Wimbledonu bude znovu štědřejší, dotace letos vzroste na 25 milionů liber

29. 4. 2014, 19:18
Aktuality 3
Tenisté si na letošním Wimbledonu rozdělí opět vyšší odměny. Jak dnes oznámili pořadatelé, celková dotace třetího grandslamu sezony vzroste oproti loňsku o 10,8 procenta na 25 milionů liber. Prémie pro vítěze dvouhry stoupla na 1,76 milionu liber (58,7 milionu korun), což je o deset procent víc, než v minulé sezoně inkasovali Andy Murray a Marion Bartoliová.

Nejvyšší procentuální nárůst se ovšem týká všech hráčů, kteří nepřejdou přes třetí kolo. Jejich odměny letos v All England Clubu vzrostou průměrně o 12,5 procenta. Tenisté vyřazení v prvním kole si vydělají 27.000 liber (901.000 korun), o 14,9 procenta víc než vloni. Prémie pro turnaj ve čtyřhře stoupnou o 8,7 procenta, hráči v mixu získají o 6,1 procenta víc.

Wimbledon tak pokračuje spolu s ostatními grandslamovými turnaji v trendu každoročního zvyšování prize money. Po loňském rekordním nárůstu o 40 procent jsou letos pořadatelé skromnější, i tak ale londýnský grandslamový podnik zůstal nejštědřeji dotovaným turnajem "velké čtyřky".

Na Roland Garros se bude letos hrát o 25 milionů eur (687 milionů korun), US Open zvýšilo prémie na 34,3 milionu dolarů (680 milionů korun). Na Australian Open si tenisté v lednu rozdělili 31 milionů dolarů (615 milionů korun).

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
PetaM
Jako, taky bych si zašel zahrát ... Skoro za milión korun ... No neberte to :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
davajte eura i za prehrate 1 kolo a potom si niektorí chodia a to doslovne pre peniaze!
http://www.evysledky.com/zapas/hhpntr7C/#prehlad-zapasu
Reagovat
Fandina
Problém je v tom, že aby byl někdo v prvním kole, tak si to musí předtím zasloužit, uhrát, aby se do toho prvního kola dostal a ten žebříček je zase jen na rok, takže výsledky musí mít během roku. A pořád takhle dokola.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist