Wimbledon nečekal na další překvapení dlouho. Gauffová nezvládla osmifinále s Navarrovou

7. 7., 22:38
Aktuality 37
WIMBLEDON - Coco Gauffová (20) nenaplnila roli největší favoritky dolní poloviny pavouka letošního ročníku Wimbledonu. Světová dvojka prohrála i své třetí osmifinále na nejslavnějším turnaji, tentokrát v něm nestačila jasně 4:6, 3:6 na krajanku Emmu Navarrovou (23). Starší z Američanek si zahraje své první grandslamové čtvrtfinále a vyzve v něm finalistku nedávného French Open Jasmine Paoliniovou (28). O několik desítek minut dříve Lulu Sunová zaskočila na stejném kurtu Emmu Raducanuovou.
Coco Gauffová prohrála i své třetí osmifinále ve Wimbledonu (© Profimedia)

Navarrová – Gauffová 6:4, 6:3

Coco Gauffová se stala po odstoupení Aryny Sabalenkové největší favoritkou na postup do finále z dolní poloviny pavouka. Této role se v úvodních kolech zhostila suverénně a po cestě do druhého týdne ztratila ve třech zápasech dohromady pouhých 10 gamů. První ostřejší výzvu však nezvládla a nevyužije vypadnutí světové jedničky Igy Šwiatekové.

Proti krajance Emmě Navarrové příliš chybovala, nedostávala se k vítězným úderům a utkání zakončila s vysoce negativním poměrem 12 winnerů a 25 nevynucených chyb. Navíc dokázala soupeřce pouze jednou prolomit servis. Kontrolu nad zápasem ztratila uprostřed první sady, když nepotvrdila brejk a nevyužila dva brejkboly na další vedení.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Gauffová loni ztroskotala ve Wimbledonu hned v prvním kole, ovšem poté se odrazila k životnímu období a poprvé triumfovala na pětistovkách, tisícovkách a také grandslamech. Na obou předchozích letošních majorech došla do semifinále.

Úřadující šampionka US Open nezískala set ani ve svém třetím wimbledonském osmifinále, v roce 2019 coby kvalifikantka prohrála se Simonou Halepovou a v ročníku 2021 s Angelique Kerberovou.

Navarrová teprve loni v květnu debutovala v TOP 100 žebříčku a nyní je v elitní dvacítce. Nejlepší období své kariéry potvrzuje také na grandslamech, na Australian Open si poprvé zahrála třetí kolo, na French Open premiérově došla do osmifinále a ve Wimbledonu maximum opět vylepšila.

Po svém třetím kariérním skalpu TOP 10 zaútočí na další. Ve svém prvním grandslamovém čtvrtfinále vyzve světovou sedmičku Jasmine Paoliniovou. S Italkou, jež v posledních 12 měsících rovněž prožívá životní období, vyhrála všechny tři předchozí souboje.

Paoliniová, která neměla před dvěma týdny na kontě ani jednu výhru v hlavních soutěžích na nejvyšší tour na trávě a nikdy předtím nepřešla první kolo Wimbledonu, prohrávala v rozhodující sadě v osmifinále s Madison Keysovou už 2:5 o dva brejky. Američanka si však zranila levé stehno, o vedení přišla a kvůli velmi omezenému pohybu za stavu 3:6, 7:6, 5:5 ze svého pohledu vzdala.


Výsledky dvouhry žen ve Wimbledonu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

37
Přidat komentář
paddy
Chris Evert o Navarro
"She's a human backboard." smile
viděli to všichni

Gauff by včera zoufalá a hledala pomoc v hráčském boxu smile
to není rys šampionů

"I think we had a game plan going in [but] I felt that it wasn't working," Gauff said after. "Today was one of those rare moments where I felt I didn't have solutions. I think today mentally there was a lot going on. I felt like I wanted more direction from the box."

"I've seen and played so many Slams where anybody can win. The seed is just a number," said Gauff after her fourth-round exit.
smile

a prý že myšlenkami je už na OH, zejména ohledně deblu
- je jasné v singlu medaili nevyhraje a v deblu se přifaří na Pegulu smile
Reagovat
horska.kraslice
Teď se omlouvám, že nebudu reagovat úplně na tento zápas, ale jen chci říci, že nejvíc pokynů z boxu si žádá Haddad Maia, ta je v (exaltované) komunikaci s boxem téměř po každé výměně. Proto se na její zápasy nedívám ráda.
Reagovat
alcaraz.dva
Coco vyhorela. Volani smerem k tymu "reknete aspon neco"-neskryvane zoufalstvi.. spousta chyb, strach nenaplnit ocekavani v teto casti pavouka... Na druhe strane stala "cold girl" -ocenili komentatori
Reagovat
TSP
Navaro je hráčka budoucnosti. Hraje tenis hlavou, psychicky nekolabuje a má relativně konstantní výkonnost (nad obvyklé poměry ženského tenisu) a vydrží-li jí zdraví bude jednou minimálně v první pětce.
Reagovat
dadaft
Musím říct, že na mě taky udělala dojem -- hrála opravdu dobře, Coco sice chybovala a umí hrát i líp, ale i tak hra Navarro byla lepší.
A řekl bych, že právě ona by měla být z té nečekané spodní čtyřky ve finále ....... ale tady už nastupují takové tlaky, že těžko říct, kdo z nich se tam dostane.
Reagovat
Liverpool22
Z dolní části je nejlepší trávařka Vekič a finále bych jí přál nejvíc. Jenže jak píšeš v této fázi už rozhodují "psycho tlaky", "broučci v hlavě"....a Vekič je zatím známá jako labilka, nyní má velkou šanci dokázat, že ve 28letech konečně mentálně dospěla. Bude zajímavé sledovat, která z těch 4 urve finále......
Reagovat
Vlk-v-trave
Navarro vypadá šikovně, dokonce jsem si na tebe vzpomněl jak jsem jí viděl, žeby se ti mohla zamlouvat...na hardu to bude asi pecka...

...ale za mně spíš ta Sun, aspoň mám takový pocit, že jsme na trávě, a v tomhle není snadné nějakou tu holčinu na okruhu najít:) a tady jsme museli hrábnou hluboko do rezerv mimo top100...:)

Zajímavé bude jak si sní ta Vekič poradí... jednoduché to mít rozhodně nebude...
Reagovat
dadaft
Lulu Sun (boží jméno) taky dobrá, možná má šance, vypadá, že ten level hry je schopná udržovat bez propadů,,,,,,,,,,,,,, kdežto Navarro hrála místy až virtuózně, působilo to na mě, že až nad hranicí schopností.... a to se může zhroutit jedna dvě.
Ale snadno se můžu plést, po pravdě ani jednu pořádně herně neznám, budoucnost ukáže ,,,,,,,,,,,,, pokud by Navarro dokázala hrát jak hrála dlouhodobě, byl by to dobré pro ženský tenis
Reagovat
horska.kraslice
Každopádně obě dvě (Navarro i Sun) jsou už určitě osvěžením letošního ženského WB .
Reagovat
makro99
Aspoň dílčí satisfakce pro Katku :/ Emmu Navarro na trávě porazila, letos i loni.. a ta nešťastná Putintseva aspoň nevypadla v dalším kole, ale vyprovodila i Igu...:/ sem na ní zvědavej s Ostapenko...
Reagovat
farr
To bude jinej fičáák. Rychlovka, ať na tu nebo onu stranu, čistě si hodit mincí 50/50 záleží jak se Ostapenko vyspí.
Reagovat
makro99
no jo, obě sou na vlně; a každá ta vlna má úplně jinou amplitudu... ale kam se to překlopí...?
Reagovat
GaelM
Rybka je postupem času jasná favoritka. Jestli ji někdo dokáže vyřadit, tak už nic není nemožné. Když mohla vyhrát Markéta, tak může i kterákoliv z těch, co tam letos ještě zbyly...

Jsem zvědav jak zareaguje Bára Krejčíková, protože velký úspěch je na dosah ruky. Ale čeká ji asi druhá nejsilnější soupeřka, co tam po Rybce ještě zůstává. Bude potřebovat top výkon.
Reagovat
Sinuhet1
Collins je opravdu silna
Reagovat
Sinuhet1
Bara to bude mit tezky i kdyby vyhrala, to spodni polovina pavouka mi prijde o dost slabsi
Reagovat
hanz
Ta byla slabá už po odhlášení Azíka, Sabýska i Alexandrojc... proto bych napařoval takový pokuty, když už budou nalosovaný v pavouku, že by začaly hrát i zafáčovaný, pak se divák dočká jedný silný a druhý slabý poloviny...
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
Coze?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile a peníze z pokut rozdělit potřebným ve 3.-5.stovce
Reagovat
GaelM
Ale hratelná, jak poodhalila BHM Tráva je její dlouhodobě nejslabší povrch, nikdy tam nic moc neuhrála. Bude to o Báře, jak dokáže zahrát. Herní top má imho výše než Collins, akorát se kolem něj poslední dobou moc nepohybovala, zatímco Collins ano.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, s Hadí Májou si nepěkně pohrálo počasí
Reagovat
paddy
Já stále trvám na tom, že titul vyhraje Emma smile

A svůj názor (stejně jako Bruno) neodvolám, i kdyby mě TP inkvizitoři chtěli upálit smile smile

===
Koncem května 1592 byl Bruno zatčen a v dalším roce vydán do říma, kde s Brunem začal soudní proces. Brunovo jméno přivádělo papeže Klimenta VI. k zuřivosti. Arcikacíř Bruno byl v žaláři a po šest roků proti němu ti nejvzdělanější sbírali důkazy, aby s ním zavedli soudní proces. Důkazy připravoval jeden z nejschopnějších protireformátorů Roberto Bellarmino. Ten Brunovi předložil 8 bodů "hříchů", které Bruno jeden po druhém vyvracel. Nakonec s ním přestali polemizovat a dne 4. 2. 1599 mu oznámili, že je kacíř. "Odvolej", řekli naposled, ale Bruno jim odpověděl, že nemá co odvolávat.
Reagovat
paddy
Pozn: na motivy jedna, dvě, Honza jde... a nasazených v ženském pavouku

Jedna, dvě, nasazená jde smile
nebudou mít titul smile
Emma se raduje smile
čeká na ni titul smile

smile smile smile

Gejzír
v něm já a spol...

smile smile smile
smile smile smile
https://www.youtube.com/watch?v=NAu-WwP02bg&t=120s

smile smile smile
Reagovat
paddy
Oslavy jsou v plném proudu smile smile smile
Vyřazení světové dvojky ve Wimbledonu je doslova SKANDÁL!!! smile

https://www.youtube.com/watch?v=UA3DKodhWXE&t=74s
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Odvolej!
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
Reagovat
australan.tenis
Jsem rád, že Lil girl from the Hood prohrála.

Do zbytku turnaje fandím Rybakina.
Reagovat
Liverpool22
Mám to stejně. Rybakina je nyní největší favoritka
Reagovat
australan.tenis
Reagovat
paddy
Na 99% nevyhraje smile
Reagovat
lars
To asi ne.
Tobe nejde dobre pocitani %
paddy napsal 06.07.2024:
Emma má titul z půlky v kapse

Kontext byl o Emme Raducanu
Reagovat
farr
Pokud jen trochu existuje spravedlnost, tak snad v suchým triku talíř pro Rybakinu. Škoda, že Bára není v směšně obsazený dolní polovině pavouka. Tam by to finále s Rybou bylo o trochu víc reálnější. Každopádně uvidí se až dneska, jak na tom opravdu ve skutečnosti je. Danielka je kvalitní lakmusový papírek.
Reagovat
paddy
lidi je Wimbledon, takže až půjdete ven, tak si nezapomeňte opět po roce vzít tu mikinu se zkříženými (wimbledonskými) raketami smile smile

ať žije Wimbledon!!! smile smile smile
https://www.youtube.com/watch?v=guXC8_E5H2c&t=163s
Reagovat
Liverpool22
Po vypadnutí Coco v pavouku už zůstávají pouze 3 GS vítězky - Rybka, Penko a Bára. Bohužel se mezi sebou "vymlátí" a do finále půjde jen jedna. Před pár dny jsem tady spíš ze srandy psal, že bych si přál semifinále: Vekič + Navarro a Bára + Rybka. No a v dolní části už je to celkem reálné.
Reagovat
Dobry-den
Po klidné antuce, kde si Iga zjednala pořádek, je to zas úplně na náhodu.

Zítra vyletí i Rybka, přece nám hráčka top 5 nebude strašit ve čtvrtfinále.
Reagovat
australan.tenis
To jenom ukazuje, jak slabší hračkou je oproti Henin např....

Henin by ji zničila i na antuce.
Reagovat
paddy
je to tam smile

smile smile smile
smile smile smile
smile smile smile
Reagovat
paddy
No.2 seed stunned | Emma Navarro vs Coco Gauff | Highlights | Wimbledon 2024
smile
https://www.youtube.com/watch?v=FJFoTpwVhos
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist