Wimbledon: Kvitová zahájí proti Glatchové, Plíšková vyzve Bartoliovou

19. 6. 2011, 14:51
Aktuality 27
Wimbledon již zná svůj kompletní los. Do pavouků dvouher byla zakomponována také jména úspěšných kvalifikantek a jediná Češka Kristýna Plíšková na úvod vyfasovala bývalou finalistku Marion Bartoliovou. Loňská semifinalistka Petra Kvitová se utká s Američankou Glatchovou.

Petra Kvitová se v prvním kole Wimbledonu utká s Američankou Alexou Glatchovou, která předloni ve Fed Cupu i právě díky hladké výhře nad Kvitovou režírovala postup Američanek do finále přes český výběr.

Kristýnu Plíškovou, která poprvé v kariéře postoupila z kvalifikace do hlavní grandslamové soutěže, čeká přemožitelka Kvitové ze sobotního finále turnaje v Eastbourne a devátá hráčka světa Marion Bartoliová z Francie.

Devatenáctiletá Plíšková, jež loni ve Wimbledonu získala titul ve dvouhře juniorek, je třetí českou soupeřkou Bartoliové během krátké doby. Francouzská tenistka v prvním kole v Eastbourne vyřadila Lucii Šafářovou a poté ve finále porazila Kvitovou. Obě tenistky se už v minulosti utkaly, v roce 2007 na antuce v Praze vyhrála Bartoliová 6-1 6-2.

Jméno soupeřky pro první kolo třetího grandslamu sezony se po dokončení kvalifikace dozvěděla také Barbora Záhlavová-Strýcová. Na trávě v All England Clubu narazí na Kanaďanku Aleksandru Wozniakovou, které ve dvou dosavadních vzájemných zápasech nedovolila uhrát ani set. Podobně je na tom i Kvitová. Světová osmička s Glatchovou hrála zatím jednou a předloni ve Fed Cupu jí povolila získat jen tři gamy.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Andrejka Petkovičů má opět nehorázný štěstí na los. V 1. kole lůzr, pak v 2. kole proti vítězce utkání mezi kvalifikantkou a dalším lůzrem. Ve 3. kole možná letos úplně marná Pérová a ve 4. kole asi Makarova nebo Schiavone (pokud tam vůbec proleze). Losování na grandslamech bez odstupňování kvality hráčů pomocí košů je skutečně úžasná věc!
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, Andrea má nehorázné štěstí. Vždyť si vezměte:

US Open 2010

Těsné vítězství nad Petrovovou (č. ) a Mattek-Sands, potom jí odstoupila Shuai Peng, která měla výtečnou formu (w.o.). Ve 4. kole dostala brutus klepec od Zvonarevy (1:6, 2:6).

AO 2011

Ve 3. kole jí pro zranění musela již po prvním gamu vzdát Venus Williams a ve 4. kole měla zrovna to štěstí, že Šarapovová hrála jeden z nejhorších zápasů (ne-li vůbec nejhorší) na grandslamovém turnaji, který pamatuji. Ve čtvrtfinále dostala brutus klepec od Na Li (2:6, 4:6).

RG 2011

Ve své části pavouku má Kim Clijsters, která se vrací po vážném zranění kotníku a nemá formu. Postoupí -- po vydřených zápaech s Jovanovskou, Hradeckou, Gajdošovou a Kirilenko do ČF, kde opět dostane brutus klepec od Šarapovové (0:6, 3:6).

Wimbledon 2011
Viz Brož.
Reagovat
EllNino
Co znamená to TBA na kterym Petra hraje ??
Reagovat
gocii
to be announced, jako že se to teprve určí kde bude hrát
Reagovat
smazaný uživatel
Naše nejskvělejší televize pořád nemá Nova sport 2, takže příznivci tohoto úžasného kanálu budou mít příští dva týdny velmi omezené možnosti. K tomu si ještě několikrát za den vychutnají Sport expres - není nad sportovní novinky v době, kdy se tenis stále hraje. V pauzách všem přijdou vhod novácké reklamy, v obchodech pak díky nim výhodně nakoupíte.

Doporučuju instalovat (nebo aspoň dočasně přetočit) parabolu na příjem satelitní pozice 28 stupňů východně. Na BBC jsou přenosy z Wimbledonu s možností vlastní volby až z 5-6 kurtů, druhý týden včetně deblů a juniorů. Celý den bez jediného reklamního přerušení, večer na závěr jde vyhodnocení dne s bývalými tenisty.
Frekvence 12440 MHz, symbolrate 27500, polarizace V, parabola už od 60 cm.
Reagovat
smazaný uživatel
můžete mi vysvětlit proč hraje kvitová už v pondělí a ne až v úterý? Copak je tohle normalní? Kde je úcta? Kvitová hrála v sobotu 2 zápasy v jeden den!
Reagovat
smazaný uživatel
Je tomu tak proto, že mezi ženami ta polovina pavouku, v níž se nachází obhájkyně titulu, začíná hrát vždy až v úterý (na rozdíl od mužů, kde je tomu opačně). A Serena je v opačné půlce pavouku než Petra. Ale zápas Petry se má hrát "nejdříve až od 17:00" a vzhledem k tomu, že zítra má panovat počasí pod psa, je dost pravděpodobné, že se nakonec přesune až na úterý.
Reagovat
smazaný uživatel
"Copak je tohle normalní?"
Kvalitní příspěvek od největšího znalce tenisu na tomto webu :-))
Reagovat
Jiri
Nevim zda se jedna o jakousi neplacenou reklamu:D v tomto pripade, to at rozhodnou admini (pochybuju), kazdopadne je blog po informacni strance zajimavy, tak nechapu, jakemu "fanouskovi tenisu" to muze vadit (?)
Reagovat
Mistr
pozor, jenže ono to může dopadnout tak, že když to tu dává Matej, tak si sem za chvíli může začít dávat odkaz na svůj blog každý druhý.
Reagovat
smazaný uživatel
Už přede mnou sem občas házeli odkazy na svůj blog i jiní ... většinou s tím psaním dlouho nevydrželi. A každopádně to nikdy nebylo ani promile všech zdejších příspěvků.

Pozn: admin nechává zdejší diskusi evidentně volný průběh, občas maže akorát vyloženě vulgární či rasistické příspěvky.
Reagovat
smazaný uživatel
Mistře, čeho ty seš vlastně mistr? Představ se nám. Co je to za prosťáčky, kteří dokážou vyrobit podobný nick?
Reagovat
smazaný uživatel
http://matej-tenis.blogspot.com/2011/06/wimbledon-v-pavouku-doplnena-jmena.html

Seznam všech dvojic, kde figurují Q či LL, podrobnější představení Aley Glatch + tipy, které kvalifikantky mají největší šanci na postup do 2. kola.
Reagovat
Mistr
už seš s tim propagováním trapnej. Kde je admin, aby ti za to dal ban?
Reagovat
smazaný uživatel
Co je na tom trapného, házet sem odkazy na vlastní NEKOMERČNÍ blog, který má obsahovou souvislost s článkem nad komentáři?

Je přece normální, že když už strávíš tím, že napíšeš příspěvek, který považuješ za zajímavý, usiluješ o to, aby se aspoň někdo dozvěděl o tom, že takový příspěvek vůbec existuje. :-)

Pokud se ti to nelíbí, můžeš přece v pohodě tyto odkazy ignorovat.
Reagovat
Mistr
No rád bych je ignoroval, ale bohužel mi tady překáží.
Reagovat
smazaný uživatel
Haha, "bohužel mi tady překáží". :-) Myslíš třeba v porovnání s četnými Lopatovými a jinými podobně kvalitními příspěvky: ;)

Mimochodem, kdybys na tento příspěvek nereagoval, "překážel" by ti rozhodně méně, než když se to tady rozleze do nějaké větší diskuse. :)
Reagovat
Mistr
Tím, že jsem reagoval očekávám, že také zareaguje admin, protože tohle je neplacená reklama.
Pokud tu reklamu díky mé reakci nenajdu každý druhý den pod nějakým článkem, tak této reakce nelituji.
Reagovat
smazaný uživatel
Že někoho vůbec může podráždit prostý odkaz na blogový příspěvek v diskusi pod článkem, to by byla další výtečná kapitola do studie "nahlédnutí do duše a způsobu uvažování 'prostého člověka z ulice'". :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Matej, kľudne v tom pokračuj, je to zaujímavé "počteníčko", rovnako ako ty, aj ja uvažujem o blogu, avšak mužskom. Pokiaľ má blog obsahovú hodnotu ešte vyššiu, ako článok pod ktorý je vložený, prečo nie ?

Videl som tu ešte jedného bloggera, a to bolo neskutočne obyčajné zosumarizovanie výsledkov ATP, a to je podľa mňa mínusom, toto je ok.
Reagovat
Mistr
ajaj, už to začíná. Budeš druhý, je jen otázkou času, než to nadchne další a další.
Reagovat
smazaný uživatel
Mistře, mně řekni, co je na tomto blogu komerčního? Vidíš tu nějaké bannery, či odkazy na jiné weby (u kterých by byly znatelné známky barterového obchodu, či jakékoliv kooperace)? Já teda ne!
Pochybuji, že by Matěj obchodně spolupracoval s WTA, na jejichž stránky v tomto blogu odkazuje.
Já osobně si jeho blog vždy moc rád přečtu, sám bych to lépe nenapsal.
Pravda, před pár dny mě překvapilo, že tu vkládal jiný diskutující link na svůj blog a admin to smazal..Přesto nechápu, jak vedle např. lopatových žvejků, ti to může jakkoliv překážet..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ještě jeden (dnes poslední) příspěvek (statistky ze zápasu s Hantuchovou a Bartoli v Eastbourne):
http://matej-tenis.blogspot.com/2011/06/eastbourne-kvitova-vs-hantuchova.html
Reagovat
smazaný uživatel
sakra Glatchová...to si pamatuju, jak ji Glatchová přejela ve Fed cupu...
Reagovat
smazaný uživatel
myslím si že srovnávat to je blbost. Je to už přeci dost dlouhá doba zpět, Petra byla ještě hodně mladá a Glatchová tam zahrála za celý víkend životní tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to tenkrát bohužel neviděl, byl jsem tuším na nějakém vandru / čundru. Opravdu ji Alexa přejela, nebo se Petra vyházela? :-)
Reagovat
Fandina
vždyť to bylo před dvěma lety a za jiné situace.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist