Wimbledon hlásí vyšší zisky, vydělal přes miliardu

14. 12. 2012, 01:27
Aktuality 1
V letošním roce vypláceli rekordní odměny, to ale nic nezměnilo na tom, že se pořadatelům Wimbledonu poslední ročník slavného turnaje vyplatil. Jak dnes uvedla britská tenisová asociace LTA, zisky z Wimbledonu stouply meziročně na 37,8 milionu liber (zhruba 1,2 miliardy korun).
Wimbledon

LTA, která travnatý grandslamový podnik v Londýně pořádá, zveřejnila ekonomické výsledky Wimbledonu ve své výroční zprávě. Zatímco loňský ročník turnaje v SW19 přinesl do pokladny asociace 35,2 milionu liber, letos to bylo o sedm procent více, přestože organizátoři zvedli prémie na rekordních 16 milionů.

Jak LTA uvedla, peníze bude investovat zpátky do tenisu ve Velké Británii, kterou letos potěšilo nejprve wimbledonské finále Andyho Murrayho, o měsíc později jeho zlatá olympijská medaile a za další měsíc triumf na US Open.

Téměř polovinu částky vynaloží asociace na to, aby k bílému sportu přilákala co nejvíce lidí, 12,3 milionu liber pak dá na rozvoj hráčů.

Komentáře

1
Přidat komentář
freeteepek
Petra Kvitová byla dnes hostem na Radiožurnálu
Záznam rozhovoru si můžete poslechnout zde: http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2788679
Ptal se Pokorný, takže jsme se opět nedozvěděli, co by nás nejvíc zajímalo. Např. téma nového kondičního trenéra vůbec nepadlo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist