlS
Dej si na tý strance záložku 5W a ukáže se ti odpis v následujících 5 týdnech. Pak se můžeš podívat na stránky ATP, záložka ranking a odkaz na single. Tam se ti ukáže žebřík s body. Když v seznamu klikneš na číslo s počtem bodů, otevře se ti tabulka, kde máš nerespirovaný turnaje s body rozdělený na započtený a nezapočtený. Na stejný stránce dole si najdi odkaz na pravidla (rules) a tam najdeš, jak to celý funguje. Je to docela kláda, pokud se tím nechceš zabývat x večerů, tak se spokoj s live tennis EU včetně 5w forecastu a race rankingu.
Reagovat
Bolomsson
Chci se zeptat znalých, to tak je odjakživa, že je jako jednička nasazený hráč s lepšími výsledky na daném turnaji či povrchu? Já myslel, že je to vždy podle aktuálního postavení v žebříčku, ale koukám, že né. Předem díky za vysvětlení.
Reagovat
Cico93
Wimbledon to ma tak!!! len a len svätý Wimbledon.
Reagovat
Bolomsson
Díky za vysvětlení.
Reagovat
smazaný uživatel
Nestačilo by číst článek?
Reagovat
Bolomsson
Do jisté míry stačilo :-), ale já se hlavně ptal, zda je to u Wimbledonu odjakživa, či je to nějaká novinka. Každopádně díky za info.
Reagovat
PetaM
Vždycky si to Wimbledon dělal dle sebe. Myslím, že každý GS na to má právo, jen Wimbledon to využívá :)
Reagovat
r.Fever
Kedysi sa to robievalo tak, že organizátori Wimbledonu si nasadenie pre turnaj urobili svojvoľne podľa seba.

Momentálny systém je však spravodlivý, k normálnym bodom sa prirátajú tie z trávy ešte raz.
Reagovat
smazaný uživatel
Tento GS ve II. lize se bude hrat bez Top 9 !!!
Pravidlo je jednoduche. Sestavuje se tym bez zakazanych hracu.

ATP: 1.Djokovic, 2.Nadal, 3. Murray, 4.Federer, 5. Wawrinka, 6. Berdych, 7.Ferrer, 8.Raonic, 9. Isner

WTA: 1.Williams S., 2. Li, 3. Halep, 4. Radwanska, 5. Sarapova, 6. Kvitova, 7.Jankovic, 8. Azarenka, 9.Kerber

Po prvnim dnu probiha kontrola tymu, kdo nesplnuje podminky je disk. a admin ho vyrazuje z ligy.

Status Ligy je uzavren na Private.
Kdo by se chtel pridat a hrat tuto verzi, ma moznost se pridat do 21 cervna rano 10:00.
Pro nerozhodne... 22 cervna 10:00 mohu jeste neco rychle odkliknout;)

Format hry jedeme na strance > http://www.grandslamfantasytennis.com
Jiny format ani nejde moc vyuzit...
nebot, v teto verzi je tipovacka, ktera zarucuje zajimavost hry az do sameho finise...

Vyber tymu bude mozny behem vikendu, tedy 21-22 cervna!

Pro ty, kteri by si chteli zkusit Fantasy II.Ligu...
webovky kde najdete vsechny informace
http://www.grandslamfantasytennis.com

nazev nasi ligy, (menu > leagues; podmenu > Browse Leauges...
tam potom vlozite nazev ligy...

II. League of TenisPortal.cz
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne aby se do te doby uzdravil Dog a Stan a aby Wimblas stihly Karlicka a Petra Martic. Nic vice pred Wimblem nechci... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist