Wozniacká je dál suverénní, zahraje si o první wimbledonské čtvrtfinále

27. 6. 2014, 15:39
Aktuality 3
Caroline Wozniacká postoupila ve Wimbledonu bez ztráty setu do osmifinále a vyrovnala tak své londýnské maximum. Bývalá světová jednička dnes podobně jako v úvodním kole nadělila soupeřce 'kanára', Chorvatku Konjuhovou porazila hladce 6-3 a 6-0. Dál turnajem kráčí bez potíží i předloňská finalistka Agnieszka Radwaňská.
Caroline Wozniacká (© AELTC)

V dnešním prvním utkání na kurtu číslo 3 se proti sobě postavily dvě bývalé světové jedničky, Caroline Wozniacká a někdejší nejlepší juniorka Ana Konjuhová. Mladá Chorvatka dokázala po úspěšně zvládnuté kvalifikaci vyřadit dvě favoritky, ale dnes držela s dánskou tenistkou krok jen v úvodních gamech.

V páté hře ještě Konjuhová dokázala odvrátit dva brejkboly, od stavu 3-3 už ale zápas naprosto ovládla Wozniacká. O sedm let mladší soupeřku už nenechala uhrát ani game a za hodinu a čtvrt se radovala z vítězství 6-3 6-0 a postupu do osmifinále.

To pro Dánku zůstává stále maximem, stejně daleko se dostala v letech 2009 až 2011. Vylepšit si svou wimbledonskou bilanci může Wozniacká v utkání s Barborou Záhlavovou-Strýcovou, která dnes vyřadila Číňanku Na Li.

Ve svém dnešním utkání nezaváhala ani třetí tenistka světa Simona Halepová, přestože jí Ukrajinka Lesja Curenková potrápila. Úvodní set získala bez problémů favoritka, která se navíc dostala do rychlého vedení i ve druhé sadě. Tu ale Curenková ze stavu 0-3 díky dvěma brejkům otočila a vynutila si třetí set.

Ani v něm Rumunka neudržela rychlé vedení: nejprve v osmé hře neproměnila při podání soupeřky dva mečboly a pak nedokázala zápas doservírovat. Své zaváhání však rychle napravila a po vítězství 6-3 4-6 a 6-4 postoupila do třetího kola. V něm ji čeká Švýcarka Belinda Benčičová, kterou nezastavila ani Američanka Victoria Duvalová.

"Nehrála jsem dneska moc dobře, už před zápasem jsem čekala, že soupeřka bude hrát výborně, což se potvrdilo," řekla po zápase Halepová. "Na trávě není nic lehkého, každý zápas je těžký a velmi náročný, nikdy nevíte, kdo vyhraje a kdo prohraje. I když jsem nehrála nejlépe, tak jsem věřila, že můžu vyhrát, snažila jsem se využít šancí, které jsem v utkání měla a zabojovala jsem ve správný okamžik, hrála jsem agresivně a naštěstí to dopadlo dobře. Nebylo to nejlepší, ale i takové vítězství se počítá," dodala Rumunka.

Čtvrtá nasazená Agnieszka Radwaňská prolétla do osmifinále Wimbledonu, když ve třetím kole deklasovala Portugalku Larcherovou de Britovou za 57 minut 6-2 6-0. Polka tak už podruhé v řadě nadělila ve Wimbledonu soupeřce 'kanára'. V druhém zápase v Londýně ho uštědřila rovněž ve druhém setu Australance Casey Dellacquaové. V dalším kole ji čeká 22. nasazená Ruska Jekatěrina Makarovová, jež do čtvrtého kola turnaje v All England Clubu postoupila poprvé v kariéře, když dnes ve třetím kole porazila Francouzku Caroline Garciovou 7-5 6-3.

Výsledky - Wimbledon - ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Halepová (3-Rum.) - Curenková (Ukr.) 6:3, 4:6, 6:4
Benčičová (Švýc.) - Duvalová (USA) 6:4, 7:5
Dvouhra - 3. kolo:
Wozniacká (16-Dán.) - Konjuhová (Chorv.) 6:3, 6:0
Makarovová (22-Rus.) - Garciaová (Fr.) 7:5, 6:3
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Li Na (2-Čína) 7:6 (7:5), 7:6 (7:5)
Šafářová (23-ČR) - Cibulková (10-SR) 6:4, 6:2
Pcheng Šuaj (Čína) - Davisová (USA) 0:6, 6:3, 6:3
Smitková (ČR) - Jovanovská (Srb.) 4:6, 7:6 (7:5), 10:8
A. Radwaňská (4-Pol.) - Britová (Portug.) 6:2, 6:0
Kvitová (6-ČR) - V. Williamsová (30-USA) 5:7, 7:6 (7:2), 7:5

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Co se týče dnešního zápasu, tak už jsem všechno napsal v preview... :)

Jinak bude Caro v osmifinále papírovou favoritkou, protože Strýcová porazila Na Li. Sám ale nevím, jestli to je dobře nebo špatně... V každém případě, šance pro Caro na první wimbledonské čtvrtfinále je celkem slušná. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Caroline to veľmi prajem, má istú šancu dokonca aj na semifinále, Záhlavová-Strýcová je moja najneobľúbenejšia hráčka na okruhu (naozaj to nie je tým, že je Češka, včera som prial Šafárovej aj Tomášovi).
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky Strýcovou moc nemusím... No, pokud Caro postoupí do čtvrtfinále, tak ji tam velmi pravděpodobně bude čekat Petra, která se podle všeho dostala do skvělé formy. To by bylo asi hodně těžké, navíc na trávě (na betonu by Caro měla větší šance :)).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist