Wozniacká: Být ve finále je super, ale ještě jeden krok chybí

6. 9. 2014, 08:52
Rozhovory 20
Caroline Wozniacká si podruhé v kariéře zahraje ve finále grandslamového turnaje. Stejně jako v roce 2009 se do něj dostala na US Open, kde v semifinále vedla nad Shuai Peng 7-6 a 4-3, jenže v té chvíli Číňanka své první semifinále kvůli křečím a vážným problémům s dýcháním vzdala. Být ve finále je skvělý pocit, ale ještě jeden krok chybí, řekla před novináři bývalá světová jednička.
Profily hráčů
Caroline Wozniacká

Gratuluji vám k postupu do finále. Rozhodně jste ale nepostoupila tak, jak byste vy sama chtěla. Bylo dnes těžké sledovat, co se na kurtu dělo s vaší soupeřkou?
Ano, bylo to těžké. Nikdy není příjemné být u takové situace. Jako tenistka předvedla skvělý výkon, ale potom ji zradilo zdraví, které je ale mnohem důležitější než tenis. I po utkání jsem se pak ptala, jak je na tom, nebylo mi to jedno. Řekli mi, že už je na tom lépe. Doufám, že bude brzy v pořádku, budu jí držet palce. Já jsem ve finále, což je skvělý pocit. Je to už pět let, co jsem tu hrála grandslamové finále, takže jsem nadšená, že jsem tam znovu.

Viděla jste soupeřku v šatnách?
Ne, ještě jsem ji nepotkala.

Co s vámi udělala ošetřovací pauza soupeřky?
Snažila jsem se soustředit sama na sebe, což dělám v každém zápase. Pak jsem ale poznala, že se jí udělalo špatně, takže jsem se přesvědčovala, jestli je všechno v pořádku. Nechala se ošetřit a vrátila se zpátky, takže jsem si myslela, že už je jí lépe. Po chvíli ale zase zkolabovala. To už jsem si i já říkala, že to nevypadá moc dobře. Vím, že ve třinácti letech byla na operaci srdce, Caroline Wozniackátakže jsem se o ní celkem bála.

Ta pauza trvala něco okolo deseti minut - nechystala jste se to oznámit rozhodčí, nějak proti té délce protestovat?
Jak jsem už říkala, já jsem hlavně doufala v to, že bude v pořádku.

Co jste jí řekla, když jste šla za ní?
Snad jen to, ať si vezme led a chladí se. Pak jsem jí samozřejmě popřála, aby se brzy cítila dobře.

Jak jste cítila v průběhu zápasu vy?
Bylo opravdu velké teplo, což jsem taky cítila. Hrály jsme dost dlouhých výměn, zejména na konci úvodního setu jich bylo hodně, takže jsem taky cítila mírnou únavu. Cítila jsem, jak na mě paří slunce, ale byla jsem v pohodě. Na lavičce jsem se vždycky snažila co nejvíc vychladnout, takže jsem měla ručník s ledem a chladila jsem se.

V rozhovoru na kurtu jste zmínila, že jste poslední dny trávila v posteli, co se dělo?
Byla mi v posledních dnech pořád nějaká zima, takže jsem ležela. Teď se ale cítím mnohem lépe a zítra mám znovu den volna, takže věřím, že se na finále dobře připravím.

Cítíte se 100%?
Teď už ano.

Poslední dobou se v tenise množí věci jako odchody na toalety, či časté ošetřování. Souhlasíte s tím, nebo jste zastáncem toho, aby se některá pravidla změnila?
Věřím, že v lidech je to nejlepší. Věřím, že všechny tyhle věci dělají jen v tom případě, kdy to opravdu potřebují. Nemyslím si, že by se měla měnit pravidla.

Ve finále vás čeká světová jednička a domácí hvězda Serena Williamsová. Jak byste popsala tuhle příležitost a výzvu?
Víte, ona je samozřejmě skvělá hráčka, vyhrála už tolik grandslamů a dalších turnajů. Je to moje dobrá kamarádka, mám ji moc ráda. Na začátku turnaje jsme se o tom spolu bavily. Říkaly jsme, že jsme každá v jiné polovině, takže na sebe můžeme narazit až ve finále. (smích) Bude to rozhodně těžký zápas, protože ona když má formu, je hodně náročné s ní hrát. V posledních týdnech jsem s ní hrála dva zápasy, ale bohužel jsem oba prohrála ve třech setech. Bylo to blízko, ale o to víc doufám, že teď potřetí by se to mohlo podařit. Trojka je přeci kouzelná!

Co od toho zápasu očekáváte?
Bude to tvrdý oříšek. Jak už jsem říkala, před US Open jsem s ní dva zápasy hrála, ale prohrála jsem je. Teď to bude finále US Open, takže ta motivace vyhrát bude ještě větší. Těším se na to a věřím, že můžu vyhrát. Bude to určitě parádní zápasCaroline Wozniacká.

Není to těžké, hrát proti kamarádce?
Mám na tour poměrně dost kamarádek, ale na kurtu jste tohle stranou, protože vyhrát chceme vždycky obě.

Už jste zmínila, že jste tu hrála finále poprvé v roce 2009. V čem jste se za tu dobu změnila? Myslíte si, že tohle může bát onen krok zpět? Byla jste teď mimo Top 10, teď se tam zase vrátíte? Je to další velký zlom ve vaší kariéře?
Odehrála jsem za tu dobu hodně zápasů, takže mám mnohem víc zkušeností. Tehdy to bylo moje první grandslamové finále, takže jsem věděla, že to bude těžké. Teď věřím, že to bude lepší, že už vím, co mě čeká. Půjdu tam a budu se snažit hrát svůj nejlepší tenis, protože ve své podstatě nemám co ztratit.

Co by pro vás znamenalo být vítězkou US Open?
Znamenalo by to pro mě tolik! Grandslam je cílem každého tenisty, každý tam chce uspět, takže i já. Konečně pak by média přestala mluvit o mém velkém nedostatku, že jsem ještě nevyhrála grandslam. (smích)

Jak se cítíte v New Yorku? Někteří hráči to tu mají rádi, jiní to tu nemusí, jak jste na tom vy?
Já New Yorku miluju. Cítím tu vždy velkou podporu lidí, cítím lásku. Moc ráda se sem vracím a jsem šťastná, že budu hrát finále.

TenisPortal.cz, usopen.org

Komentáře

20
Přidat komentář
kada.tom
Bude to o Sereně, to je jasný. Pokud to Serena hodlá a bude hrát jako včera proti Makarovový, tak bude Caroline ráda za každý game, který uhraje. Serena je v New Yorku opět neskutečně silná a vypadá to, že si jde rázně za hattrickem. Pokud ale Serena nebude mít den, tak má Caroline určitě šanci.

Osobně titul přeju Sereně, chci aby vyhrála a měla letos alespoň jeden GS triumf, navíc ten hattrick. A taky by měla 18. GS titul, to by byla paráda! Pokud by ale měl vyhrát Caroline ... ona je jednou z tenistek, který ani nefandím, ale ni ji nezavrhuji. Takže její vítězství by mi nevadilo, nicméně před Serenou je veliká šance uspět a já doufám a věřím, že tou šancí nepohrdne.
Reagovat
Roger_Federer
Aj Rogi by mohl dat tu 18..co rikas, potlacime ho spolu?
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně si vážím toho, jak se včera zachovala k soupeřce. Taky z tohoto rozhovoru je poznat, že je Karolínka zlatá. :) Bylo vidět, že Peng na tom není dobře, ale osobně jsem z té pauzy neměl dobrý pocit (hlavně kvůli tomu skóre, které bylo 4:3 a 30-40 při podání Caro). Když se potom Peng vrátila na kurt a rozhodla se pokračovat, tak jsem nevěděl, jak na tom bude. Po pár momentech ale bylo jasné, že to opravdu nepůjde... Asi pro žádnou hráčku by taková pauza nebyla příjemná, ale Caro to vzala opravdu skvěle a měla hlavně starost o soupeřku. Jinak je pro mě úplně nová informace, že Peng v minulosti podstoupila operaci srdce. Chudák holka, už toho taky hodně zkusila. :(

K finále: Souhlasím se vším, co Caro řekla. Víc ještě napíšu zítra v preview... :)
Reagovat
blixa
Karolajn je zlatá ale mohla by trochu přibrat :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D se s těma comebackama roztrhl pytel, už i Capriati.
Reagovat
Michaelus
co? :D
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/603547-vrati-se-byvala-svetova-jednicka-capriatiova-touzi-hrat-pristi-rok-na-us-open.html#hp-artcl
Reagovat
Mayo
Jennifer moja obľúbená tenistka.
Reagovat
Michaelus
Serena je tu dominantní víc než kde jinde, o jejím vítězství více méně nemám pochyb...Caro ji nepřestřílí a Serenu v takové formě nejde porazit ničem jiným... věřil bych Vice v minulé formě, nebo Petře která by musela hrát o 200% lépe a všechno ji sedlo a ani to by nemuselo stačit... Serena se o ten grandslam popere, ukáže že je sv.1 právem, navíc je to u ní doma... Serena tam nechá všechno a ve finále předvede dominanci.
Reagovat
Roger_Federer
Kvitova na Us.open nikdy nepresla 4 kolo.Proti Serene vcera by bemela sanci ani kdyby ji polibil svaty otec.
Reagovat
slacker
A ty co polibil svaty otec dokazali co?
Reagovat
Michaelus
Myslel jsem hlavně stylem
Reagovat
smazaný uživatel
A kterého svatého otce myslíš ? :-) Od sv. Petra po současného Františka jich bylo 266 ;-)
Reagovat
VlS
Ty, co políbil svatej Petr bych asi nepočítal, jsou tak trochu v letech (2000+)
Reagovat
Roger_Federer
V podstate by nepomohlo ani vsech 266 svatych otcu..
Reagovat
PetaM
Možná by stačilo potkat Serenu letos ve Wimbledonu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Problém je v tom, že když to Sereně nejde, tak se k těm lepším hráčkám (Top 10) ani nedostane. To jsme ostatně letos mohli vidět jak ve Wimbledonu, tak na RG. Jsem stoprocentně přesvědčený o tom, že Masha by ji porazila na RG a Petra ve Wimbledonu. Holt ale nedostaly příležitost...
Reagovat
Roger_Federer
Ale me nejde o Serenu, Kvitove Us.open nesedi a dle meho nazoru tady ma sance nejmensi neco uhrat, natoz porazit takhle hrajici Serenu.I kdyz jsemletos cekal aspon semifinale.
Reagovat
PetaM
Taky jsem ale nereagoval na tebe ... :)

Ale jinak máš pravdu. Petra bude ráda, když tady zkompletuje kariérní SF. Mnohem větší šance na titul má na AO ...
Reagovat
blixa
I Serena má své dny :D Finále může vypadat úplně jinak než čekáme ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist