Wimbledon se bude hrát od roku 2015 o týden později

19. 7. 2012, 17:43
Aktuality 13
Wimbledon se bude hrát od roku 2015 o týden později. Organizátoři se rozhodli posunout termín slavného grandslamového turnaje, aby prodloužili sezonu na trávě.

Wimbledon nyní začíná jen dva týdny po Roland Garros, antukovém grandslamu v Paříži. Po změně budou mít tenisté více času na zotavení i přechod na jiný povrch. "Prospěje celému našemu sportu, když budou mezi French Open a Wimbledonem tři týdny," uvedli zástupci All England Clubu v oficiálním prohlášení. 

Předseda slavného londýnského tenisového klubu Philip Brook zjišťoval názor na plánovanou změnu mezi tenisovou veřejností a setkal se s velkou podporou. "Hlavně si myslíme, že většina tenistů přivítá delší sezonu na trávě a více času stráveného na tomto měkkém povrchu," uvedl.

V roce 2015 se Wimbledon uskuteční od 29. června do 12. července. Až za tři roky dojde k posunu mimo jiné kvůli tomu, aby se přizpůsobily ostatní turnaje. "Uvědomujeme si, že to bude mít důsledky pro celý tenisový kalendář. Všichni potřebujeme dost času, abychom všechno správně naplánovali," vysvětlil Brook.

Během letošního Wimbledonu se řada tenistů vyjádřila ve prospěch delší pauzy mezi druhým a třetím grandslamem v sezoně. "Především špičkovým hráčům by to poskytlo více času zvyknout si na trávu. Je to přechod z toho nejpomalejšího povrchu na ten nejrychlejší, což potřebuje čas," řekl loňský wimbledonský šampion a tehdejší první hráč světového žebříčku Novak Djokovič. "Sezona na trávě byla vždycky příliš krátká," poznamenal wimbledonský vítěz z roku 2002 Australan Lleyton Hewitt.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
spaniel
Dobra zprava, jeste by mohli z Halle udelat 500vku.
Reagovat
tommr
ale zatím to je jen na papíře - kde se ty další turnaje na trávě vezmou? Vždyt na trávě se kromě Anglie už skoro nikde nehraje ...
Reagovat
smazaný uživatel
Na trávě se moc nehraje, protože jaksi není kdy. Obecně si myslím, že travní sezona by měla být výrazně delší, prostě proto, že tráva je nejtradičnější tenisový povrch. Naproti tomu turnajů na "hard" kurtech by klidně mohlo být méně.
Reagovat
Heather_Fedex
stary dobry casy, kdy se hralo VSUDE misto betonu na trave...
(kolik by za techto podminek mela petra kvitova gs titulu ;) )
Reagovat
tommr
ty děláš jako kdyby Petra na trávě jenom vyhrávala. Vždyt na ní získala jen jeden titul a letos toho na ní moc nepředvedla ... :)
Reagovat
Bob
ty mě bavíš :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale stejně si myslím, že i tak bude mezera mezi RG a W příliš krátká. Btw. oproti letošku bude Wimbledon 2015 posunut jen o 4 dny..
Reagovat
dadaft
taky jsem pro.
bude zajímavé, jak na to bude reagovat americká túra. druhý týden ve Wimbledonu bude totiž kolidovat s turnajem ve Stanfordu. a to je docela prestižní turnaj WTA kategorie Premier.
Reagovat
smazaný uživatel
Stanford byl přesunut jenom letos kvůli OH. Jinak se hraje většinou okolo 26. července.:)
Jinak jsem za ten týden taky rád, alespoň něco.....
Reagovat
smazaný uživatel
Amíci mají těch turnajů tolik, že by jeden klidně mohli oželet.. :-)
Reagovat
dadaft
no jo no. to jsem zase napsal blbost. ))
Reagovat
tommr
tak třeba Newport, což je jeden z mála turnajů na trávě mimo Anglii, by se moh hrát už v týdnu před Wimbledonem ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale když se to vezme u velkých turnajů, mají v březnu pouze IW a Miami, pak se šňůra přesune na dlouho do Evropy a vrátí se tam až na tu dobu před USO a pak se to zase přesouvá...
Já mám ty turnaje celkem rád a jako příprava před USO je to dobré.:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist