Wimbledon letos navštíví královna

17. 5. 2010, 19:49
Aktuality 3
Nečekanou atrakci bude mít letošní ročník Wimbledonu. Pozdravit Andyho Murrayho přijde samotná britská královna, která do All England Clubu zavítá po více než 30 letech.
Profily hráčů
Královna Alžběta II.

Andy Murray už loni obdržel od královny dopis, ve kterém mu gratulovala k vítězství na turnaji v Queen's Clubu. Tam momentálně čtvrtý hráč světa triumfoval jako první Brit od roku 1938.

Murrayho, do kterého britští tenisoví fanoušci vkládají své grandslamové naděje, tentokrát Alžběta II. přijde povzbudit do areálu ve Wimbledonu osobně. Podle královského paláce se panovnice o tenis zajímá a do All England Clubu zavítá někdy v prvním týdnu nejslavnějšího turnaje světa.

Diváci ji v čestné lóži uvidí poprvé po více než 30 letech. Navštívit Wimbledon mohla už loni, kdy se čekalo, že bude přihlížet finále, pokud se do něj dostane Murray. Ten ale vypadl v semifinále s Andym Roddickem.

Naposledy se královna ukázala ve Wimbledonu v roce 1977, kdy si - shodou okolností u příležitosti 100. výročí grandslamového turnaje - došla pro titul v ženské dvouhře Virginia Wadeová. Od té doby žádný britský hráč ani hráčka v singlech neuspěli. Mezi muži je dokonce posledním britským vítězem Wimbledonu Fred Perry, která triumfoval naposledy v roce 1936.

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
kdo?
Reagovat
smazaný uživatel
Ten sa zrejme do Wimbledonu stihne dostat do formy a urcite bude patrit medzi naj favoritov a bude hnany divakmi. Napr. ako 4ci 3nasedny bude a v SF ak by dostal Nadala tak skor by som sa priklanal na jeho stranu ze postupi. Otazny bude Roddick v akej casti pavuka bude ako bude hrat ale uvod roku IW, Miami bol velmi dobry a na Wimbledone by tiez mohol hrat finale ak nebude mat Rogera vo svojej polovici. Ak dakto da Nadala vo Wimbledone tak Roger, Roddick ci Murray inac neviem kto.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist