Wozniacká jasnou výhrou obnovila rivalitu s Kerberovou a je po návratu poprvé ve čtvrtfinále

13. 3., 07:51
Aktuality 3
Caroline Wozniacká (33) se po téměř šesti letech utkala s Angelique Kerberovou (36), porazila ji potřetí v řadě a srovnala vzájemnou bilanci na 8:8. Souboj bývalých světových jedniček, grandslamových šampionek a vracejících se maminek v osmifinále v Indian Wells vyhrála jednoznačně 6:4, 6:2 a poprvé po obnovení kariéry postoupila do čtvrtfinále. Vítězka ročníku 2011 v něm změří síly s aktuální světovou jedničkou Igou Šwiatekovou (22).
Wozniacká s Kerberovou obnovily rivalitu po téměř šesti letech (© AFP)

Kerberová – Wozniacká 4:6, 2:6

Bývalé světové jedničky Caroline Wozniacká a Angelique Kerberová svedly už 16. vzájemný souboj a první od sezony 2018, kdy měla v Dauhá i Eastbourne navrch ve třech setech Dánka. Očekávaný šlágr žádné výrazné drama nenabídl, šampionka BNP Paribas Open z roku 2011 Wozniacká od začátku až do konce utkání pořád vedla a vzájemnou bilanci srovnala na 8:8.

Zisk úvodního dějství si nicméně pořádně zkomplikovala. Bývalá finalistka Kerberová totiž klidně mohla smazat manko 1:5. Neprve v osmé hře zlikvidovala setbol své kamarádky na jejím servisu a poté měla k dispozici vlastní podání a možnost srovnat skóre na 5:5. Na celkově třetí setbol už ale odpověď nenašla.

Druhá sada už byla kompletně v režii Wozniacké. Také poslední set zakončila brejkem a Kerberové, která bojovala s problémem se zády, dovolila jen dvě hry. Zápas trval jen hodinu a 24 minut.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Trojnásobná grandslamová šampionka Kerberová odehrála svůj nejlepší turnaj po letošním návratu z mateřské pauzy. V předchozích kolech vyřadila Petru Martičovou, světovou desítku Jelenu Ostapenkovou a Veroniku Kuděrmetovovou. Do Indian Wells dorazila s letošní bilancí 1:6 a útočila na své největší čtvrtfinále od roku 2021, kdy prošla mezi nejlepší osmičku právě v kalifornské poušti. V žebříčku si polepší o téměř 300 míst a vrátí se do čtvrté stovky.

Také Wozniacká obnovila kariéru, ovšem po více než třech letech a na rozdíl od Kerberové nečekaně. Další z grandslamových šampionek se vrátila loni v létě a zahraje si své šesté čtvrtfinále v Indian Wells. Do čtvrtfinálové fáze prošla poprvé od ledna 2020, kdy účinkovala v Aucklandu.

"Mám za sebou velmi dlouhou pauzu, nehrála jsem více než tři a půl roku. Být zpátky na tomhle kurtu a hrát s nejlepšími tenistkami světa je pro mě výjimečné. Návrat si užívám a jsem šťastná, že si v Indian Wells zahraju ještě minimálně jeden zápas," uvedla Wozniacká v rozhovoru na kurtu.

Ve čtvrtfinále změří síly s aktuální světovou jedničkou a předloňskou šampionkou Igou Šwiatekovou. Polka pokračuje v Indian Wells ve sbírání suverénních výher, v ani jednom ze tří zápasů neztratila více než čtyři gamy a v osmifinále deklasovala 6:1, 6:2 Julii Putincevovou.

Šwiateková může v tomto dějišti třetím rokem po sobě postoupit do semifinále. S Wozniackou se dosud střetla pouze před necelými pěti lety v Torontu a po obratu zvítězila.

Potapovová a Kosťuková se poperou o největší semifinále

Anastasia Potapovová zdolala ve svém premiérovém osmifinále v Indian Wells 7:5, 0:6, 6:3 sedm zápasů neporaženou šampionku únorové tisícovky v Dubaji Jasmine Paoliniovou a poprvé od června vyhrála na jednom turnaji tři utkání.

Mladá Ruska si zajistila svou třetí kariérní čtvrtfinálovou účast na podnicích série WTA 1000 a o své premiérové semifinále na tisícovkách zabojuje proti Martě Kosťukové.

Ukrajince stačilo na postup mezi nejlepší osmičku odehrát pouhé dva zápasy. Coby jedna z nasazených měla totiž v úvodním kole volný los, pak si poradila s Mai Hontamaovou, k utkání třetího kola jí nenastoupila Markéta Vondroušová a v osmifinále přehrála 6:4, 6:1 Anastasii Pavljučenkovovou z Ruska, s níž se střetla už potřetí během jednoho měsíce.

Na nedávném Australian Open dosáhla na své první čtvrtfinále na grandslamech a teď v Indian Wells se poprvé probojovala do čtvrtfinálové fáze na turnajích WTA 1000. Stejně jako Potapovová, se kterou prohrála oba předchozí souboje, bude usilovat o své největší semifinále.


Výsledky turnaje WTA 1000 v Indian Wells

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
annah
Dokoukala jsem Vřískalenku, krásně s ní Navarro zametla. Ale řvaní to tedy bylo náramné. Podobně jako včera Potápka v zápase s tou malou Italkou. Za chvíli se vrátí další řvoun - Halepka. To bude trojkoncert! :-)
Reagovat
lvicek
Mohli by je zavrit spolu nekam do nejake zvukove izolovane haly a at tam na sebe klidne vriskaji do aleluja a neotravujou s tim divaky...
Reagovat
annah
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist